Flyttstäda själv eller anlita flyttfirma?

Vid en flytt är det många som ställer sig frågan – flyttstäda själv eller anlita en flyttfirma? Här går vi igenom för- och nackdelar med alternativen!

flyttstäda själv

Måste man flyttstäda? Flyttstädning är oftast avtalat, oavsett om du äger din bostad eller bor i en hyresrätt. Vid en flyttstädning är det viktigt att städningen genomförs med stor noggrannhet. Om den nya hyresgästen/ägaren inte är nöjd med städningen kan du behöva åtgärda städningen.

Fördelen med att flyttstäda själv är givetvis att du slipper kostnaden. Ett tips är att ta hjälp av en checklista för att få översikt på vilka städmoment som ingår i en flyttstädning. Då får du bättre koll på vad som förväntas av dig och kan bättre planera eventuella inköp av städmaterial. En checklista för flyttstädning hittar du enkelt på nätet.

Låt en städfirma ta hand om flyttstädningen

Vid en flytt finns det redan mycket att tänka på och då kan det vara skönt att slippa städningen. Om du har möjlighet att anlita en städfirma rekommenderar vi att du gör det. Med en professionell städfirma kan du känna dig trygg med att städningen blir ordentligt gjord. Skulle en part inte vara nöjd med städningen erbjuder de flesta städfirmor nöjd kund- garanti. Det innebär att städfirman kommer tillbaka och åtgärdar städningen om städningen inte skulle bli godkänd. Tänk så skönt att slippa hantera eventuella klagomål när du väl är inflyttad i din nya bostad!

Vad kostar flyttstädning?

Priset på flyttstädning varierar beroende på olika faktorer, såsom storlek på bostad och bostadens skick. Om du uppfyller kraven för rutavdrag kan du dra av 50% av arbetskostnaden. Läs mer om vad som gäller för rutavdraget här.

Här är några prisexempel på vad en flyttstädning kan kosta:

30- 50 kvm: Ca 34 kr/kvm.

70- 75 kvm: Ca 28 kr/kvm.

100- 130 kvm: Ca 26kr/kvm.

Priserna är uträknade efter rutavdrag och varierar mellan olika städfirmor. Du gör därför bäst i att kontakta olika städfirmor och jämföra offerter för din bostad.

Hitta en städfirma

Vill du få hjälp med att hitta en städfirma till flyttstädningen kan du använda dig av Servicefinder. Börja med att skicka in en förfrågan där du fyller i uppgifter om din bostad. Därefter matchar vi ihop dig med städfirmor i ditt område. Du kan jämföra både offerter och omdömen innan du väljer ett företag för jobbet!