Köksrenovering i Haninge

Planerar du att renovera köket i Haninge? Oavsett om du ska bygga nytt, totalrenovera eller genomföra en mindre ytrenovering kan du ta hjälp av duktiga hantverkare från Servicefinder. Skapa en gratis förfrågan idag så matchar vi ihop dig med kompetenta hantverkare nära dig!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Proffsigt från start till slut. Nemo och hans team var tillmötesgående och lyhörda genom hela processen. Utmärkta hantverkare som kan kök. Höll tidsplanen som var viktig faktor för oss. Offerten stämde och inga oväntade kostnader. Upplevde att de verkligen ville få en nöjd kund.

Välj typ av köksrenovering
Du måste välja minst ett alternativ
Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 8 225
  Pågående jobb
 • 22 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Renovera köket i Haninge

Att renovera köket är ett stort projekt som kräver mycket planering, tid och engagemang. Dessutom är varje köksrenovering unik med specifika önskemål och behov. Därför kan det vara smart att starta din drömrenovering av köket hos oss, från ax till limpa.

Här kan du snabbt, enkelt och tryggt jämföra flera hantverkare i Haninge. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har flera duktiga hantverkare anslutna som är både betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Vad kostar det att renovera köket i Haninge?

Priset för en köksrenovering varierar beroende på flera faktorer, inklusive omfattningen av renoveringen, val av material och arbetskostnader. Nedan ger vi dig en grov fingervisning på priset i Haninge:

Nytt kök: Att bygga ett helt nytt kök från grunden är givetvis den mest kostsamma typen av köksrenovering. Priset varierar mycket beroende på kvaliteten på materialen och kökets storlek. Ett helt nytt kök kan kosta någonstans mellan 150 000 och 500 000 kronor eller mer, beroende på design och materialval.

Totalrenovering: Om du behåller kökets grundstruktur men byter ut köksinredningen, vitvaror och gör omfattande estetiska förändringar kommer kostnaden vara lägre än att bygga ett nytt kök. Kostnaden för en totalrenovering i Haninge ligger oftast mellan 100 000 och 300 000 kronor innan rotavdrag.

Ytrenovering: Mindre ytrenoveringar, som att byta ut köksluckor, bänkskivor, måla om, är vanligtvis mer prisvärda. Ytrenoveringar kan kosta i genomsnitt cirka 4 000 till 10 000 kronor per kvadratmeter, beroende på materialval och omfattning.

Priserna ovan är endast generella riktlinjer för Haninge och de kan variera beroende på faktorer som geografisk plats, val av material, kökets storlek och komplexitet, samt arbetskostnader. Dessutom kan ROT-avdrag (skattereduktion för arbete i bostaden) och andra ekonomiska incitament påverka den totala kostnaden.

För att få en exakt uppskattning av kostnaden för din köksrenovering rekommenderar vi dig att jämföra flera hantverkare hos oss på Servicefinder. Då får du flera offertförslag baserat på dina specifika behov och önskemål. Detta hjälper dig att planera din budget och ta välgrundade beslut för din renovering.

Har jag rätt till ROT-avdrag när jag renoverar mitt kök?

Absolut, i Haninge, har du, precis som i alla andra städer i Sverige rätt till ROT-avdrag när du anlitar en professionell hantverkare. ROT-avdraget är en skattereduktion som du kan dra av från arbetskostnaden för hemunderhåll och reparationer, inklusive köksrenovering, upp till en viss gräns.

För att vara berättigad till ROT-avdraget måste du ha ägt fastigheten i minst sex månader och vara folkbokförd på adressen där arbetet utförs. Dessutom måste företaget som utför arbetet vara registrerat för F-skatt och moms i Sverige, vilket alla våra anslutna hantverkare är!

Rotavdraget ger dig rätt till en skattereduktion på upp till 30% av arbetskostnaden, upp till ett maximalt belopp på 75 000 kronor per person och år.

