Hitta rätt piano- och flygeltransport

Hitta rätt företag för jobbet

Behöver du hjälp med pianotransport/ flygeltransport? Se då till att anlita en flyttfirma som är specialiserad och kan transportera det på ett tryggt och säkert sätt. Lämna en förfrågan här och få offerter från erfarna flyttfirmor. Det är helt gratis!

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 10 561
  Pågående jobb
 • 23 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hos oss kan du jämföra flera företag för ditt projekt, stora som små - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Förverkliga ditt drömprojekt och anlita ett företag som gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta företag som får jobbet gjort.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Det var trevligt bemötande, bra pris och punktlighet. Bra

Så tycker användarna om våra företag

Martinez Service AB

Flytta ett piano inom Vaxholm, 8-9/2

Jättenöjd, de hörde av sig innan de kom. Trevliga och utförde arbetet galant!
– Lotta Björkman Rydell
februari 2021

Transportera piano från Södergatan, Skurup till Vipvägen, Smygehamn

Mycket proffsig och pålitlig företag. Rekommenderas starkt!
– TIMUR LEVAY
mars 2022

Transportera piano från Huddinge till återvinning

Firman kom i tid. Lyfte ut pianot. Gick smifigt
– Birgitta
februari 2022

Senaste förfrågningarna för piano- och flygeltransport

Transportera piano från Södergatan, Skurup till Vipvägen, Smygehamn

Timur lämnade en förfrågan våren 2022:

Transportera piano från Södergatan, Skurup till Vipvägen, Smygehamn

Tänker köpa ett beg piano och jag önskar pris på transport.
Pianot är cirka 1,5 bredd och cirka 300 kg gissar jag på.
Den ska transporteras från ett hus i Skurup till Smygehamn.

Från: Södergatan, Skurup - Vipvägen, Smygehamn.
Cirka 21 km.

Förutsättningar:
Det går att backa in med bilen och sträckan är inte långt att bära.
Finns en trappa upp till huset på cirka 5 steg.

Timur fick hjälp

Timur valde Nita Städ Aktiebolag för jobbet. Nita Städ Aktiebolag har utfört 14 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.6.

Nita Städ Aktiebolag fick omdömet

Mycket proffsig och pålitlig företag. Rekommenderas starkt!
Pianoflytt i Saltsjöbaden

Jack lämnade en förfrågan våren 2024:

Pianoflytt i Saltsjöbaden

Behöver flytta ett 110 cm piano. Jag behöver få det flyttat från grantomten över till mitt hus (ca 50 meter). Jag tror alltså att ni inte skulle behöva någon lastbil osv. Går det att få ett rabatterad pris till följd av den relativt enkla flytten?

Jack fick hjälp

Jack valde Eagleflytt för jobbet. Eagleflytt har utfört 24 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Eagleflytt fick omdömet

Pianoflytt i Färjestaden

Nina lämnade en förfrågan våren 2024:

Pianoflytt i Färjestaden

Piano smalare o lite nättare modell. 1 trappa upp som svänger lite precis vid ytterdörren. Hiss finns.

Nina fick hjälp

Nina valde Gottfridssons Flytt & Städ AB för jobbet. Gottfridssons Flytt & Städ AB har utfört 13 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.8.

Gottfridssons Flytt & Städ AB fick omdömet

Pianoflytt i Gävle

Anna-Karin lämnade en förfrågan hösten 2023:

Pianoflytt i Gävle

Önskar hjälp att flytta ett piano från en lägenhet till en annan i samband med flytt. Lägenheten pianot står i nu är 1,5 trappa upp, goda parkeringsmöjligheter utanför porten. Pianot ska till en lägenhet på andra våningen. Går att parkera på lastzon utanför porten. Uppskattade mått: Höjd: 130 cm, Bredd: 155 cm, Djup: 70 cm.

Anna-Karin fick hjälp

Anna-Karin valde EXFOM AB för jobbet. EXFOM AB har utfört 33 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.5.

EXFOM AB fick omdömet

Pianoflytt

Eva-Maria lämnade en förfrågan sommaren 2023:

Pianoflytt

PIanot ska flyttas 5 meter från sovrummet till vardagsrummet på vårt landställe på Vindö.

Eva-Maria fick hjälp

Eva-Maria valde Eagleflytt för jobbet. Eagleflytt har utfört 24 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Eagleflytt fick omdömet

Flyttkillarna var professionella och hade selar med sig för att flytta det jättetungt pianot.

Vanliga frågor om pianotransport

För att hitta en flyttfirma via Servicefinder behöver du bara skapa en gratis förfrågan där du beskriver ditt uppdrag. Vi gör sedan jobbet med att matcha ihop dig med flyttfirmor i ditt område. Du kan jämföra både offerter och omdömen innan du väljer ett företag.

