Härliga höstprojekt – på bara en helg

Nu när hösten är här tycker vi att det är dags att göra extra mys på hemmafronten! Fräscha upp din bostad med höstens trendigaste färger. Sätt upp och måla in en bokhylla. Eller, så lyser du upp din tillvaro med lite mysbelysning. Oavsett om du har en tight budget eller bara en kort tidsram, finns det många sätt att förnya ditt hem på bara en helg. Här kommer 10 snabba tips för att göra din bostad redo för hösten!

1. Måla med höstens trendigaste färger

Att måla om är ett av de mest effektiva sätten att ge ditt hem en uppfräschning och ett nytt utseende. Du behöver inte heller måla om hela din bostad eller ett helt rum. Att måla en accentvägg är trendigt och gör mer för helhetskänslan än du tror. Är du sugen på att läsa mer om höstens trendspaningar och vilka färger det är som gäller? Läs mer här!

2. Matcha målarfärgen med nya textilier

Byt ut kuddar, gardiner och sängkläder med nya mönster och färger som matchar din nymålade vägg. Det är ett enkelt sätt att ändra atmosfären i ditt hem och ge det en ny känsla. Vill du visa dig på styva linan? Då tycker vi absolut att du ska sy dina egna textiler!

3. Knopp, knopp, knapp & handtag

En köks- eller badrumsrenovering är lite väl optimistiskt att få till över en helg? Däremot kan det vara schyst att byta ut knoppar och handtag på dina skåp och lådor. Börja i köket, därefter tar du badrummet och avsluta sedan med garderoben i hallen

4. Mysbelysning hör hösten till

När dagarna blir kortare och mörkret faller tidigare, är rätt belysning viktig för att skapa en varm och inbjudande atmosfär i ditt hem. Mjukt och stämningsfullt ljus är nyckeln. Byt till varmvitt eller dämpat LED-ljus för att ge ditt rum en mysig och behaglig känsla.

5. Skapa en anslagstavla och gallerivägg

Samlar du på fotografier eller behöver du organisera hela familjens kalender på ett bättre sätt? Skapa en anslagstavla eller gallerivägg med dina favoritbilder och ett veckoschema. Det ger en personlig touch samtidigt som du inte glömmer fotbollsträningar, föräldramöten och middagar.

6. Gör något nytt med dina gamla möbler

Slipa, måla eller skapa något helt nytt. Det finns oändligt med saker du kan göra med dina möbler, gamla som nya – det är bara din fantasi som sätter gränserna!

Med dessa snabba och enkla idéer kan du förnya ditt hem på bara en helg. Oavsett om du föredrar en minimalistisk modern stil eller en mysig, rustik känsla, kan du anpassa dessa tips efter din egen smak och budget. Så sätt igång och ge din bostad den kärlek den förtjänar – du kommer att vara förvånad över hur mycket skillnad en helg kan göra!

Behöver du hjälp? Hos oss på Servicefinder är inga projekt för stora eller för små – jämför offerter och omdömen från flera företag som vill hjälpa dig!