Ge ditt hem ett lyft (på bara en helg)

Är du sugen på att fräscha upp ditt hem, utan att lägga för mycket tid eller pengar? Här tipsar vi om mindre projekt som ger ditt hem ett omedelbart lyft. Och du behöver inte mer än en helg för att genomföra dem!

Ge köket nytt liv

Du behöver inte totalrenovera ditt kök för att ge rummet ett nytt liv. Måla om köksluckor eller väggar i en ny och uppiggande färg som passar ditt hem. Eller varför inte byta ut detaljer som till exempel handtag och knoppar? Det kommer att göra mycket för helhetsintrycket!

Ett annat alternativ för är att byta ut köksluckorna helt. Det är lite dyrare alternativ, men kan vara en värd investering om du vill ge känslan av ett helt nytt kök.

Har du en sliten bänkskiva i trä? Slipa ner den och olja, lacka eller betsa den i en annan kulör.

Om du har tröttnat på kaklet bakom köksbänken kan du enkelt sätt förnya det med en väggpanel som du fäster direkt på det befintliga kaklet. Ett annat alternativ är att måla om, men det är en tillfällig lösning som inte håller över tid.

Fräscha upp med färg

Att måla om är ett enkelt sätt att fräscha upp sin bostad. Du kan måla om väggar, golv och möbler. Eller varför inte tapetsera? Färgglada och mönstrade tapeter ger ett rum ett helt nytt utseende. Du kan också måla om både trägolv och parkett. Om du vill måla om köksgolvet ska du helst välja en färg som tål spill och avsluta med lack för bättre hållbarhet.

Möbler kan också få ett nytt liv med några lager färg! Eller så kanske du bara behöver en ny filt och kuddar för att skapa en varmare atmosfär! Det är bara din fantasi som sätter gränserna!

Har du ett mindre projekt du skulle vilja anlita ett företag för? Skapa en gratis förfrågan hos oss på Servicefinder och jämför bra företag i ditt område.

platsbyggd bokhylla