Slipa golv Landskrona

Är det dags att slipa golvet? Vi har duktiga golvslipare i Landskrona och hjälper dig att snabbt hitta rätt.

Jämför offerter och omdömen direkt i telefonen, surfplattan eller i datorn. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Ange ditt postnummer här intill, så är du på god väg på att få prisförslag från flera hantverkare som slipar golv i Landskrona.

» Vår tjänst är alltid gratis och helt utan förpliktelser!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Var i Landskrona behöver du slipa golv?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Snyggt resultat. Punktligt utfört. Seriöst företag.

Vad kostar golvslipning{{#if zip_city}} {{zip_city}}{{else}}{{#if municipality}} {{municipality}}{{/if}}{{/if}}?

Få prisförslag från företag{{#if county}} {{county}}{{else}} i ditt område{{/if}}
Vilken typ av behandling önskas?
Du måste välja minst ett alternativ
Fler detaljer?

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 7 166
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Vad kostar det att slipa golv i Landskrona ?

Grovt uppskattat kostar det 5000-10000:- att slipa ett trägolv om ca 20 kvadrat. Priset kommer variera, exempelvis beroende på om det är ett massivt trägolv, parkettgolv eller laminatgolv, och om det finns skador som behöver repareras. Om det är i Landskrona eller någon annanstans i landet kan också påverka, då det ofta är dyrare i storstäder än på landsbygden.

Gäller ROT-avdraget i Landskrona?

Ja, ROT-avdraget gäller lika i hela landet och framför allt så gäller ROT för golvslipning. ROT-avdraget är en skattereduktion som du kan dra av från arbetskostnaden för underhåll i hemmet och för reparationer som till exempel att slipa golv, upp till en viss gräns. Du måste också ha betalat skatt under föregående taxeringsår för att vara berättigad till avdraget.

För 2023 så ger ROT-avdraget en skattereduktion på upp till 30% av arbetskostnaden, upp till ett maximalt belopp på 75 000 kronor per person och år.

Få gratis offerter på golvslipning

Slipa inte golvet utan att först ta in några offerter från några duktiga hantverkare i Landskrona med omnejd. Och överlåt jobbet att hitta företagen åt oss! Du lämnar snabbt och enkelt en förfrågning här (det tar bara ett par minuter), så samlar vi in sedan in offerterna åt dig. Hittar vi inga golvslipare i Landskrona, så brukar man få förslag från närliggande orter, oftast samma dag.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen och referenser och så samlar vi dina och företagens meddelanden på samma plats.

När du granskat prisförslagen och jämfört golvslipare, först då behöver du bestämma dig för om du vill ha hjälp från en professionell golvslipare, eller om du vill ge dig på att slipa om golvet helt själv.

Gör därför så här – innan du hyr eller köper en dyr slipmaskin – fyll i en förfrågning direkt. Vem vet, kanske blir du förvånad över hur billigt det är att få hjälp med golvet i Landskrona, åtminstone om man jämför med att hyra golvslip och göra jobbet själv. En duktig golvslipare ser naturligtvis också till att behandla det slipade golvet på bästa sätt, så du blir riktigt nöjd.

Hur vet jag om mitt golv går att slipa?

Det finns några saker som är viktiga att kolla upp innan du slipar golvet - alla golv bör nämligen inte slipas. Kolla upp det här:

Golvtyp: Golvtyper som inte går att slipa inkluderar exempelvis laminatgolv och vinylgolv. Detta beror på att dessa golvtyper har en yta som inte är äkta trä eller sten. Om du skulle försöker slipa dessa golvtyper kan du skada golvets yta och förstöra hela golvet. Andra golvtyper som inte heller bör slipas är golv med ett tunt ytskikt. Vissa typer av parkettgolv kan till exempel ha ett tunt lager av äkta trä. Massiva trä och stengolv, däremot, kan i många fall slipas flera gånger under sin livstid.

Golvets skick: Det kan också vara så att ditt golv, oavsett om det går att slipa, har alldeles för grova repor, bucklor eller andra typer av skador som inte går att slipa bort. Därför kommer resultatet inte bli som du har tänkt dig och du har lagt ner tid på onödigt jobb.

Sammanfattningsvis, det är alltså väldigt viktigt att ta reda på vilken golvtyp du faktiskt har och inspektera det noggrant innan du börjar slipa. Vårt bästa tips är att rådfråga en professionell golvslipare om du är det minsta osäker!

Om jag inte hittar någon som kan hjälpa mig i Landskrona då?

Om vi trots allt inte hittar någon som hjälper dig, då kanske du ändå väljer att slipa golvet själv och det kräver lite kunskap och rätt utrustning. För att slipa golvet själv behöver du en golvslipmaskin, sandpapper i olika kornstorlekar, dammsugare, skyddsglasögon och hörselskydd. Innan du börjar slipa, se till att rensa bort allt från rummet och glöm inte att dammsuga och torka av golvet regelbundet för att undvika stora mängder damm runt om i din bostad.

