Snickare i Karlstad, jämför priser

Planerar du ett nytt projekt i Karlstad och behöver en snickare för jobbet? Hos oss på Servicefinder får du offerter från duktiga snickare – helt gratis och utan förpliktelser.

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Var i Karlstad behöver du snickra?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Trevligt bemötande, snabbt och proffsigt utfört jobb.

Få prisförslag från företag{{#if county}} {{county}}{{else}} i ditt område{{/if}}

Fler detaljer?

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
  • 4,7
  • 10 000+
    Anslutna företag
  • 7 030
    Pågående jobb
  • 20 000+
    Omdömen om företag
  • 4,5/5
    Företagens snittbetyg

Snickare är populära i Karlstad

Snickerier är en av de absolut populäraste tjänsterna hos Servicefinder, och vi har hundratals snickare anslutna till vår tjänst och flera av dem är verksamma i Karlstad . Hos oss är alla snickare företagare, har F-skatt och kan hantera ROT-avdrag. När du lämnar en förfrågan så matchar vi den mot de snickare som för tillfälligt är lediga och intresserade av nya uppdrag.

I tjänsten hör snickarna av sig till dig med prisförslag, följdfrågor och ofta önskemål om att komma och titta närmare på ditt jobb. Som med många hantverkstjänster så är det svårt att bedöma kostnaden bara utifrån en kort beskrivning av jobbet.

Vad kan våra snickare hjälpa dig med?

En professionell snickare arbetar inte bara med trä, utan med en mängd andra byggmaterial. De är tillsammans med elektriker, VVS-tekniker och andra yrkesgrupper inblandade i så gott som varje större byggprojekt. En bra snickare har koll på byggtekniker, har god materialkunskap och vet hur man använder rätt verktyg för rätt jobb.

Man kanske oftast tänker på en snickare som en finsnickare i sin snickarverkstad, byggande fina möbler, men sanningen är att det är betydligt vanligare att snickarna är ute på bygg- och renoveringsjobb i hus. Du ser dem riva och sätta upp väggar, regla tak, isolera, montera köksinredning, bygga badrum och mycket mer.

På sommaren bygger snickarna altaner och uterum, de renoverar fasader, bygger garage eller hela hus. De har koll på byggregler och bygglov, de har kontakt och samarbetspartners inom elinstallationer och våtrum. De är ofta navet i ett byggprojekt.

Snickare kan också hjälpa till med renoveringsprojekt, som att byta ut köksskåp eller lägga nya trägolv. De installerar fönster och dörrar och kan hjälpa till med energieffektivisering.

Oavsett om det är ett litet reparationsjobb eller ett stort byggprojekt, kan en professionell snickare erbjuda den expertis och skicklighet som krävs för att få jobbet gjort rätt. Genom att anlita ett proffs så slipper du dyra extrakostnader eftersom jobbet blir rätt gjort på en gång.

Vad kostar en snickare i Karlstad?

Timpriset för en snickare ligger från 4-500:-/timme och uppåt beroende på erfarenhet och vad det är för projekt. Men det finns många faktorer som påverkar priset, inte minst om du kan använda ROT-avdraget eller ej. I offerterna från snickarna hos Servicefinder kommer de högst sannolikt att redan har justerat priset för ROT om det är ett giltigt projekt.

I storstäderna kan priserna som så ofta vara lite högre, och om du har bråttom eller har specifika krav, så kan priserna ligga ytterligare några hundralappar högre. Vi rekommenderar att du tittar på helheten, billigast är inte alltid bäst - och du får oftast flera offerter att jämföra så att du kan välja den snickare som passar ditt projekt bäst. När du lämnat en förfrågning här så får du snabbt veta vad snickarna kostar i Karlstad.

Får man garantier från snickarna?

Vissa företag i Karlstad väljer att lämna garantier på jobben, andra inte. När det kommer till arbeten i våtrum till exempel så är det praxis med långa garantier - och du bör alltid kontrollera vilka garantier som erbjuds. En bättre garanti, från ett etablerat snickeri, kan ju vara värt några tusenlappar mer i pris.

En garanti är inte mer värd än företaget som står bakom den, så om garantin är viktig för dig kanske du bör titta på företag som varit i branschen en längre tid. På våra företagspresentationer kan du se hur många jobb företagen gjort genom Servicefinder, hur länge de varit verksamma och du kan också få en samlad bild över snickeriernas ekonomi.

Vi gör det lätt att välja, och det är alltid helt gratis att lämna en förfrågan

Hitta rätt snickare för jobbet

Hur fungerar Servicefinder?

