Pris flyttfirma: Vad kostar det att anlita en flyttfirma?

Här går vi igenom vad som påverkar priset när du ska anlita flytthjälp och viktiga saker att tänka på när du ska välja flyttfirma!

flyttfirma pris

Vill du veta vad en flyttfirma tar för pris? Vi förstår att du vill ha hjälp! Bara tanken på att flytta kan kännas stressig och överväldigande. Därför kan det vara skönt att anlita en flyttfirma som tar hand om det jobbiga såsom packning, montering och bärhjälp och transport. Du kan också välja att anlita en flyttfirma för ett eller flera moment, exempelvis transport. På så sätt kan du fokusera på den roliga biten – att inreda och göra dig hemmastad i dina nya bostad!

Flyttfirma pris

Priset för en flyttfirma varierar beroende på hur mycket som ska flyttas och hur stor bostaden är. Att flytta ett kontor är såklart dyrare än att flytta en mindre bostad. Du betalar oftast ett timpris för flyttpersonalen som hjälper till vid flytten. Tänk på att kostnader för bil och milkostnad brukar tillkomma.

En mindre bostad mellan 30- 55 kvm: Ca 107 kr /kvm.

En mellanstor bostad mellan 70- 75 kvm: Ca 78 kr/kvm.

För att få veta priset för en flyttfirma bör du i ett första steg kontakta seriösa flyttfirmor i ditt område för att jämföra offerter och omdömen.

Att tänka på när du ska välja flyttfirma

När du ska välja flyttfirma är det viktigt att du hittar en seriös och duktig flyttfirma med yrkestrafiktillstånd. Alla företag som erbjuder flytthjälp måste ha yrkestrafiktillstånd enligt Yrkestrafiklagen. Tyvärr finns det företag som idag marknadsför sig som flyttföretag som saknar tillståndet. Skapar du en förfrågan via Servicefinder  kan du enkelt se vilka företag som har certifikatet på sin profilsida. Du kan också gå in på Transportstyrelsens hemsida och söka på företagets organisationsnummer för att säkerställa dig om att tillståndet finns.

Flyttstädning

Vid en flytt kan det också vara skönt att anlita en professionell städfirma som sköter städningen åt dig. Då kan du bocka för en till punkt på att göra-listan och fokusera på att komma i ordning i din nya bostad. Seriösa städfirmor är vana vid att flyttstäda och gör rent från från list till tak och i varenda vrå. Hos Servicefinder hittar du hundratals seriösa städfirmor som gärna tar sig an ditt uppdag. Du behöver bara skapa en förfrågan och invänta svar!

Vill du jämföra offerter och omdömen från seriösa flyttfirmor i ditt område? Skicka en förfrågan och ta emot offerter från våra ansluta företag.

skapa en förfrågan här