Vanligaste hus- och trädgårdsprojekten inför sommaren!

Nu är det inte långt kvar till sommaren. Även om vädergudarna inte varit på vår sida så ser rapporten ut att vända väldigt snart! Vi har scannat marknaden i Sverige för att se vilka hus- och trädgårdsprojekt som är vanligast inför sommarmånaderna. Är det något av projekten som du vill eller kanske rent av måste få fixat innan din sommar börjar?

öka värdet bostad trädgård

1. Måla om huset och sätt ny färg på tillvaron

Höst och vintermånaderna tar hårt på våra hus och därför är det viktigt att se över husfasaden när sommaren närmar sig. Att måla om fasaden är ett utmärkt sätt att fräscha upp utseendet på ditt hus och sätta ny färg på tillvaron. Samtidigt som du målar om ditt hus är det bra att noggrant gå igenom och åtgärda fasadsprickor och andra slitningar. Generellt rekommenderas att man målar om sitt hus vart 5-10 år. Ett tips är att samtidigt måla om fönster och dörrar. Jämför offerter för att måla om fasaden här.

2. Bygg altan eller uteplats – en solsäker sommarinvestering

Att bygga en altan eller uteplats inför sommaren är en bra investering av flera anledningar. För det första ger det dig möjlighet att njuta av det fina vädret och umgås utomhus med familj och vänner. Det ger också ett extra utrymme för avkoppling, underhållning och matlagning utomhus. En altan eller uteplats kan också öka värdet på ditt hem, samt ge en extra fördel vid försäljning. Det finns många olika typer av altaner och uteplatser att välja mellan, beroende på stil och budget. Glöm inte att platsbygga lite möbler när du ändå har en snickare på plats, eller varför inte ett utekök?

Altan sommar
Jämför offerter och omdömen från flera företag för ditt altanprojekt.

3. Trädgården är din oas, värna om den!

Att fixa i trädgården är ett vanligt projekt inför sommaren eftersom det är den tid på året då man kan utnyttja den på absolut bästa sätt. Här är några projekt som kan vara bra att ta sig an i trädgården inför sommaren:

  • Rensa upp trädgården: Innan du gör något nytt är det viktigt att rensa upp trädgården från gammalt skräp och döda växter. Detta ger en ren och organiserad bas för att plantera och bygga nytt.
  • Plantera nya växter: Sommaren är den perfekta tiden för att plantera nya växter i trädgården. Du kan plantera blommor, grönsaker, örter eller träd för att ge trädgården en ny liv och färg.
  • Installera trädgårdsbelysning: Trädgårdsbelysning kan göra trädgården användbar på kvällarna och ge den en extra dimension. Du kan installera solcellsdrivna trädgårdsbelysningar eller installera en permanent lösning.
  • Skapa en köksträdgård: Att skapa en köksträdgård kan ge dig tillgång till färska grönsaker och örter direkt från din egen trädgård. Du kan använda en del av trädgården för att odla grönsaker och örter som passar dina behov och smakpreferenser.

4. Tak över huvudet – passa på att byta eller reparera ditt tak

Ett tak som är i dåligt skick kan orsaka läckage och skador på fastigheten samt öka dina energikostnaderna. Att reparera eller byta ut taket är vanligast att göra under våren eller sommaren eftersom det är större chans att vädergudarna är på din sida. Det är också en bra tid att se över taket då höst- och vintermånaderna tar hårt på våra tak. Ett tips är att se över möjligheterna med solcellspaneler, det sparar både på energikostnaderna och miljön.

5. Det är insidan som räknas

Även om sommaren är på intåg så spenderar vi fortfarande väldigt mycket tid inomhus, vi bor ju trots allt i Sverige. Det är också en bra tid att nu renovera insidan då många hantverkare oftast har lite mer tid till skillnad från hösten – när alla vill renovera. Kom ihåg att du inte alltid måste slå ut hela köket eller badrummet. Det finns även mindre projekt som kan göra mer än du tror. Till exempel, byta kakel och klinker, måla om köksluckor eller varför installera en köksö?

Jämför offerter och omdömen från flera hantverkare.

6. Ett dopp i den nya poolen? Ja tack!

Ja visst är det så, tänk att få ha semester hela sommaren. Pool kan kännas som ett enormt projekt och därför är det många som drar sig ifrån att bygga en pool. Men, det behöver inte vara ett så stort projekt som många tror. En pool kommer nämligen i många storlekar och former och behöver inte alltid grävas ner. Om du är lite intresserad, lämna en förfrågan hos oss så får du flera prisförslag helt gratis.

7. Pricken över i:et eller som grädde på moset – belysning!

När du har allt på plats, huset är nymålat, altanen är på plats, trädgården är i toppskick och poolen är uppvärmd – då är det bara mysbelysningen som saknas. Det finns många olika alternativ för utomhusbelysning att välja mellan beroende på stil och funktion. Här är några av de vanligaste alternativen:

  • Vägglyktor – Vägglyktor är ett vanligt val för utomhusbelysning eftersom de ger ett mjukt, varmt ljus samtidigt som de bidrar till husets arkitektoniska stil.
  • Trädgårdsbelysning – Trädgårdsbelysning är ett utmärkt sätt att belysa träd och buskar på kvällen. LED-lampor är ett populärt val för trädgårdsbelysning eftersom de är energieffektiva och har en lång livslängd.
  • Spotlights – Spotlights kan användas för att rikta ljus på specifika områden, som en utebar, fontän eller varför inte dina nyplanterade växter?
  • Takbelysning – Takbelysning kan användas på altaner och uteplatser och ger ett bra ljus till ditt nyinstallerade utekök.

Ta dig ut i vårvärmen och gå igenom ditt hus från trädgård till tak. Hos oss hittar du all den hjälp du behöver, det är kostnadsfritt och helt utan förpliktelser att jämföra offerter för dina hus- och trädgårdsprojekt, stora som små!

Jämför offerter och omdömen för alla dina vår- och sommarprojekt!