Beskriv ditt uppdrag

Skapa en gratis förfrågan på bara några minuter och få kontakt med duktiga företag.

Jämför företag

Jämför offerter och omdömen och chatta med företagen i lugn och ro innan du gör ditt val.

Välj företag

Välj det företag som känns bäst för jobbet och känn dig trygg med att jobbet blir utfört av proffs!

Andra populära tjänster i Karlstad

Badrumsrenovering i Karlstad
Badrumsrenovering i Karlstad ROT

Ska du renovera badrummet? Oavsett om du ska bygga helt nytt, totalrenovera, lägga nytt kakel eller åtgärda fuktskador – ​​hos Servicefinder hittar du duktiga hantverkare som står redo att hjälpa dig att renovera ditt badrum!

Målning/Tapetsering i Karlstad
Målning/Tapetsering i Karlstad ROT

Att måla eller tapetsera om är ett enkelt sätt att ge hela hemmet ett lyft. När du använder Servicefinder får du enkelt kontakt med flera målare som vill göra jobbet åt dig. Jämför företagens offerter och omdömen helt gratis och gör ett tryggt val.

Totalentreprenad i Karlstad
Totalentreprenad i Karlstad ROT

Behöver du någon som tar hand om allt som rör din nybyggnation? Hos oss på Servicefinder får du offerter från erfarna totalentreprenörer nära dig – helt gratis och utan förpliktelser.

Bygga nytt hus i Karlstad
Bygga nytt hus i Karlstad

Är det dags att bygga nytt? Hos Servicefinder hittar du erfarna företag som hjälper till med allt som rör din nybyggnation - från planering och rådgivning till färdigt hus. Jämför företag redan idag och välj den bästa!

Några av våra populära snickare kring Karlstad

Grossbol Städ & Fastighetsservice AB

(5 omdömen)

Vi är ett ganska nystartat företag som i första hand sysslar med städning, alla sorters städning både för privatpersoner och företag, vi har ett …

Vi är ett ganska nystartat företag som i första hand sysslar med städning, alla sorters städning både för privatpersoner och företag, vi har ett antal erfarna, duktiga och seriösa medarbetare som utför mycket bra arbeten, vi tillhandahåller också andra hushållsnära tjänster som olika trädgårdstjänster och annat som …

AG.BYGG Svealand

(4 omdömen)

Välkommen till AG Byggservice Svealand – din pålitliga partner för snickeri, måleri och entreprenad. Med lång erfarenhet levererar vi skräddarsydda …

Välkommen till AG Byggservice Svealand – din pålitliga partner för snickeri, måleri och entreprenad. Med lång erfarenhet levererar vi skräddarsydda lösningar för projekt av alla storlekar. Våra specialområden inkluderar träarbeten, målning och byggentreprenader. Vi sätter kvalitet och kundnöjdhet i första rummet, …

Zäta Entreprenad AB

(2 omdömen)

Zäta Entreprenad AB är ett företag som tar det mesta av byggjobb, golvläggning, tapetsering och målning. Vi strävar alltid efter att få kunden 100% …

Zäta Entreprenad AB är ett företag som tar det mesta av byggjobb, golvläggning, tapetsering och målning. Vi strävar alltid efter att få kunden 100% nöjd. Har jobbat i Norge i många år som snickare. Har även el utbildning och El-auktorisation. Svarar på alla förfrågningar.

Alert Senior

(2 omdömen)

Jag heter Mikael Mårdholm och är platschef på Alert Senior i Karlstad. Alert Senior är ett bemanningsföretag med inriktning på seniorbemanning. …

Jag heter Mikael Mårdholm och är platschef på Alert Senior i Karlstad. Alert Senior är ett bemanningsföretag med inriktning på seniorbemanning. Verksamheten grundades 2014 och har idag kontor på ett 20-tal orter i Sverige. Våra medarbetare utför tjänster både mot privat- och företagsmarknaden, har lång erfarenhet och …

Vår Snickare i Kristinehamn AB

(1 omdöme)

Vi utför renoveringsarbeten såväl som nybyggnation och tillbyggen. Till fast pris eller på löpande räkning. Välkommen med offertförfrågan på mail …

Vi utför renoveringsarbeten såväl som nybyggnation och tillbyggen. Till fast pris eller på löpande räkning. Välkommen med offertförfrågan på mail varsnickareab@outlook.com eller telefon 073 507 69 32

MIOK

(1 omdöme)

Multitool Installation and Konstruction (MIOK) är ett snickeri- och installationsföretag som arbetar i och runt Kristinehamn (+-50 km), Värmland och …

Multitool Installation and Konstruction (MIOK) är ett snickeri- och installationsföretag som arbetar i och runt Kristinehamn (+-50 km), Värmland och erbjuder bygg-, renoverings- och monteringstjänster. Företaget erbjuder ett brett utbud av snickeritjänster och var tidigare verksamt i över 5 år i Nederländerna.