Ja, flytthjälp ingår i rutavdraget. Avdrag medges för flytt mellan bostäder, till och från magasinering, packning, uppackning, lastning, lossning och arbetstiden för uppdraget. Inget avdrag medges för kostnader för flyttbilen. Även flyttstädning ingår i rutavdraget. För att ha rätt till avdraget behöver du dock uppfylla vissa kriterier:

 • Du måste vara minst 18 år vid beskattningsårets slut.
 • Du bor och betalar skatt i Sverige eller bor utomlands och beskattas i Sverige.
 • Du betalar tillräckligt med skatt.
 • Du eller någon utav dina föräldrar måste helt eller delvis bo i fastigheten.
 • Du är den som betalar för tjänsten. Du får inget skatteavdrag om det är någon annan som har betalat fakturan, trots att det är du som bor i bostaden.
 • Rutavdraget får uppgå till max 75.000 kronor per person och år.
 • För ruttjänster så är avdragets procentuella del av arbetskostnaden mer generös, då du kan göra upp till 50 procent avdrag.

Du kan läsa mer om rutavdraget på Skatteverkets egna hemsida.

Bra att veta är att flytthjälp medges rutavdrag! Oftast betalar man en flyttfirma per timme. Kostnaden varierar sedan beroende på bostadens storlek, om det finns hiss eller inte, om saker ska hämtas från vinds- eller källarförråd, vilken dag och tid som flytten ska ske och hur länge dina saker ska transporteras. Ett tips är att anlita flytthjälp en vardag, det är betydligt billigare än en helg! I storstäder är flyttfirmor oftast lite dyrare. Dessutom kan korta avstånd i storstäderna ta längre tid, vilket är bra att ha i åtanke. Oavsett har du bäst chans till att hitta en bra och prisvärd flyttfirma om du vänder dig till flera flyttfirmor och jämför de offerter du får.

Självklart! Att flytta till en annan stad eller kanske till och med ett annat land är en stor utmaning! Därför kan det vara skönt att anlita professionell flytthjälp för att flytten ska gå så smidigt som möjligt. Flyttfirmor som utför längre transporter har oftast den rätta utrustningen och de rätta verktygen för att allt ska flyttas i ett och samma lass. Hos Servicefinder hittar du flera kunniga flyttfirmor som kan hjälpa dig att transportera dina saker från en stad till en annan. De kan till och med hjälpa dig med packning, montering och flyttstädning! När du skapar en förfrågan hos oss så fyller du i vart flytten ska gå, därefter får du kontakt med flyttfirmor som är intresserade av uppdraget. Vi rekommenderar att du frågor flyttföretagen vad som ingår i deras försäkring, framför allt om dina föremål ska transporteras en längre sträcka.

Alla flyttfirmor som är anslutna till Servicefinder är godkända för F-skatt och är momsregistrerade. Vi gör också dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är i konkurs. Den viktigaste delen av vår kvalitetssäkring är företagens omdömen. Genom att läsa omdömen kan du enkelt ta del av vad andra kunder tyckte om flyttfirman.

Vi rekommenderar alltid att du vänder dig till flyttfirman och frågar om relevanta försäkringar och yrkestrafiktillstånd. Sök på företagets organisationsnummer på Transportstyrelsens hemsida för att kontrollera yrkestrafiktillstånd.

Oftast betalar man en flyttfirma per timme. Kostnaden varierar sedan beroende på bostadens storlek, om det finns hiss eller inte, om saker ska hämtas från vinds- eller källarförråd, vilken dag och tid som flytten ska ske och hur länge dina saker ska transporteras. I storstäder är flyttfirmor oftast lite dyrare. Dessutom kan korta avstånd i storstäderna ta längre tid, vilket är bra att ha i åtanke. Oavsett har du bäst chans till att hitta en bra och prisvärd flyttfirma om du vänder dig till flera flyttfirmor och jämför de offerter du får.

Kom ihåg att även flytthjälp ingår i rutavdraget!

Från bloggen

2022-02-01
Att flytta kan kännas kul och spännande, men också väldigt stressigt. Förråd ska rensas, prylar ska packas ner och avtal ska sägas upp. Här kan du ta del av 3 smarta tips som underlättar din flytt!
2021-12-22
Vill du anlita ett företag för hemstädning, flytthjälp eller kanske trädgårdsarbete? Då kan du få avdrag för det. Här besvarar vi vanliga frågor om skattereduktionen.
2021-07-01
Vid en flytt är det många som ställer sig frågan – flyttstäda själv eller anlita en flyttfirma? Här går vi igenom för- och nackdelar med alternativen!