Börja med att slipa golvet med grovt sandpapper för att ta bort eventuella ojämnheter eller gammal ytbehandling. Sedan kan du fortsätta med finare sandpapper för att få en så jämn yta som möjligt. Därefter är det dags att slipa golvet med golvslipen som du antingen kan köpa eller hyra. Kostnaden för att hyra en golvslip ligger på ca 400-1000 kr/dag. Tyvärr vet vi inte på rak arm var man hyr golvslipningsmaskiner i Landskrona, men det finns troligen på de flesta större orter.

När slipningen är klar är det dags för att applicera en ny ytbehandling. Här är det viktigt att välja rätt typ av ytbehandling baserat träets egenskaper och användningsområde. Olika typer av ytbehandlingar ger dessutom olika utseenden på golvet.

Hur många gånger kan jag slipa mitt golv?

Golvmaterialet, tjocklek, hur mycket material som avlägsnas vid varje slipning, samt golvet skick och kvalitet är bara några faktorer som avgör hur många gånger du faktiskt kan slipa ditt golv.

Generellt sett kan ett massivt trägolv slipas flera gånger, vanligtvis upp till 3-5 gånger. Dock är det viktigt att inte slipa golvet för ofta eller för mycket vid varje enskilt tillfälle, eftersom detta kan skada träets struktur och minska golvet livslängd.

Vad kostar det att slipa golvet om jag skulle göra det själv?

Som med allt annat - den totala kostnaden för att slipa golvet beror på ett flertal olika parametrar. Vilken typ av golv har du? Hur stor är den totala golvytan du ska slipa? Och vilken sliputrustning krävs för just ditt golv?

För att göra det själv krävs till själva slipning följande; sandpapper, slipmaskin och dammsugare. Kostnaden för sandpapper varierar beroende på kornstorlek och märke, men vanligtvis kostar det från några kronor till ett par hundra kronor per styck. Räkna med runt 400-1000 kr per dag för att hyra en golvslip. En dammsugare kostar mellan 1000-2000 kr att köpa eller runt 300-500 kr att hyra för en dag.

En annan faktor att ta hänsyn till är kostnaden för eventuella reparationer och ytbehandlingar som du kanske vill göra efter slipningen är klar. Om du till exempel behöver laga några hål eller repor i golvet kan det kräva extra material och kostnader.

För en ungefärlig uppskattning kan du räkna med att betala mellan några tusenlappar upp till tiotusen kronor för material och hyra av utrustning, beroende på omfattningen av arbetet och vilka produkter och verktyg du väljer att använda.

Lycka till!

Slipa golv

Hur fungerar Servicefinder?

Beskriv ditt uppdrag

Skapa en gratis förfrågan på bara några minuter och få kontakt med duktiga företag.

Jämför företag

Jämför offerter och omdömen och chatta med företagen i lugn och ro innan du gör ditt val.

Välj företag

Välj det företag som känns bäst för jobbet och känn dig trygg med att jobbet blir utfört av proffs!

Andra som slipat golvet i Landskrona

Slipa, olja och lacka golv i Svedala, inom 3 månader

Mycket nöjd . Trevlig personal. Bra utfört jobb. Kan rekommendera Parketteset.
– Anne Strömberg
november 2023
Mats måleri o golvslipning

Slipa och behandla 40 kvm parkett i Vellinge

God service o snyggt resultat!
– Maria
januari 2020

Slipa och lacka parkettgolv i Höör

Ett mycket bra och noga utfört arbete.
– Kerstin Petetdon
augusti 2023

Kunder som slipar golv letar också efter

Golvläggning i Landskrona
Golvläggning i Landskrona ROT

Planerar du att lägga nytt golv? Oavsett om du ska lägga parkett, sten- eller vinylgolv - hos Servicefinder hittar du duktiga golvläggare som står redo att hjälpa dig med ditt nya golv!

Målning/Tapetsering i Landskrona
Målning/Tapetsering i Landskrona ROT

Att måla eller tapetsera om är ett enkelt sätt att ge hela hemmet ett lyft. När du använder Servicefinder får du enkelt kontakt med flera målare som vill göra jobbet åt dig. Jämför företagens offerter och omdömen helt gratis och gör ett tryggt val.

Snickare i Landskrona
Snickare i Landskrona ROT

Planerar du ett nytt projekt och behöver en snickare för jobbet? Hos oss på Servicefinder får du offerter från duktiga snickare – helt gratis och utan förpliktelser.