Rent A Helper Nordic AB

(40 omdömen)

Välkommen till Rent A Helper! Vi är ett fullserviceföretag som erbjuder flexibla helhetslösningar för företag och privatpersoner. Vi på Rent A …

Välkommen till Rent A Helper! Vi är ett fullserviceföretag som erbjuder flexibla helhetslösningar för företag och privatpersoner. Vi på Rent A Helper utför idag tjänster och bedriver verksamhet inom teknisk konsultation, byggsektorn och hushållsnära tjänster. Vi hjälper dig med att få ett finare hem som du kommer …

Volund Timberworks AB

(4 omdömen)

Hantverks och byggentreprenör för nya och gamla byggnader, utför små och stora jobb inom bygg och fastigheter.

Hantverks och byggentreprenör för nya och gamla byggnader, utför små och stora jobb inom bygg och fastigheter.

Exempel på tidigare snickarjobb i Karlstad

Riva och bygga upp golv i äldre hus

Elin lämnade en förfrågan sommaren 2021:

Riva och bygga upp golv i äldre hus

Vi har ett gammalt hus (byggt ca 1921) som vi håller på att konvertera från direktverkande el till bergvärme. Då golven på undervåningen var väldigt dåligt isolerade med sågspån som sjunkit ihop valde vi att riva upp golven, isolera om och lägga golvvärme.

Undervåningen är ca 70 kvm uppdelat på 5 rum. Vi har färdigställt 3 rum själva (kök klart, hall och trapprum snart färdigt) men skulle nu vilja ha offert på att få hjälp med de två rum som är kvar. Det handlar om två "vardagsrum" på ca 19kvm vardera. Vi behöver hjälp med att riva befintligt golv, isolera om (hunton träfiber, material finns), lägga ut spånskivor samt spårade skivor för golvvärme (material finns) samt eventuellt lägga parkettgolv (material finns) efter att golvvärmen lagts på plats av firman vi anlitat för detta.

Tack för er offert på förhand, och är det något jag missat så hör av er!

Elin fick 4 svar på sin förfrågan

Hantverkshjälp i Karlstad

Tomas lämnade en förfrågan hösten 2023:

Hantverkshjälp i Karlstad

Riva fuktig gipsvägg ca 4 meter som är limmad mot betongvägg. Sedan komma tillbaks efter 4 veckor när betongväggen är torr och sätta dit nytt gips plus helt vit tapet.
Kan du inte erbjuda tjänsten inom 1 vecka - 10 dagar, är det inte intressant, för då påbörjar jag det själv.

Tomas fick ett svar på sin förfrågan

Nedmontering av köksluckor

Jasmine lämnade en förfrågan våren 2023:

Nedmontering av köksluckor

Behöver hjälp med att montera ned köksluckor och lådfronter inför omlackering. Helst snarast möjligt.

Jasmine fick 4 svar på sin förfrågan

Vanliga frågor om snickare

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2022-03-14
Platsbyggda möbler är inte bara snyggt – det är också ett bra sätt att optimera ytan i ditt hem. Här går vi igenom tre platsbyggda lösningar och hur de hjälper dig att skapa smart förvaring.
2022-01-04
En pågående pandemi och mer hemmatid. Det har fått svenskarna att renovera och fixa i hemmet flitigt. Det märks i både byggvaruhus och hos oss på Servicefinder. Ditt län är inget undantag. Men det finns såklart vissa renoveringar som varit mer populära än andra. Här är en lista på de mest populära hemmaprojekten under året som gått – län för län.
2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!

Karlstad

Karlstad ligger i Värmland, intill Vänerns övre strand. Karlstad har ett befolkningsantal om 86000. E18 far igenom staden som stadsmotorväg. Karlstad har sedan vikingatiden varit en viktig handelsstad. Installations- och serviceföretaget Bravida befinner sig i Karlstad och har ungefär 120 anställda. Peab som också finns i Karlstad, är ett bygg- och anläggningsföretag. I Karlstad finns ishockeylaget Färjestads BK, vilka har vunnit nio SM-guld mellan 1981 och 2011. Nuförtiden finns det två museer i Karlstad; Värmlands museum och Alsters herrgård (Gustaf Frödings minnesgård).