Renovering av garagebyggnad i Höganäs

Den här förfrågan lämnades hösten 2022 i kategorin Totalentreprenad i Höganäs

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Få prisförslag från företag{{#if county}} {{county}}{{else}} i ditt område{{/if}}

Vad skall göras?
Du måste välja minst ett alternativ
Fler detaljer?

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
Renovering och syllbyte av garagebyggnad, ca 40 kvm. Ska användas för verkstadsutrymme samt förråd.
På befintlig gjuten platta.

Byggnaden är från 70-talet, stort behov av renovering. Tryckimpregnerad syll som orsakar lukt: syllen behöver bytas och även byte av luktskadat material i väggar/innertak etc.
Vattenläcka har funnits i tak, skadat material behöver bytas.
Nya dörrar och fönster.

Förändra tak från platt till sadeltak.

Bygglov finns beviljat.

Rivning och bortforsling kan diskuteras, eventuellt kan vi göra detta själva. Specificera gärna pris för denna del separat i offert.
Önskat startdatum
Inom 6 månader
Renovering av garagebyggnad i Höganäs
Totalentreprenad

Great job, with clear communication all the way and keeping timeline as agreed.

7 företag svarade på jobbet

Konsumenten fick svar från 7 företag och valde Firma Tomas Fair Expert för jobbet. Firma Tomas Fair Expert har utfört 2 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.0.

Övriga företag som svarade:
 • ASTA Bygg AB
 • P&A Bygg och Trädgårdsanläggning AB
 • J.R Bygg & Inredning AB
 • Genevads Bygg
 • Bygglösningar Norden AB
 • Bäst Bygg i Skåne AB

Andra som fått hjälp med totalentreprenadsjobb

Totalentreprenad
Totalentreprenad till renovering i Norrtälje
Ska renovera fasad på fritidshus. Är intresserad av att putsa fasaden, vill även riva tak över farstu. Invändigt är jag i behov av att hjälp med att höja tak till nock i vardagsrummet (rummet…
Totalentreprenad
Åtgärda fuktskada på vind i Lindesberg
Eventuellt fuktskada vind, fel lutning av balkong och eventuellt byte av fasad samt isolering vid balkong.
Snarast möjligt.
Totalentreprenad
Tilläggsisolera väggar, lägga golv, måla väggar och tak i Höganäs
Vi vill tilläggsisolera 2 väggar i ett rum. Vi vill lägga nytt golv, måla väggar och tak
Rummet är ca 15 m2.
Vi vill också få målat ytterligare 1 rum på ca 8 m2.
Renovering av garagebyggnad i Höganäs
Renovering av gäststuga i Höganäs, inom 3 månader
Jag har en gäststuga som behöver renoveras. Ett avlopp behöver anslutas till ett befintligt redan utdraget avlopp från boningshuset. Så även grävarbete behövs.
Renovering av garagebyggnad i Höganäs
Renovering av hus i Höganäs, inom 3 månader
Flyttade tidigare i år in i ett hus från 1910 och blev charmad av stilen. Efter hand har jag upptäckt ett antal saker som behöver åtgärdas. Nu närmar sig vintern och några saker är akuta –…

Vanliga frågor och svar om totalentreprenadsjobb

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om totalentreprenadsjobb

2022-01-04
En pågående pandemi och mer hemmatid. Det har fått svenskarna att renovera och fixa i hemmet flitigt. Det märks i både byggvaruhus och hos oss på Servicefinder. Ditt län är inget undantag. Men det finns såklart vissa renoveringar som varit mer populära än andra. Här är en lista på de mest populära hemmaprojekten under året som gått – län för län.
2020-11-13
Vad betyder egentligen totalentreprenad? Här går vi igenom vad totalentreprenad betyder och varför entreprenörsformen är att föredra vid större byggprojekt.
2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!