Golvvård i Landskrona
Golvvård i Landskrona RUT

Behöver ditt golv rengöras på djupet? Oavsett vilken typ av golv du har kommer det till en punkt där en rejäl rengöring behövs. Hos oss hittar du flera specialister inom golvvård som står redo att hjälpa dig med ditt golv!

Företag som slipar golv i Landskrona

Stadsbyggarna Syd AB

(5 omdömen)

Välkomna till Stadsbyggarna Syd! Vi är ett byggföretag med fokus på kvalitet, kundnöjdhet och professionalitet. Vi som jobbar i företaget har många …

Välkomna till Stadsbyggarna Syd! Vi är ett byggföretag med fokus på kvalitet, kundnöjdhet och professionalitet. Vi som jobbar i företaget har många års erfarenhet inom bygg. Vi utför stora såväl som små projekt, åt både privatpersoner och företag. Vi utgår från Malmö, där vi har kontor och verkstad, men har hela …

WM Service

(3 omdömen)

EL PASSAGE & BYGGTEKNING har över 10 års erfarenhet från elbranschen. Men vi har även utfört diverse snickeri- och städjobb. Utöver detta så har vi …

EL PASSAGE & BYGGTEKNING har över 10 års erfarenhet från elbranschen. Men vi har även utfört diverse snickeri- och städjobb. Utöver detta så har vi mycket kunskap inom grindar/bommar så vi kan även hjälpa till där om det så behövs. Tveka inte att höra av er till oss vid frågor!

Contriwell AB

(5 omdömen)

Vi är ett familjeägt företag som utför allt inom byggnation och renovering. Vi fokuserar på kvalitet och kundförtroende för att bygga långsiktiga …

Vi är ett familjeägt företag som utför allt inom byggnation och renovering. Vi fokuserar på kvalitet och kundförtroende för att bygga långsiktiga relationer med våra kunder. Samarbetspartners och medarbetare är mycket viktiga för oss. Beröm från många kunder ger oss bekräftelse och gör oss stolta! Vi startade med …

Bezera Bygg AB

(6 omdömen)

Bezera Bygg AB är en seriös firma som utför det mesta inom byggsektorn. Genom kunskap, kompetens och kvalitet strävar alltid mot att uppnå …

Bezera Bygg AB är en seriös firma som utför det mesta inom byggsektorn. Genom kunskap, kompetens och kvalitet strävar alltid mot att uppnå långvariga relationer med nöjda kunder. Tack vare våra väl utbildade och erfarna medarbetare som alltid sätter kundens önskemål och kvalitè i fokus. Med hjälp av våra …

G Entreprenad AB

(3 omdömen)

G Entreprenad AB är ett etablerat och komplett byggföretag från Malmö som utför alla vanligt förekommande byggarbeten vid byggnation, snickeri, …

G Entreprenad AB är ett etablerat och komplett byggföretag från Malmö som utför alla vanligt förekommande byggarbeten vid byggnation, snickeri, renoveringar och tillbyggnader. Utvändiga som invändiga. Vi hjälper privatpersoner, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och företag i hela Skåne med omnejd. Inget jobb är …

RGM-T bygg & renovering AB

(5 omdömen)

RGM-T bygg och renovering AB i Ängelholm utför det mesta inom bygg, nybyggnation, renovering, anpassningar, kakel/klinker sätning,våtrum,snickerier, …

RGM-T bygg och renovering AB i Ängelholm utför det mesta inom bygg, nybyggnation, renovering, anpassningar, kakel/klinker sätning,våtrum,snickerier, tapetsering, målning, dränering, betongarbeten, gjutning, läggning av marksten och mycket mer. Behöver du hjälp att beställa, montera, demontera eller laga industritält …

DWS Montering & Bygg i Skåne AB

(3 omdömen)

Vi är ett byggföretag som tillhandahåller en rad olika tjänster till företag och privatpersoner. Företaget är bildat 2018 i Malmö och har sedan dess …

Vi är ett byggföretag som tillhandahåller en rad olika tjänster till företag och privatpersoner. Företaget är bildat 2018 i Malmö och har sedan dess jobbat med en rad olika projekt i hela Skåne.Vi har många år erfarenhet inom byggbranschen och har goda kontakter med certifierade underentreprenörer som vi samarbetar …

Miranti Bygg AB

(1 omdöme)

Lite om vårt företag Är du trött på att hantera stora, opersonliga byggföretag som får dig att känna dig som bara ännu ett uppdrag? Då har du hamnat …

Lite om vårt företag Är du trött på att hantera stora, opersonliga byggföretag som får dig att känna dig som bara ännu ett uppdrag? Då har du hamnat rätt. Vi strävar efter att vara en "allt-i-ett-kontakt" för alla bygg- och renoveringsbehov. Vi gör vårt bästa för att se till så att renoveringskostnaderna är så låga …

Exempel på slipade golv i Landskrona

Golvslip

Ellen lämnade en förfrågan hösten 2023:

Golvslip

60 m2 ovanvåning samt trappa.

