Flytthjälp i Köping

När är det dags att flytta finns det mycket att tänka på och då kan det var skönt att luta sig tillbaka och låta en flyttfirma göra jobbet. Börja med att skapa en förfrågan så matchar vi ihop dig med flyttfirmor nära dig. Jämför och välj den bästa för jobbet.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Tror inte vi hade lyckats få hjälp innan semestern utan er!

  Kristina J, Juli 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 5 203
  Pågående jobb
 • 15 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar flytthjälp i Köping

 • Frakt i Köping

  Behöver du snabb och säker transportering av dina varor? Lämna en förfrågan och få gratis offerter från företag som arbetar med frakt i Köping.

 • Kranbil i Köping

  Letar du efter transportföretag med kranbil i Köping ? Lämna en förfrågan och få kontakt med kunniga företag som kan frakta större gods.

 • Pianotransport / Flygeltransport i Köping

  Anlita en kontrollerad flyttfirma när du ska frakta ett tungt piano. Servicefinder förmedlar kontakt med professionella i transportföretag i Köping.

 • Transport - Inrikes i Köping

  Bor du i Köping och behöver frakta något inom Sverige? Lämna en förfrågan och få kontakt med professionella företag som kan utföra transporten.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar flytthjälp i Köping

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra flyttfirmor

Några av våra populära flyttfirmor

Vanliga frågor och svar om flytthjälp

 • För att hitta en flyttfirma via Servicefinder behöver du bara skapa en gratis förfrågan där du beskriver ditt uppdrag. Vi gör sedan jobbet med att matcha ihop dig med flyttfirmor i ditt område. Du kan jämföra både offerter och omdömen innan du väljer ett företag.
 • Ja, flytthjälp ingår i rutavdraget. Avdrag medges för flytt mellan bostäder, till och från magasinering, packning, uppackning, lastning, lossning och arbetstiden för uppdraget. Inget avdrag medges för kostnader för flyttbilen. Även flyttstädning ingår i rutavdraget. För att ha rätt till avdraget behöver du dock uppfylla vissa kriterier:

  • Du måste vara minst 18 år vid beskattningsårets slut.
  • Du bor och betalar skatt i Sverige eller bor utomlands och beskattas i Sverige.
  • Du betalar tillräckligt med skatt.
  • Du eller någon utav dina föräldrar måste helt eller delvis bo i fastigheten.
  • Du är den som betalar för tjänsten. Du får inget skatteavdrag om det är någon annan som har betalat fakturan, trots att det är du som bor i bostaden.
  • Rutavdraget får uppgå till max 75.000 kronor per person och år.
  • För ruttjänster så är avdragets procentuella del av arbetskostnaden mer generös, då du kan göra upp till 50 procent avdrag.

  Du kan läsa mer om rutavdraget på Skatteverkets egna hemsida.

 • Bra att veta är att flytthjälp medges rutavdrag! Oftast betalar man en flyttfirma per timme. Kostnaden varierar sedan beroende på bostadens storlek, om det finns hiss eller inte, om saker ska hämtas från vinds- eller källarförråd, vilken dag och tid som flytten ska ske och hur länge dina saker ska transporteras. Ett tips är att anlita flytthjälp en vardag, det är betydligt billigare än en helg! I storstäder är flyttfirmor oftast lite dyrare. Dessutom kan korta avstånd i storstäderna ta längre tid, vilket är bra att ha i åtanke. Oavsett har du bäst chans till att hitta en bra och prisvärd flyttfirma om du vänder dig till flera flyttfirmor och jämför de offerter du får.
 • Självklart! Att flytta till en annan stad eller kanske till och med ett annat land är en stor utmaning! Därför kan det vara skönt att anlita professionell flytthjälp för att flytten ska gå så smidigt som möjligt. Flyttfirmor som utför längre transporter har oftast den rätta utrustningen och de rätta verktygen för att allt ska flyttas i ett och samma lass. Hos Servicefinder hittar du flera kunniga flyttfirmor som kan hjälpa dig att transportera dina saker från en stad till en annan. De kan till och med hjälpa dig med packning, montering och flyttstädning! När du skapar en förfrågan hos oss så fyller du i vart flytten ska gå, därefter får du kontakt med flyttfirmor som är intresserade av uppdraget. Vi rekommenderar att du frågor flyttföretagen vad som ingår i deras försäkring, framför allt om dina föremål ska transporteras en längre sträcka.
 • Alla flyttfirmor som är anslutna till Servicefinder är godkända för F-skatt och är momsregistrerade. Vi gör också dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är i konkurs. Den viktigaste delen av vår kvalitetssäkring är företagens omdömen. Genom att läsa omdömen kan du enkelt ta del av vad andra kunder tyckte om flyttfirman. Vi rekommenderar alltid att du vänder dig till flyttfirman och frågar om relevanta försäkringar och yrkestrafiktillstånd. Sök på företagets organisationsnummer på Transportstyrelsens hemsida för att kontrollera yrkestrafiktillstånd.
 • Oftast betalar man en flyttfirma per timme. Kostnaden varierar sedan beroende på bostadens storlek, om det finns hiss eller inte, om saker ska hämtas från vinds- eller källarförråd, vilken dag och tid som flytten ska ske och hur länge dina saker ska transporteras. I storstäder är flyttfirmor oftast lite dyrare. Dessutom kan korta avstånd i storstäderna ta längre tid, vilket är bra att ha i åtanke. Oavsett har du bäst chans till att hitta en bra och prisvärd flyttfirma om du vänder dig till flera flyttfirmor och jämför de offerter du får. Kom ihåg att även flytthjälp ingår i rutavdraget. Du kan läsa mer om vad en flyttfirma kostar i vår bloggartikel.

Blogginlägg om flytthjälp

Flytthjälp

Det är mycket arbete kring en flytt, oavsett om det gäller byte av bostad eller en företagsflytt. En flytt innebär många tunga lyft och risken för skador är stor. Därför är det en god idé att anlita professionell flytthjälp. Värdefull kunskap och rätt utrustning ger flyttfirman goda förutsättningar att snabbt och enkelt frakta dina möbler och ägodelar. Flytthjälpen använder sig av särskilda flyttbilar som är utrustade för tung last. Du kan välja mellan att få en fullständig flytt där allt ingår, eller så väljer du endast en körning. Det förstnämnda inkluderar alla delar som packning, lastning och förflyttning. Vid det sista alternativet står du själv för packningen, men får hjälp med transport och last. Du kan vända dig till en flyttfirma vid privatflytt, företagsflytt och lagerhållning av möbler och varor. Dina ägodelar hanteras omsorgsfullt och riskerar inte att gå sönder. Framförallt är flytthjälp ett snabbt och smidigt val.

Köping

Mitt i Bergslagen, finns staden Köping som ingår i Västmanlands län. Populationen uppgår till 25000 personer. Staden fick sitt namn mer synligt på kartan efter att serien "En annan del av Köping" slog igenom. Köpingsfödda TV-profilen Filip Hammar, stod delvis bakom produktionen av den succéartade serien.

Som besökare i staden, kan man titta in på Köpings före detta bryggeri som idag är ett museum. På museet finns stadens historia över de senaste 10 000 åren. Upptäckaren av kväve och syre, var Apotekaren Scheele från staden som idag har hotell, gata och en staty upprättade efter sitt namn.

På 1500- och 1600-talen ökade tillväxten i staden då Köping blev hamnen som transporterade järn mellan Bergslagen och Stockholm. I nutid finns företag såsom Hästens i Köping. Fortfarande är det metall- och verkstadinstustrin som har övertaget på marknaden.