Köksgolv – 5 slitstarka, snygga och tidlösa golvmaterial till alla kök!

Köket är det rummet där många av oss tillbringar mest tid. Vi lagar mat, äter och umgås med familj och vänner. Därför är det viktigt att köket är en plats där vi trivs och känner oss hemma. Ett sätt att förhöja kökets helhetskänsla är att lägga in nytt golv. Här är fem olika typer av köksgolv som garanterat kommer ge ditt kök nytt liv!

Köksgolv i betong – passar alla kökstyper

Betonggolv är ett tidlöst golvval som blir allt populärare i just kök på grund av deras hållbarhet och mångsidighet. De är inte bara resistenta mot vatten och fläckar, utan de ger också ett unikt utseende som kan anpassas med olika färger, texturer och mönster. Med rätt underhåll och skötsel kan betonggolv hålla i decennier i köket. Dessutom är de lätta att rengöra och underhålla jämfört med andra golvmaterial.

Betong är också ett prisvärt alternativ för dem som vill lägga till en unik touch av stil till sitt kök utan att spränga banken. Ett hett tips, speciellt i kalla Sverige, är att samtidigt installera vattenburen golvvärme.

Cool industrilook tack vare betonggolvet!

Kalkstensgolv – golv som är ett med naturen

Kalkstensgolv är ett utmärkt val för alla kök. Det är naturligt, hållbart och ger en unik känsla till utrymmet. Det ger också ett jordnära och organiskt utseende till köket. De neutrala tonerna av kalksten gör det lätt att matcha med andra element i köket som skåp, bänkskivor och vitvaror.

Den naturliga strukturen hos kalksten gör den dock mycket känslig för fläckar och spill. Men med rätt skötsel och underhåll kan den hålla i många år utan att förlora sin ursprungliga charm.

Sammantaget är kalkstensgolv i köket ett utmärkt sätt att lägga till en unik touch av naturen samtidigt som du skapar en inbjudande atmosfär i ditt hem. Kalksten är så pass unikt att ingen kalkstensplatta är den andra lik.

Lämna en förfrågan för att jämföra offerter från erfarna proffs. Det är helt kostnadsfritt och utan förpliktelser att lämna en förfrågan.

Mosaikgolv – en vacker köksdetalj

Mosaikgolv, min stora favorit! De ser inte bara vackra ut, utan de ger också ett intressant mönster som kan användas för att skapa en fantastisk visuell effekt. Mosaikgolv är också otroligt hållbara, vilket gör det idealiskt för ett så pass högtrafikerat område som köket. Med rätt material och installationsteknik kan mosaikgolv hålla i åratal med minimalt underhåll.

Oavsett om du letar efter ett klassiskt eller modernt utseende, erbjuder mosaikgolv oändliga möjligheter när det kommer till att skapa vackra mönster i ditt kök.

Att använda mosaikgolv som en detalj i det ursprungliga trägolvet går alldeles utmärkt, eller vad säger ni?

Trägolv i köket – ett klassiskt och tidlöst val

Trägolv är ett klassiskt val för alla kök som aldrig tycks gå ur tiden. Det ger inte bara ett element av värme och karaktär till rummet, det är också mycket hållbart och lätt att underhålla.

Trägolv finns i en mängd olika stilar, färger och ytbehandlingar, så att du enkelt kan hitta något som matchar din befintliga inredning. De är också relativt enkla att installera själv om du har rätt verktyg och grundläggande kunskaper om golvläggning.

Med alla dessa fördelar är det inte konstigt varför trägolv fortfarande är så pass populärt. Oavsett om du letar efter ett modernt eller traditionellt utseende, kan trägolv hjälpa till att få ditt kök att se vackert ut samtidigt som det är tillräckligt praktiskt och hållbart för att klara daglig användning.

Köksgolv i sten – för den som vill ha ett modernt och stilrent kök

Köksgolv i sten är ett modernt och stilrent golvval. Den ger rummet en tidlös, klassisk look och är otroligt hållbar. Stengolv är lätta att rengöra, tåliga och lätta att installera. Däremot kräver de flesta stengolv lite mer underhåll än andra typer av golv, så det är viktigt att tänka på detta innan du väljer ett stengolv.

Stengolv ger också utmärkta isolerings- och ljudisolerande egenskaper. Med sitt utbud av färger, texturer och mönster kan stengolv ge ditt kök en unik touch som gör att det sticker ut från resten.

Hoppas du har fått lite inspiration för ditt framtida köksgolv. Glöm inte heller att ditt rotavdrag om 50 000 kronor per person är påfyllt sedan årsskiftet! Osäker på vad som gäller för rut- och rot? Läs mer här >>

Lämna en förfrågan för att jämföra offerter från erfarna proffs. Det är helt kostnadsfritt och utan förpliktelser att lämna en förfrågan.