Totalrenovering av radhus i Göteborg

Den här förfrågan lämnades vintern 2022 i kategorin Totalentreprenad i Göteborg

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Få prisförslag från företag{{#if county}} {{county}}{{else}} i ditt område{{/if}}

Vad skall göras?
Du måste välja minst ett alternativ
Fler detaljer?

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
Bor i ett radhus på cirka 160 kvm, har bott här i ett år och vill nu komma igång med en renovering. Vi har ett ganska detaljerat förslag med bland annat ändringar i planlösningen. Jag skickar med en länk till förslaget som förhoppningsvis förklarar det tydligt. Kan poängtera att det är uppdelat i en basoffert och flera tillval. Målet är att göra allt men det är beroende på kostnad och bygglov.

Arbetet i korthet:
-------------------------
Renovera alla rum med ändringar i planlösning på båda våningsplan, innefattar ett kök och två badrum. Utöka befintlig takkupa och bygga till balkong. Byte av nästan samtliga fönster och ytterdörr.

En del större detaljer är kamin, värmesystem, ny ventilation, platsbyggda garderober (troligtvis från ett separat företag), nytt elskåp plus fler uttag, vattenutkastare på fram- och baksidan.

Det första alternativet är att göra hela renoveringen på en och samma gång, men eventuellt kommer vi göra delar av andra våningen senare (takfönster och badrum).

Extra:
En sammanställning av delar som vi eventuellt inte kommer göra idag. Önskar en offert som innehåller basarbetet och specificerar kostnad för de här delarna separat.
• Förläng takkupa.
• Badrum våning 2 (åtgärder läcka ingår alltid dock).
• Kamin.
• Värmesystem.

Ser fram emot att höras.
Vad som ska genomföras
Renovering
Om bygglov finns
Nej, önskar hjälp med detta
Önskat startdatum
Enligt överenskommelse
Totalrenovering av radhus i Göteborg
Totalentreprenad

10 företag svarade på jobbet

Konsumenten fick svar från 10 företag och valde Ribbas Bygg & Mekaniska Aktiebolag för jobbet. Ribbas Bygg & Mekaniska Aktiebolag har utfört 9 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.6.

Övriga företag som svarade:
 • THAI SCANDINAVIAN CONSTRUCTION
 • GN Måleri och Bygg AB
 • AB Perfekt Måleri & Bygg i Göteborg
 • Göteborgs Bygghantverk AB
 • Lindome Alltjänst
 • Aveline AB
 • Renimar AB
 • Vastra Byggpartners i Göteborg AB
 • BR&K AB

Andra som fått hjälp med totalentreprenadsjobb

Totalrenovering av radhus i Göteborg
Totalentreprenad till renovering i Göteborg
Projektet är en ombyggnad som handlar om att ett rum ska överföras från en BRF-lägenhet till en annan. Blivande lägenhetsskiljande vägg behöver förbättras för att uppfylla gällande krav…
Totalentreprenad
Renovering av källare i Göteborg
Söker en väletablerade erfaren byggfirma/entreprenör som kan hjälpa oss med renovering av källaren. Ytan är cirka 30 kvm och renovering ska utföras enligt arbetsbeskrivning. Jobbet avser…
Totalrenovering av radhus i Göteborg
Rivning och uppsättning av nya väggar i Göteborg
Rivning utav befintlig vägg vid v- rum samt befintligt kläddkammare ej bärande väggar. Rivning utav befintligt golv i alla rum förutom kök ca. 30 kvm. plastmatta och 20 kvm fiskbensparkett.…
Totalentreprenad
Åtgärda allt i ett renoveringsobjekt i Mark
Har precis köpt ett renoveringsobjekt. I stort sett allt behöver åtgärdas.
Totalrenovering av radhus i Göteborg
Helrenovering av lägenhet i Göteborg, inom 3 månader
Jag har köpt en lägenhet som jag vill renovera i sin helhet. Jag har tänkt köpa det mesta av material själv och behöver hjälp med arbetet. 1. Alla väggar och tak skall målas om i vitt (kan…
Totalentreprenad
Lättare renovering lägenhet i Sigtuna, i Juli
Cirka70kvm fördelat på : 2st sovrum. hall. vardagsrum. i samtliga rum behövs : spackel av mindre hål målning av tak och väggar golvlister trä taklister frigolit material tillhandahåller ni…

Vanliga frågor och svar om totalentreprenadsjobb

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om totalentreprenadsjobb

2022-01-04
En pågående pandemi och mer hemmatid. Det har fått svenskarna att renovera och fixa i hemmet flitigt. Det märks i både byggvaruhus och hos oss på Servicefinder. Ditt län är inget undantag. Men det finns såklart vissa renoveringar som varit mer populära än andra. Här är en lista på de mest populära hemmaprojekten under året som gått – län för län.
2020-11-13
Vad betyder egentligen totalentreprenad? Här går vi igenom vad totalentreprenad betyder och varför entreprenörsformen är att föredra vid större byggprojekt.
2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!