”Vi vann 20 av 30 jobb på en månad”

Att hitta nya kunder är en utmaning som många nystartade företag brottas med. Men för Mushtaq Aslam var idén tydlig från start. Här berättar han om hur hans företag Riz Städ använt Servicefinder som enda kanal för att växa.

Riz Städ som erbjuder tjänster inom hemstädning, flytthjälp, målning och trädgård startades tidigare i år.  Mushtaq Aslam startade företaget när verksamheten han arbetade på lades ner.  Redan från start hade han hade en tydlig idé på hur företaget snabbt kunde komma på fötter och vinna nya kunder.

Jag hade erfarenhet av Servicefinder sedan tidigare så vi gick med i tjänsten på en gång. Servicefinder är ett enkelt sätt att hitta kunder på, det gäller bara att veta hur man ska prata med kunderna.

Mushtaq pratar mycket om vikten av att göra ett bra jobb – ”Ett dåligt utfört jobb påverkar dina andra kundrelationer.” Bara några månader in i tjänsten talar statistiken sitt klara språk. Företaget har 4,4 stjärnor i totalbetyg hos Servicefinder och har dessutom utökat sitt utbud med två tjänster.

– Måleri och trädgård är två tjänster som vi lagt till.  Det kräver mer erfarenhet, men jag har hittat duktiga personer att arbeta tillsammans med!

Han berättar vidare att statistiken hos Servicefinder ser bra ut och att tjänsten är deras enda kanal för att nå kunder, för tillfället.

– Vi pratade med 30 kunder och vann 20 jobb på en månad, så det går bra! Men en ny hemsida är på gång, så vi planerar att få in fler kunder via hemsidan också. 

Tre framgångstips från Riz Städ

Maila kunden direkt

Maila hellre kunden än att ringa flera samtal på raken. Det kan ge ett dåligt intryck av ditt företag om du ringer för mycket och är för på.

Sätt inte ett för lågt pris

Sätt inte ett för lågt pris! Om ni sätter ett för lågt pris tror kunden att ni brister i kvalité. Vi har förlorat flera kunder för att vi satt ett för lågt pris. När du kollar på ett jobb är det viktigt att veta vad arbetet kostar för ditt företag. Att sätta rätt pris är något man lär sig med tiden, men i början kan det vara bra att kolla på vad andra företag i samma bransch tar för priser. 

Kolla på jobbet innan du skickar en offert

Kolla på jobbet innan du ger en offert! Om du åker ut och kollar på jobbet så får du en bättre bild över det arbete som behöver göras och kan lämna en bra offert.

Är du egenföretagare och vill hitta nya kunder?
Lämna en intresseanmälan här!