Fasadrenovering i Sollentuna

Vill du renovera en fasad i Sollentuna ? Eller bara veta mer? Då har du kommit rätt!

Vi hjälper dig att hitta rätt hantvkerare som hjälper dig med din fasad. Vi kommer ge dig ett flertal prisförslag samt vad det kostar att renovera fasaden. Alla våra företagare är kontrollerade och de flesta har omdömen, så det ska bli lätt att välja rätt hantverkare för din fasad.

Servicefinder är en marknadsplats för tjänster. Vi kommer inte renovera din fasad, men vi hittar hantverkaren som gör det bäst! Beskriv ditt projekt och få svar direkt från våra duktiga hantverkare som kan och har tid för just din fasad.

» Gratis och utan förpliktelser väljer du den snickare som är bäst för dig!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad kostar det att renovera fasaden på din ort?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Jag är jättenöjd, Trevliga människor och ett snabbt och fint arbete.

Ange fasadtyp
Du måste välja minst ett alternativ
Vad skall göras?
Du måste välja minst ett alternativ
Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 118
  Pågående jobb
 • 24 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Vad kostar det att renovera fasad i Sollentuna?

Vi kan ge dig ett ungefärligt pris på vad en fasadrenovering kostar, men alla fasader är olika och kräver olika mycket jobb. Det vanligaste materialet för en fasad är puts, trä, tegel, kalksandsten och plåt. Det kan även förekomma plast- och skivmaterial, stenplattor och keramiska plattor.

Vi vet inte hur din fasad ser ut eller hur du vill ha den, men vi vet att vi har hundratals hantverkare i hela landet, även i Sollentuna, som är anslutna till vår tjänst. När du lämnar en förfrågan hos oss kommer du få flera prisförslag och offerter. Oftast varje dag.

När du lämnar en förfrågning får du beskriva ditt uppdrag fritt, du kan skicka upp ritningar eller bilder på platsen där du vill bygga altanen. Några kanske vill komma och titta på plats, men sannolikt kommer du veta vad din nya fasad kostar, i detalj, redan i morgon.

Fasadrenovering i Sollentuna - pris per kvadrat

En renovering av fasaden kan kosta mellan 350 kr - 1200 kr per kvadratmeter. Det som ingår är avfärgning, nedknackning, omputsning och ställkostnader. Det kan kosta mer med tillkommande arbeten som fönsterbyte eller tilläggsisolering. Detta är en uppskattning av priset och det spelar självklart roll vilket material du väljer och hur mycket förarbete som behövs, men uppskattningsvis så ligger priset för fasadrenovering runt 350 kr - 1200 kr per kvadratmeter.

Gäller ROT-avdraget om man renoverar fasaden?

Ja! Du kan nyttja ROT-avdraget för fasadrenovering. Som privatperson kan du som ska renovera eller göra en utbyggnad använda ROT-avdraget. Det gäller alla arbeten som görs på ditt hus, till exempel om du vill renovera din fasad. Företaget som utför arbetet ska som högst dra av 30% på totalkostnaden (upp till 50 000:-), tillsammans med RUT-avdraget så får du som max dra av 70 000:- av kostnaderna.

Hur utnyttjar man ROT-avdraget?

Det är enkelt, du ber företaget att göra avdraget åt dig. Alla våra anslutna hantverkare vet hur man gör och när du får din faktura så kommer ROT-avdraget redan vara gjort. De flesta kommer specificera ROT-avdraget redan i offerten, så du enkelt kan se skillnaden i pris.

Hur lång tid tar det att renovera en fasad?

Tidsperioden för att renovera en fasad beror helt på husets (fasadens) storlek, hur ska fasaden se ut, hur många kommer arbeta med fasaden eller är det många fönster och vilket material vill man ha? Om man har en stor budget för fasadrenoveringen kan man räkna med att det tar 3 - 4 veckor och då räknas även fönsterrenovering, tilläggsisolering och en helt ny fasad på ca 300 kvadratmeter.

Hur vet man när man behöver byta fasad?