Hitta rätt hantverkare för din köksrenovering

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Så tycker användarna om våra hantverkare

Mindre snickeriarbeten i ett kök i Stockholm

Proffsigt & snabbt, anlitar gärna igen.
– Özgur
april 2021

Renovering av kök i Stockholm

Extremt proffsiga och arbetar mycket koncentrerat och fort. Bästa priset av mina offerter. Helt och hållet pålitliga.
– Agnetha Lund.Tholst
januari 2024
Bygglo Sverige AB

Helrenovering av kök i Stockholm

Vi skulle installera ett IKEA kök med allt som kommer med det och dom var anpassningsbara och lösningsorienterade vid installationen.
– Markus Janis
januari 2021

Populära tjänster relaterade till köksrenovering

Badrumsrenovering i Haninge

Badrumsrenovering i Haninge ROT

Ska du renovera badrummet? Oavsett om du ska bygga helt nytt, totalrenovera, lägga nytt kakel eller åtgärda fuktskador – ​​hos Servicefinder hittar du duktiga hantverkare som står redo att hjälpa dig att renovera ditt badrum!

Elektriker i Haninge

Elektriker i Haninge ROT

Anlita alltid en **elektriker** när du behöver hjälp med elarbeten och elinstallationer. En utbildad och certifierad elektriker har kompetens att utföra elarbeten på ett **tryggt och säkert** sätt.

Kakelsättning i Haninge

Kakelsättning i Haninge ROT

Är det dags att renovera köket eller badrummet? Här kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med erfarna och kompetenta kakelsättare som hjälper dig att sätta kakel eller lägga klinker. Lämna en kostnadsfri förfrågan redan idag!

Rörmokare i Haninge

Rörmokare i Haninge ROT

Behöver du hjälp med något VVS-relaterat, så har du kommit rätt. Vi har kontrollerade rörmokare och certifierade VVS-montörer som väntar på att lämna offerter på ditt jobb. Fråga gratis och utan förpliktelser!

Några av våra populära företag

GTW Totalentreprenad AB

(28 omdömen)

Välkomna Till GTW Bygg AB.GTW Bygg är ett företag som gör allt inom bygg, vi har totalentreprenad.Vi har mer än 20 års erfarenhet inom byggbranschen …

Välkomna Till GTW Bygg AB.GTW Bygg är ett företag som gör allt inom bygg, vi har totalentreprenad.Vi har mer än 20 års erfarenhet inom byggbranschen och älskar att få utmaningar som kräver kreativa lösningar.Vi gillar att bygga nytt men återanvänder gärna material där det är möjligt för att hålla nere priserna och …

Zelda Bygg & Design AB

(21 omdömen)

Vi är ett mindre genuint byggföretag i norra Stockholm med över 30 års erfarenhet som alltid sätter dig som kund i första hand! * Vi lämnar alltid …

Vi är ett mindre genuint byggföretag i norra Stockholm med över 30 års erfarenhet som alltid sätter dig som kund i första hand! * Vi lämnar alltid kostnadsfri offert! * Åtar oss allt inom bygg så som mindre till större ombyggnader, kök, badrum, murning, tillbyggnader, ny konstruktioner, förädling av vindar, stambyte, …

BLUE DEEP

(2 omdömen)

Vi arbetar med allt omfattande inom bygg och service arbete både för privatpersoner och företag. Blue Deep har stor erfarenhet inom branschen för …

Vi arbetar med allt omfattande inom bygg och service arbete både för privatpersoner och företag. Blue Deep har stor erfarenhet inom branschen för att du som kund ska känna dig trygg. Vi har erfarenhet av både mindre och större entreprenader. Dina önskemål blir vårt mål och vi kan garantera rätt kompetens på rätt …

PP 4U AB

(4 omdömen)

Vi är ett byggbolag som har många års erfarenhet och våra härliga medarbetare har mångårig erfarenhet inom sin yrkesgrupp. Vi jobbar med snickeri, …

Vi är ett byggbolag som har många års erfarenhet och våra härliga medarbetare har mångårig erfarenhet inom sin yrkesgrupp. Vi jobbar med snickeri, mark och mur arbeten samt svetsning och smide. Viktigaste för oss är att jobbet blir utfört noggrant och att kunderna är nöjda.

