Måla om hemma – 4 inspirerande tips som ger ditt hem ett lyft!

För flera av oss är julledigheten en tid för att vila ut och äta praliner i soffan. Men för många innebär ledigheten även hemmafix. Här har vi listat 4 lagom stora måleriprojekt som passar perfekt till julledigheten!

Måla in möbler

Ett snabbt och enkelt sätt att förändra ett rum är att måla in möbler i samma färg som väggen. Det ger en ombonad och trendig känsla i ditt hem, samtidigt som effekten är tidlös. Ett billigt knep för att få en platsbyggd effekt är att köpa en vit hylla eller garderob på exempelvis IKEA och måla om den i samma färg som väggen. Resultatet blir snyggt och ger hela rummet ett lyxigt lyft!

Få det lilla extra med färg

Jordnära toner dominerar våra hem just nu, men varför inte bryta av med en färgklick? Färga en vägg, ett sovrum eller kanske en möbel i en härlig färg för att få det lilla extra. Färger som gult, grönt och puderrosa med toner av grått är trendfärgerna som följer med oss in i 2021!

Halvmålade väggar

Ja, du läste rätt. Halvmåla dina väggar. Välj ut två basfärger eller två starka kulörer och låt de mötas i en linje – oavsett så blir rummet personligt och snyggt.

Tapetsera med en mönstrad tapet

Skapa ditt drömhem med rätt tapeter! Tapeter sätter en personlig prägel i ditt hem direkt. Välj en tapet i pastell och geometriska former till barnens rum eller varför inte en rofylld blommig tapet till ditt eget sovrum? Oavsett vad du söker så är utbudet av fina tapeter stort. Lycka till!

Vill du få hjälp med målningen? Skapa en förfrågan på Servicefinder och få kontakt med professionella målare i ditt område!