Om du upptäcker fuktskador, röta eller sprickor så vet du att det är dags att renovera fasaden. Om du inte har undersökt fasadens tillstånd på länge så bör du göra det, helst idag. En fasad med fuktskador som inte upptäckts i god tid kan leda till extra kostnader samt fler skador med tiden. Du kan enkelt ta reda på om din fasad är skadad genom att leta efter missfärgningar, sprickor eller strukturförändringar. Om du till exempel har en fasad gjord av trä kan du ta en kniv och testa bända upp det, ger träet vika så vet du att det är dags för en fasadrenovering.

Hur ofta bör man byta fasad?

Om man har en putsad fasad brukar man säga att det ska hålla i 40 år innan den behöver renoveras. Har man en fasad i trä behöver den målas om var 10:e år. Vill man att den ska hålla så länge som möjligt bör man se efter den regelbundet.

Hur mycket kostar det att byta fasadbeklädnad?

Totalkostnaden för att byta ut fasadbeklädnad brukar hamna mellan 1400 kr - 2500 kr per kvadratmeter väggyta, i snitt ligger priset på 1600 kr per kvadratmeter. Har du ett stort hus så är det kvadratmeterpriset du ska hålla koll på då det påverkar slutfakturan.

Så vårt tips, inte helt oväntat, är att du lämnar en förfrågan hos oss (visst sa vi att det är gratis?) och jämför offerterna först.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Andra som fått hjälp med renovering - vi renoverar inte bara fasader

KS Måleri

Renovering och ommålning av husfasad i Täby

Pålitliga och seriösa. Lätta att kommunicera med. Rekommenderas!
– Helen Fagraeus
juni 2021

Byte av panel på garage samt skrapa och måla vindskivor i Viksjö

Ett väl genomfört arbete från början till slut. Jag har inga klagomål på genomförandet och smidigheten vid de små utökningar jag begärde. Jag kan utan att tveka rekommendera Sands Entreprenad Stockholm AB för att utföra den typen av arbete som jag fått utfört.
– Ulf Andersson
juni 2023

Fasadmålning av ett hus i Tyresö

Kunnig och trevlig personal som visste vad de gjorde. Ett varmt tack till Omhus! Kan rekommenderas!
– Håkan Linnell
juni 2021

Liknande tjänster

Fönstermontering i Sollentuna

Fönstermontering i Sollentuna ROT

Är det dags att byta ut dina gamla fönster? Oavsett vilken typ av glas, storlek och form - hos Servicefinder hittar du duktiga glasmästare som står redo att hjälpa dig att byta och montera dina nya fönster!

Takläggare i Sollentuna

Takläggare i Sollentuna ROT

Behöver du lägga om, rusta upp eller bygga nytt tak? Här hittar du erfarna takläggare som kan ge dig ett nytt, säkert och snyggt tak. Lämna en förfrågan nedanför så ser vi till att du får offerter från takläggare i ditt område. Det är helt gratis!

Fasadtvätt/Hög- & Lågtryck i Sollentuna

Fasadtvätt/Hög- & Lågtryck i Sollentuna ROT

Behöver fasaden på din fastighet eller villa rengöras? Då är det dags att jämföra företag som gör att din fasad ser som ny ut igen. Hos oss på Servicefinder får du flera offerter – helt gratis och utan förpliktelser.

Murare i Sollentuna

Murare i Sollentuna ROT

Planerar du ett nytt projekt och behöver hjälp av en duktig murare? Här får du snabbt prisförslag och offerter från kontrollerade murare nära dig – helt gratis och utan förpliktelser.

Några av våra populära företag

SB Snickeri & Bygg Sthlm

(10 omdömen)

Hej, hjärtligt välkommen till SB Snickeri & Bygg Sthlm! Professionell snickare och byggare som kan göra totalt renovering i din lägenhet. Företaget …

Hej, hjärtligt välkommen till SB Snickeri & Bygg Sthlm! Professionell snickare och byggare som kan göra totalt renovering i din lägenhet. Företaget kännetecknas av ett professionellt bemötande mot mina kunder, jätte högt kvalité och snabbt utförande av arbetet. På grund av mina erfarenheter inom både bygg och …

PP 4U AB

(8 omdömen)

Vi är ett byggbolag som har många års erfarenhet och våra härliga medarbetare har mångårig erfarenhet inom sin yrkesgrupp. Vi jobbar med snickeri, …

Vi är ett byggbolag som har många års erfarenhet och våra härliga medarbetare har mångårig erfarenhet inom sin yrkesgrupp. Vi jobbar med snickeri, mark och mur arbeten samt svetsning och smide. Viktigaste för oss är att jobbet blir utfört noggrant och att kunderna är nöjda.

