Putsning av villafasad i Sollentuna

Den här förfrågan lämnades vintern 2024 i kategorin Fasadrenovering.

Du kan också få hjälp med Fasadrenovering i Sollentuna!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad kostar det att renovera fasaden på din ort?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Ange fasadtyp
Du måste välja minst ett alternativ
Vad skall göras?
Du måste välja minst ett alternativ
Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
Har ett klassiskt 2-våningshus från 70-talet i mexitegel och brunt trä. Vill putsa allt vitt.
Vad som ska utföras
Fasadputsning
Antal våningar
2
Angiven fasadtyp
Trä
Tegel
När ska arbetet utföras?
I vår
Putsning av villafasad i Sollentuna
Fasad

9 företag svarade på jobbet

Konsumenten fick svar från 9 företag och valde Elit Renovering Sverige AB för jobbet. Elit Renovering Sverige AB har utfört 12 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.3.

Övriga företag som svarade:
 • Aqssons AB
 • Exclusive Construction Services Stockholm HB
 • VillaBygg Stockholm AB
 • East Wood AB
 • Mapell Måleri och Entreprenad AB
 • MAA Bygg & Anläggning AB
 • ARNAVA Entreprenad AB
 • Aten Bygg AB

Andra som fått hjälp med fasadrenoveringsjobb

Putsning av villafasad i Sollentuna

Puts av hussockel i Sollentuna

Bor i tegelvilla som behöver ny puts på sockeln. En del skador som ska reparerades först.
Putsning av villafasad i Sollentuna

Putsning av fasad på Lidingö

Bor i ett mexitegelhus och vill få hjälp att putsa det. Huset är byggt 1983 och mexit är i gott skick. Huset står på fast grund, inga stora sprickor. Bottenplatta cirka 90 kvm.
Fasad

Putsa fasad i Stockholm

Behöver hjälp att putsa delar av vår fasad som nu är i tegel.
Putsning av villafasad i Sollentuna

Putsning av fasad i Sollentuna

Garage med putsad betong fasad. Behöver putsas om. Vissa små sprickor.
Total yta ~ 34 m2.

Putsning av villafasad i Sollentuna

Målning och byte av träfasad i Sollentuna

Byte av träfasad och på låda runt platt tak. 150 m2 takyta och 90 löpmeter, lådan är en meter hög. Målning av trä och plåtdetaljer. Inspektion av isolering och åtgärd vid behov. Säkra…

Vanliga frågor och svar om fasadrenoveringsjobb

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.