Snickare i Kristinehamn

En snickare kan hjälpa dig med alla typer av mindre hantverksarbeten. Dessutom kan du oftast använda dig av ROT-avdraget för att få arbetet till ett mycket billigare pris. Lämna en förfrågan nedanför så får du offerter från professionella snickare.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Jobbet klart några dagar efter att jag använt Servicefinder

  Peter B, Juli 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 5 706
  Pågående jobb
 • 16 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar snickare i Kristinehamn

 • Badrumsrenovering i Kristinehamn

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Kristinehamn som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Kristinehamn

  ROT

  Letar du efter elektriker i Kristinehamn? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Kristinehamn

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Kristinehamn? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Rörmokare i Kristinehamn

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Kristinehamn.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar snickare i Kristinehamn

Alla förfrågningar

Vanliga frågor och svar om snickare

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om snickare

Snickare

Snickare är en av många hantverkare och snickaren jobbar vanligen med träarbeten. Det finns olika snickare, i egenskap av Byggnadssnickare som hanterar bygg och montering av fastigheter där snickaren även anlägger inredning. Finsnickare utför detaljerade jobb. Modellsnickare åstadkommer modeller som är i metall, trä eller plast. Modellsnickaren tar exempelvis fram motorblock för bilmotorer. Kravet för en modellsnickare är att denne behärskar känsla för form samtidigt som denne är noga i sitt arbete. Maskinsnickare serietillverkar möbler och båtsnickaren tillverkar och renoverar båtar.

Tidigare kallade man faktiskt byggnadssnickaren för timmerman. Timmermannen förr i tiden ansvarade kring bastanta snickerier såsom timring av hus. Arbetskraftsinvandringen som kom till Sverige på 60-talet ledde till otaliga bra förslag gällande utförande av hantverk och design. Många av invandrarna kom från Finland, där man fortfarande benämner byggnadssnickaren för timmerman.

Genom att skicka en förfrågan via oss på Servicefinder, kontaktas du inom kort av en snickare i Kristinehamn.

Kristinehamn

Intill Vänerns strand i Värmlands län ligger Kristinehamn. Kommunen har en befolkningsmängd på 24000. I Kristinehamn har man en mentalitet av att vara mån om livet. Kristinehamnsborna värderar ett mångsidigt näringsliv med stabil utveckling, inspirerande utbildningar och bra sjukvård. Företagande, skolning och omsorg ska tillsammans med närhet till natur och motion, leda till en högre livskvalitet. Ur en geografisk synvinkel ligger Kristinehamn mycket bra till med sitt läge. Det ligger i skärningspunkten av Stockholm, Oslo och Göteborg, samtidigt som Karlstads och Örebros flygplatser nås på mindre än en timme.

Alla som inte kan motstå cupcakes måste göra ett besök på Cupcakekalaset. Kalaset hålls årligen i maj månad. Staden är Sveriges Cupcake City, vilket det även har fått varumärkesskyddat. När du är i Kristinehamn kan du ta tillfället i akt och lägga en slant i stadens sparbössa. Sparbössan har funnits i hundratals år. De insamlade medlen gick förut till fattiga sjömän, men går idag till den verksamhet som drivs av Sjöräddningen. Bössan töms på luciadagen och just därför kallas den för Lusseasken. I folkmun blev det senare Lusasken och därav har Kristinehamn fått smeknamnet Lusasken.