Barzola-In AB

(3 omdömen)

Vi är ett relativt Aktiebolag med inriktning på plattsättning och fasadisolering. Vi utvecklar och bygger på totalentreprenad åt andra och vår …

Vi är ett relativt Aktiebolag med inriktning på plattsättning och fasadisolering. Vi utvecklar och bygger på totalentreprenad åt andra och vår samlade erfarenhet kommer från 3 år i branschen, utöver de många år som våra anställda har inom branschen. Förutom arbetserfarenhet inom plattsättning och fasadisolering så har …

Plan Bygg Sverige AB

(3 omdömen)

Vi är ett litet byggföretag med inriktning på totalrenovering, badrumsrenovering samt måleri och snickeriarbeten. Vi utför arbeten med kvalité och …

Vi är ett litet byggföretag med inriktning på totalrenovering, badrumsrenovering samt måleri och snickeriarbeten. Vi utför arbeten med kvalité och strävar alltid efter att få en nöjd kund. Tveka inte att kontakta oss.

Eggeby Snickeri och Service

(5 omdömen)

Anlita oss, så blir du glad! Vi har exceptionella hantverkare, riktiga proffs! Yrkes erfarenheten och kompetensen när den är som bäst. Vi …

Anlita oss, så blir du glad! Vi har exceptionella hantverkare, riktiga proffs! Yrkes erfarenheten och kompetensen när den är som bäst. Vi respekterar din tid och planering, det är oerhört viktigt för oss att hålla tider och datum som vi lovar. Vi är har en fantastiskt förmåga att kommunicera med människor som …

Personia AB

(3 omdömen)

Välkommen till Personia – ditt val för professionella tjänster sedan 2016. Vi är specialister inom städning, flytthjälp, hantverk och …

Välkommen till Personia – ditt val för professionella tjänster sedan 2016. Vi är specialister inom städning, flytthjälp, hantverk och trädgårdsskötsel. Med en gedigen erfarenhet sedan 2016 har vi vuxit till att bli en av de främsta företagen inom vår bransch. Vi förstår vikten av att erbjuda högkvalitativa tjänster, …

Happy Colors Måleri

(6 omdömen)

"Happy Colors M\u00e5leri \u00e4r ett f\u00f6retag med \u00f6ver 20 \u00e5rs erfarenhet. Vi sysslar med inne och ute renovering av era hus, …

"Happy Colors M\u00e5leri \u00e4r ett f\u00f6retag med \u00f6ver 20 \u00e5rs erfarenhet. Vi sysslar med inne och ute renovering av era hus, l\u00e4genheter och aff\u00e4rslokaler. Tv\u00e4tt, renovering och m\u00e5lning av fasader, tapetborttagning, utj\u00e4mning, m\u00e5lning, tapetsering av innerv\u00e4ggar, …

GD Måleri Sthlm

(4 omdömen)

GD Måleri i Sthlm GD Måleri är en etablerad målerifirma med flera års erfarenhet som specialiserar sig på högkvalitativ inomhus- och utomhusmålning …

GD Måleri i Sthlm GD Måleri är en etablerad målerifirma med flera års erfarenhet som specialiserar sig på högkvalitativ inomhus- och utomhusmålning samt förarbete som slipning och spackling. Vi strävar efter att erbjuda smidiga och professionella målningstjänster och är redo att ge dig en kostnadsfri offert för dina …

Exempel/referensjobb

Fasad taklåda i Sollentuna

Krister lämnade en förfrågan våren 2023:

Fasad taklåda i Sollentuna

Byte av träfasad och på låda runt platt tak. 150 m2 takyta och 90 löpmeter, lådan är en meter hög. Målning av trä och plåtdetaljer. Inspektion av isolering och åtgärd vid behov. Säkra avluftning tak inkl nät för insekter mm. Byta stuprör. Måla garagedörr. Byta enstaka bräder ovanför två fönster och måla i samma kulör som taklåda.