RBentreprenör

(6 omdömen)

Hej! Nedan kan du se en lista över våra tjänster, men även om du inte hittar det du behöver på listan, betyder det inte att jag eller mina …

Hej! Nedan kan du se en lista över våra tjänster, men även om du inte hittar det du behöver på listan, betyder det inte att jag eller mina hantverkare inte kan göra det. Mer än 8 års erfarenhet ger oss rätt att hävda att vi kan, om inte allt, så nästan allt! Vi håller alltid ribban minstt ☼ 5/5 ☼ stjärnor i varje …

SMSAMIG

(8 omdömen)

Affärsidé Verksam inom i bygg, snickeri och måleri tjänster. Då verksamheten är godkänd för av F-skattebevis och moms kan vi erbjuda ROT och RUT …

Affärsidé Verksam inom i bygg, snickeri och måleri tjänster. Då verksamheten är godkänd för av F-skattebevis och moms kan vi erbjuda ROT och RUT avdrag till privatpersoner. Vision Erbjuder tjänster inom hantverk och service för projekt inom montering, nybyggnad, ombyggnad, tillbyggnad samt …

Eggeby Snickeri och Service

(5 omdömen)

Anlita oss, så blir du glad! Vi har exceptionella hantverkare, riktiga proffs! Yrkes erfarenheten och kompetensen när den är som bäst. Vi …

Anlita oss, så blir du glad! Vi har exceptionella hantverkare, riktiga proffs! Yrkes erfarenheten och kompetensen när den är som bäst. Vi respekterar din tid och planering, det är oerhört viktigt för oss att hålla tider och datum som vi lovar. Vi är har en fantastiskt förmåga att kommunicera med människor som …

SB Snickeri & Bygg Sthlm

(5 omdömen)

Hej, hjärtligt välkommen till SB Snickeri & Bygg Sthlm! Professionell snickare och byggare som kan göra totalt renovering i din lägenhet. Företaget …

Hej, hjärtligt välkommen till SB Snickeri & Bygg Sthlm! Professionell snickare och byggare som kan göra totalt renovering i din lägenhet. Företaget kännetecknas av ett professionellt bemötande mot mina kunder, jätte högt kvalité och snabbt utförande av arbetet. På grund av mina erfarenheter inom både bygg och …

Senaste förfrågningarna för köksrenovering

Mindre Köksrenovering i Haninge, Vendelsö

Andreas lämnade en förfrågan vintern 2024:

Mindre Köksrenovering i Haninge, Vendelsö

Har en trasig diskho i keramik som ej finns att beställa i samma mått. Vi önskar byta ut den mot en ny diskho i rostfritt stål och justera så att den passar in med måtten. Måtten för diskhon är : Längd 59,5 cm. Bredd 50 cm. Djup 15 cm. Vi önskar även byta hela köksbänken i trä som är av två delar. Mått: vänstra sidan. Bredd 281 cm. Längd 59,5 cm. Djup 2,7 cm. Högra sidan bredd 50 cm. Längd 59,5 cm. Djup 2,7 cm.

Andreas fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Andreas valde Antanas Byggservice AB för jobbet. Antanas Byggservice AB har utfört 5 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Antanas Byggservice AB fick omdömet

Antanas har gjort ett otroligt jobb med att renovera vårt radhus. Varje detalj är utfört med perfektion och hjärta. Antanas hittade lösningar på alla problem som uppstod och med utmärkt resultat. Vi vill varmt rekommendera Antanas för alla som letar efter en pålitlig hantverkare med stort hjärta.
Med vänlig hälsning, Andreas Godring Vende
Installation av köksö ikea

Andreas lämnade en förfrågan vintern 2024:

Installation av köksö ikea

Vi behöver hjälp med installation av mindre köksö från Ikea. Bygga ihop 2 x 60 moduler en av dom har lådor. Förankras i golv som har golvvärme. Borra även ett hål i täckskiva för vinkyl. Bänkskivan installeras av leverantören av bänkskivan. Installations hjälp önskas snarast.

Andreas fick hjälp

3 företag svarade på förfrågan och Andreas valde Stiftelsen Serving för jobbet. Stiftelsen Serving har utfört 35 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.9.

