Totalrenovering av radhus i Göteborg

Den här förfrågan lämnades vintern 2022 i kategorin Totalentreprenad.

Du kan också få hjälp med Totalentreprenad i Göteborg!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Vad skall göras?
Du måste välja minst ett alternativ
Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
Bor i ett radhus på cirka 160 kvm, har bott här i ett år och vill nu komma igång med en renovering. Vi har ett ganska detaljerat förslag med bland annat ändringar i planlösningen. Jag skickar med en länk till förslaget som förhoppningsvis förklarar det tydligt. Kan poängtera att det är uppdelat i en basoffert och flera tillval. Målet är att göra allt men det är beroende på kostnad och bygglov.

Arbetet i korthet:
-------------------------
Renovera alla rum med ändringar i planlösning på båda våningsplan, innefattar ett kök och två badrum. Utöka befintlig takkupa och bygga till balkong. Byte av nästan samtliga fönster och ytterdörr.

En del större detaljer är kamin, värmesystem, ny ventilation, platsbyggda garderober (troligtvis från ett separat företag), nytt elskåp plus fler uttag, vattenutkastare på fram- och baksidan.

Det första alternativet är att göra hela renoveringen på en och samma gång, men eventuellt kommer vi göra delar av andra våningen senare (takfönster och badrum).

Extra:
En sammanställning av delar som vi eventuellt inte kommer göra idag. Önskar en offert som innehåller basarbetet och specificerar kostnad för de här delarna separat.
• Förläng takkupa.
• Badrum våning 2 (åtgärder läcka ingår alltid dock).
• Kamin.
• Värmesystem.

Ser fram emot att höras.
Vad som ska genomföras
Renovering
Om bygglov finns
Nej, önskar hjälp med detta
Önskat startdatum
Enligt överenskommelse
Totalrenovering av radhus i Göteborg
Totalentreprenad

10 företag svarade på jobbet

Konsumenten fick svar från 10 företag och valde Ribbas Bygg & Mekaniska Aktiebolag för jobbet. Ribbas Bygg & Mekaniska Aktiebolag har utfört 14 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.8.

Övriga företag som svarade:
 • Göteborgs Bygghantverk AB
 • Renimar AB
 • Lindome Alltjänst
 • BR&K AB
 • Vastra Byggpartners i Göteborg AB
 • THAI SCANDINAVIAN CONSTRUCTION
 • GN Måleri och Bygg AB
 • Aveline AB
 • AB Perfekt Måleri & Bygg i Göteborg

Andra som fått hjälp med totalentreprenadsjobb

Totalentreprenad

Åtgärda allt i ett renoveringsobjekt i Mark

Har precis köpt ett renoveringsobjekt. I stort sett allt behöver åtgärdas.
Totalrenovering av radhus i Göteborg

Totalentreprenad till renovering på Lidingö

Projektöversikt: Bastun - Design och byggnation av nya bastubänkar anpassade till en nyligen installerad vattentank, inklusive stämningsfull belysning under bänkarna för att förhöja…
Totalrenovering av radhus i Göteborg

Göra om kök till sovrum och bygga helt nytt kök i hall i Göteborg

Innefattar att riva en klädkammare för att nya köket ska få plats. Och eventuellt byta golv vid behov.
Totalrenovering av radhus i Göteborg

Totalentreprenad till renovering i Göteborg

Rivning av carport för tillbyggnad på samma plats. Cirka 30 kvm tillbyggnad. Dessutom renovering av markplan på huset, inklusive ett badrum och kök. Inbegriper också visst grävarbete kring…
Totalentreprenad

Renovering av hus i Göteborg, inom 3 månader

Jag har idag ett sänkt tak i mina två sovrum då jag bor längst upp i en bostadsrätt. Bortom det sänkta taket är det lutande yttertaket som är cirka 3,70 m från golvet och jag skulle vilja ta…
Totalrenovering av radhus i Göteborg

Flytt av innervägg i Göteborg, inom 3 månader

En innervägg i lägenhet ska rivas, finns eluttag och lampknappar i väggen. Sen ska ny vägg upp på ny plats med nya eluttag och lampknappar samt en dörr. Ett elskåp ska byggas in i nåt skåp…

Vanliga frågor och svar om totalentreprenadsjobb

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.