Färgtrender – 5 färger för att lyfta ditt hem 2023!

Vilka färger vill vi se i våra hem 2023? Vi spenderar mycket tid hemma vilket gör det extra viktigt att vi omger oss med färger vi trivs med för att stärka våran vardag. Så vilka färger kan ge dig en ny känsla i hemmet? Här kommer 5 trendstarka färger för 2023!

Färgtrender 2023

Våra hem har många ytor med oändliga möjligheter när det kommer till vilken färg vi vill ha. Att väcka ditt hem med nya färger skapar också andra och helt nya känslor som garanterat kommer ge oss en härlig start på det nya året. Men vilka färger sägs bli mest populära under 2023? Här kommer 5 av årets trendigaste målarfärger!

Gröngul – skapar en harmonisk och lekfull känsla

Gröngul är en naturinspirerande färg som varken är grön eller gul, det är en lekfull kombination. De gröna tonerna i färgen ska ge en känsla av närhet till naturen. Den ska även skapa ett lugn och ge oss en känsla av harmoni. Den perfekta mixen skapas däremot när de gula inslagen ger sig till känna och då även skapa glada och livfulla känslor.

Bärnsten – varm och välkomnande

Bärnsten är varm och välkomnande färg som söker sig in i våra hem 2023. Den förmedlar en varm och solig känsla som ger oss energi. Bärnsten sägs också kunna vända negativ energi till positiv energi vilket behövs extra mycket i dessa tider!

Krämvit – lika trygg som mjukglass på sommaren

En mjuk och varm färg som kommer synas på många väggar under 2023. Den medför en känsla av trygghet med mjuka nyanser av vitt istället för den mer traditionella, kalla, helvita färgen. Den krämvit färgen kommer garanterat ge en känsla av att du svävar på moln!

Röd – kraftfull med många nyanser

I alla dess nyanser är röd en färg att verkligen beakta och omfamna i år! Du kommer garanterat hitta en nyans av röd som passar just dig, din stil och smak. Den röda färgen förknippas med starka känslor, den ger dig kraft och energi. Dessutom så är det kärlekens färg ❤️

Babyblått – ett kreativt fokus

Babyblått är en väldigt lekfull färg som går att kombinera med många andra färger. 2023 är det blåa nyansernas år och likt den röda färgen så finns det en mängd olika varianter av denna färg. Det är en mångsidig färg som du garanterat kan para ihop med just din inredningsstil. Färgen förmedlar en känsla som ger oss fokus och kreativitet.

Vilken känsla vill du få ut från ditt hem? Vill du få kraft och energi eller vill du skapa en känsla av lugn och ro? Det är bara din fantasi som sätter gränserna! Hoppas detta har gett dig inspiration till ditt kommande måleriprojekt.

Lämna en förfrågan för att jämföra offerter från erfarna proffs. Det är helt kostnadsfritt och utan förpliktelser att lämna en förfrågan.