Ellen fick hjälp

3 företag svarade på förfrågan och Ellen valde Parkettesset Mö AB för jobbet. Parkettesset Mö AB har utfört 27 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.6.

Golvslipning

Leif lämnade en förfrågan hösten 2023:

Golvslipning

Slipa vad som sägs var bokparkett.

Leif fick 2 svar på sin förfrågan

Golvslipning av 3 rum på gård utanför Landskrona

Emma lämnade en förfrågan våren 2022:

Golvslipning av 3 rum på gård utanför Landskrona

Vi vill gärna ha hjälp med att slipa och lacka golvet i tre av våra rum enligt följande:

Rum 1 – Detta golv är 34.45 kvadratmeter stort. Nu är det lackat furugolv och vi vill gärna ha det slipat och sedan lackat matt.
Rum 2 - Detta golv är 32.25 kvadratmeter stort plus burspråk 6.75 kvadratmeter. Nu är det brädparkett av lackad ek och vi vill gärna ha det slipat och sedan lackat matt.
Rum 3 – Detta golv är 34.45 kvadratmeter stort. Nu är det brädparkett av lackad ek och vi vill gärna ha det slipat och sedan lackat matt.

Bifogar bilder pa alla tre rummen.

Vi vill gärna få golven behandlade under första veckan i augusti (vi planerar att måla rummen i juli) så att vi kan flytta in under andra veckan i augusti 2022.

Vanliga frågor och svar - slipa golv

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2023-04-24
Idag vill vi dela med oss av några av våra favorittips på billiga men effektiva sätt som lyfter ditt hem. Ibland kan det kännas som att en totalrenovering är det enda sättet att förbättra ditt hem, men det finns faktiskt många småsaker du kan göra som kommer göra en stor skillnad, utan att lägga en förmögenhet. Så, låt oss ta en titt på några av dessa idéer och se om det finns något som passar dig och ditt hem!
2022-09-16
Börjar ditt golv där hemma kännas slitet och nedgånget? Har du fått nog av fula repor och hack i parketten? Eller har du helt enkelt bara tröttnat på ditt gamla golv? Oavsett anledning, finns det två alternativ som du alltid bör ställa mot varandra – slipa eller lägga nytt!
2022-01-04
En pågående pandemi och mer hemmatid. Det har fått svenskarna att renovera och fixa i hemmet flitigt. Det märks i både byggvaruhus och hos oss på Servicefinder. Ditt län är inget undantag. Men det finns såklart vissa renoveringar som varit mer populära än andra. Här är en lista på de mest populära hemmaprojekten under året som gått – län för län.

Slipa golv

Under lång tid har slipning av golv varit ett väldigt hårt yrke med en obekväm belastning på golvsliparna. Golvslipning medför att små korn av damm såväl som kemikalier lösgörs i luften och därmed inandas av golvsliparen. Detta kan vara riskfyllt och därtill cancerframkallande. Man behöver en gedigen utbildning och kunskap inom golvslipning. På så vis är det klokt att du som privatperson eller företagare, anlitar ett företag som utför golvslipning. Hos oss på Servicefinder hittar du enkelt en entreprenör som fixar din golvslipning i Landskrona.

Det är rekommenderat att slipa golvet istället för att införskaffa nytt. Det är både miljövänligt och billigare. Många golvslipare erbjuder utöver golvslipning också renovering av lättare skador samt skötsel av nyligen behandlade golv. I och med att lacken slits ned, ska golv slipas var tionde till femtonde år.

Det är inte så lätt som man kan tro att slipa ett golv. Det krävs nämligen hög sakkunnighet kring vilka tekniker som ska brukas såväl som vilka maskiner och produkter som ska användas under processen.

Det bästa är att kontakta en golvslipare eftersom golvslipning är en process som yrkar på lång kunskap i branschen. På Servicefinder kan du lätt leta efter en golvslipare i Landskrona. Skicka iväg en förfrågan så mottager du inom kort minst en offert från en företagare som erbjuder sig att slipa ditt golv.

Landskrona

Landskrona är en tätort vid Öresund i västra Skåne. Staden har en population om 44000. Landskrona kallas även för svanarnas stad. Det var en kall vinter 1920 som en grosshandlare kände med de frusna och utsvultna svanarna. Djungeltrumman susade i säven och snart fick grosshandlaren göra insamlingar. Det sägs att fler än 20.000 svanar samlades i Landskronas hamn vintern 1920. Hans Chrunak, före detta förbundskapten i simning och idag expertkommentator i simning, hade i nästintill 50 år sitt hem i Landskrona innan han flyttade till Stockholm. Sevärdheter i Landskrona är alltifrån Landskronas slott Citadellet och Karlslunds parken med flera.