Stiftelsen Serving fick omdömet

Bra återkoppling och väl utfört arbete.
Köksrenovering i Haninge byta köksbänkskiva

Sylvia lämnade en förfrågan hösten 2022:

Köksrenovering i Haninge byta köksbänkskiva

Hej!
Vi behöver hjälp med att byta ut en bänkskiva. I denna ska det sågas ut för diskho och spishäll. Vi vill ha kvar vårt kakel osv.
Sen vill vi koppla in vatten igen och spishäll.

Måttet på köksbänken är cirka 3200 mm bred, 40 mm höjd och 600 mm djup. Vi har redan köpt bänkskivan och det är i laminat. Vad kostar detta arbete? Med rotavdrag?

Mvh

Sylvia fick ett svar på sin förfrågan

Vanliga frågor om köksrenovering

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!
2022-02-14
Din källare kan bli ett värdefullt och uppskattat rum i ditt hem. Skapa ett sällskapsrum för hela familjen, bygg en hemmabio eller ett gym. Möjligheterna är oändliga. Här delar vi med oss av 5 smarta tips som du kan inspireras av!
2022-01-14
Klassisk shakerestetik, minimalism eller en naturnära färgpalett? Inspireras av vår trendspaning där vi går igenom 3 starka kökstrender för 2022!

Köksrenovering

En fulländad köksrenovering är att tillråda om du funderar på att byta ut ditt kök efter ny smak. De flesta hushåll med nya kök idag, har oftast bättre förvaringsutrymmen mot förr. Det är i hög grad vanligt förekommande att mätningarna inte alla gånger går ihop likt en sådan förvandling.

Måtten är ett projekt i sig att få ihop för den som inte är väl insatt i saken. Även när det gäller att sammanfläta det tidigare och det nya, kan vara komplicerat att få igenom Förmågan att ge det gamla en graciös look, kan många gånger vara allt annat än enkelt. Med en genomgående köksrenovering av en erfaren hantverkare blir slutresultatet allt som oftast fenomenalt.

Det här med att hitta pengarna till en renovering av köket kan vara ibland ett problem i sig. Vi kan rekommendera att ni ser vilka alternativ som finns via Lendo, som ger dig möjlighet att jämföra olika blancolån. Lendo ingår även de i Schibstedkoncernen och är Sveriges ledande sajt för att jämföra lån och räntor.

Möjligen vill du behålla elspisen med dess charm - och matcha med nya, ungdomliga skåpsluckor. Först är det färgval, för att sedan mäta ut måtten precist. Därefter följer stadiet att få skåp och skåpluckor placerade korrekt. Utan total kunnighet gällande arbetet, är det lätt att slinka med måtten. En liten felräkning kan vara avgörande i slutändan.

Därför är det bäst att utföra en grundläggande köksrenovering via hantverkare och då byta ut de stommar som går från golv och igenom väggar och upp i tak. Den bästa fördel att bli av med de synbara tecken åldrandet fastslår, så att ett gammalt kök ser nytt ut - är att göra en fullständig köksrenovering. En fullkomlig köksrenovering inger inte bara en fulländad utrusning, utan även känslan av en klockren och fräsch sådan.

För att enkelt finna köksentreprenörer i Haninge, söker du dig till oss på Servicefinder.

Haninge

I södra Stockholm hittar vi skärgårdskommunen Haninge. Kommunen som befolkas av runt 90000 invånare är den femte folktätaste kommunen i Stockholms län. SL fyller ut Haninge gott, med pendeltåg och bussar. Över Södertörn och söderut mot Nynäshamn slingrar sig även en nyrenoverad motorväg som effektiviserar resmöjligheterna ytterligare. Från de urbana delarna av Haninge har man plötsligt relativt nära till skärgården - med gamla Dalarö, Ornö och Muskö.

Bland de mer kända företagen i Haninge finns Coca-Cola och matexperten Dagab. För de Haningebor som inte börjat arbeta än finns en del stora skolor. I Flemmingsberg finner vi den unga Södertörns Högskola och kliver man av tåget i Västerhaninge finns KTH Syd, en filial till KTH. En bit söderut ligger Berga Naturbruksgymnasium och Berga Örlogsskola.