Krister fick hjälp

7 företag svarade på förfrågan och Krister valde Sands Entreprenad Stockholm AB för jobbet. Sands Entreprenad Stockholm AB har utfört 22 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.8.

Sands Entreprenad Stockholm AB fick omdömet

Kvalitet och lyhördhet i ett snabbt utfört arbete gertoppbetyg.
Fasad i Sollentuna (nybyggt garge)

Markus lämnade en förfrågan sommaren 2020:

Fasad i Sollentuna (nybyggt garge)

Ett garage/förrådstillbyggnad mot befintligt hus tunnputsas utvändigt på ny tillbyggda thermomur / EPS-väggar.
Grå Serpo EF eller liknande tunnputs på glasfiberväv samma kulör som befintligt hus.
Maxhöjd vägg ca 3.2 m. Tre väggar: långsida 8x2 m (två fönster 6x6) 2 väggar 4x3.2/2.2 m (20 grader taklutning), ena kortsidan med garageport. se bilder. tillkommer en väggyta om ca 2.2*1.5m

Markus fick hjälp

3 företag svarade på förfrågan och Markus valde Satelit Bygg AB för jobbet. Satelit Bygg AB har utfört 12 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.8.

Satelit Bygg AB fick omdömet

Bra dialog och effektivt utfört arbete enligt plan och avtal
Snickare som kan byta huspaneler i Sollentuna

Alex lämnade en förfrågan våren 2024:

Snickare som kan byta huspaneler i Sollentuna

Behöver en duktig och skicklig snickare som kan byta ytterpaneler på ett hus. Många av husets ytterpaneler har börjat ruttna och behöver bytas. Det är c.a 40-50 paneler plus eventuellt skiket under panelen.

Alex fick 5 svar på sin förfrågan

Vanliga frågor om altanbygge

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2022-10-26
Det finns några saker som är viktiga att tänka på inför den annalkande årstiden. Du kan nämligen spara mycket tid och pengar genom att vintersäkra din bostad. Svenska hus utsätts för stora påfrestningar med tanke på vårt omväxlande klimat. Här kommer några saker som du alltid bör gå igenom innan vintern anländer!
2021-06-17
Om du ska välja fasad till ditt hus gör du helt rätt i att göra din research. En fasad är inte bara en smakfråga, den ska också underhållas och passa med omgivningen. Här går vi igenom olika fasadtyper som förhoppningsvis gör valet lite enklare.
2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!

Fasadrenovering

Fasadrenovering håller fasaden fri från sprickor, samtidigt som en vacker fasad tilltar husets värde. Du kan få fasadrenovering både som privatperson såväl som egenföretagare. Fasaden är husets yttre försvar mot fukt såväl som vind. På grund av detta är det väsentligt att fasaden regelbundet undersöks av en professionell yrkesman som besitter den kännedom som är nödvändig. Yrkesmannen känner till vilken utrustning som ska användas för att reparera sprickor i din fasad. Om man stryker på fel putsbruk på väggen kommer lagningen snart att gå sönder bruken verkar nämligen på olika sätt. En mindre spricka ska genast repareras, då undviker du att behöva renovera om längre fram. En renovering bidrar till en vacker och skyddad fasad med lång hållbarhet.

Sollentuna

Sollentuna är centralort i Sollentuna kommun och ingår även i Stockholms län. Befolkningen beräknas vara omkring 74000. Med dess stora grönområden med närliggande naturreservat finns även goda möjligheter till idrott och friluftsliv. Sevärdheter i Sollentuna kommun är Edsbergs slott med dess omgivande park och Edsbacka Värdshus. En framstående medieprofil med anknytning till Sollentuna är bland annat journalisten och författaren Linda Skugge som bor i Sollentuna.