Flytthjälp – fast eller rörligt timpris?

Vad kostar flytthjälp? Och är det alltid bättre att välja fast pris framför rörligt? Här går vi igenom de två alternativen!

fast eller rörligt pris

Fast pris

Priset för flytthjälp varierar, men oftast betalar du ett timpris för flyttpersonal, bil och milkostnad. Vid fast pris gör flyttfirman en beräkning på hur många timmar din flytt kommer att ta. Det är därför viktigt att vara tydlig med:

  • Sträckan mellan din dörr och flyttbilens parkeringsplats
  • Om hiss finns
  • Om vinds/källarförråd behöver tömmas
  • Tunga, känsliga eller dyra föremål som ska flyttas
  • Hur mycket möbler/kartonger du har
  • Hur lång flytten är

Otydligheter kan leda till att flyttfirman tar ett högre pris efter flytten, då flytten tagit längre tid än beräknat. Se till att få all information om din flytt nedskriven i ett avtal för att förebygga eventuella missförstånd.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är knapp.png
Skapa en gratis förfrågan och få kontakt med bra flyttfirmor i ditt område.

Rörligt pris

Flyttfirmor brukar föredra ett rörligt pris. Anledningen är att en flytt kan ta mycket längre tid än vad man tror. Framför allt om flyttfirman stöter på överraskningar – t ex ingen parkeringsplats i närheten av bostaden. Ett tips är att sätta ett fast pris med ett rörligt tillägg om flytten tar längre tid. Då får flyttfirman betalt för timmarna de lägger ner och du kan känna dig trygg i att priset inte skenar iväg.

Vad kostar flytthjälp?

Som nämnt ovan är det många faktorer som påverkar priset för flytthjälp. Här några prisexempel på vad flytthjälp kan kosta:

En mindre bostad mellan 30- 55 kvm: Ca 107 kr /kvm.

En mellanstor bostad mellan 70- 75 kvm: Ca 78 kr/kvm.

För att få ett exakt pris rekommenderar vi att du tar kontakt med flera flyttfirmor och jämför dem. Via Servicefinder kan du snabbt och enkelt jämföra flyttfirmor där du bor. Skapa en gratis förfrågan på vår hemsida så matchar vi ihop dig med bra företag!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är knapp.png
Skapa en gratis förfrågan och få kontakt med bra flyttfirmor i ditt område.