Så får du en smidig flytt – 3 smarta tips inför flytten

Att flytta kan kännas kul och spännande, men också väldigt stressigt. Förråd ska rensas, prylar ska packas ner och avtal ska sägas upp. Här kan du ta del av 3 smarta tips som underlättar din flytt!

flytta

Rensa

Många av oss har förråd med möbler, apparater och kläder som inte har använts på länge. Om du inte har rensat i förrådet på länge är det smart att göra det i god tid innan flytten. Då slipper du stå där, kanske dagar innan den stora flyttdagen, och känna dig stressad över allt som ska rensas bort. Vårt bästa tips är att sortera dina prylar i olika stationer, t ex ”behålla” ”skänka”, ”slänga” och ”sälja”. Om du vill slippa köra fram och tillbaka till återvinningen kan du prova att skänka bort saker i utbyte mot upphämning. Kom ihåg att spara dina kartonger i förrådet så att du kan återanvända dem.

Skapa en gratis förfrågan och jämför offerter från flyttfirmor.

Packa ner ditt hem

När förrådet är rensat är det dags att packa ner ditt hem. Du kanske känner igen dig att ha lådor hemma som är fulla med lösa föremål. Kanske pennor, måttband, något gammalt födelsedagskort och elektroniksladdar som aldrig hittat hem. Se till att fortsätta rensningen om det behövs och behåll bara det som ska med till din nya bostad.

När det kommer till själva packningen brukar man räkna på 1 flyttlåda per kvm. Samla in kartonger från vänner och bekanta, återanvänd dem du har eller köp nya om det behövs. Kom ihåg att märka alla lådor för att göra uppackningen smidigare. Om kartongerna innehåller ömtåliga eller vassa föremål är det extra viktigt att märka dem.

Skapa en gratis förfrågan och jämför offerter från flyttfirmor.

Hitta flytthjälp

Känns det jobbigt att be vänner och familj flytthjälp? Du behöver inte göra det. En flyttfirma kan ta hand om allt ifrån packning till transport och sparar dig massor med tid och energi. Då kan du istället fokusera på att göra dig hemmastadd i din nya bostad. Det bästa av allt är att flytthjälp ingår i rotavdraget så det behöver heller inte bli dyrt. Här kan du få prisexempel på vad flytthjälp kan kosta.

Skapa en gratis förfrågan och jämför offerter från flyttfirmor.

Boka flyttstädning

En flyttstädning är krävande och det är viktigt att allting blir ordentligt rent ner till min lilla list. Det kan därför vara skönt att anlita ett företag med erfarenhet av flyttstädningar. De har koll på alla moment och gör rent i utrymmen som är lätta att glömma av. Om städningen inte skulle bli godkänd erbjuder också de flesta städfirmor nöjd kund-garanti. Det innebär att de kommer tillbaka och åtgärdar städningen. Hur bra? ☺️

Skapa en gratis förfrågan och jämför offerter från städfirmor.

Behöver du hjälp med att hitta en flytt- eller städfirma?

Via Servicefinder kan du enkelt få tag på företag som tar hand om flytten åt dig. Skapa en gratis förfrågan och låt oss matcha ihop dig med flytt- och städfirmor. Jämför företagens offerter och omdömen och välj ett företag för jobbet! Klicka här för att skapa en förfrågan.

Vill du få fler flyttips? Läs vår artikel om hur du flyttpackar smart här.