Renovering av badrum i Stockholm

Den här förfrågan lämnades hösten 2022 i kategorin Badrumsrenovering i Stockholm

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Få prisförslag från företag{{#if county}} {{county}}{{else}} i ditt område{{/if}}

Välj typ av tjänst
Du måste välja ett alternativ
Fler detaljer?

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
I samband grannens renovering av badrum, ovan min toalett, har cement runnit ner via ventilationsröret till min toalett.

• Betongmassa finns i ventilationsröret och på innertaket.
• Betongmassan har trängt igenom ventilationstrumman ner till toaletten - toastolen och på klinkergolvet.

• En ny ventilationstrumma måste installeras och ett nytt innertak byggas.
• Byta och installera en ny toalettstol.
• Ta bort betong från klinkergolvet och återställa golvet.
• Och vid behov byta och installera ett nytt tvättställ.
• Därefter måste toaletten målas om.

Med hänvisning till att skadan är under beredning hos mitt försäkringsbolag, vore jag tacksam för offertar tämligen omgående.
Vad som ska göras
Åtgärda vattenskador/fuktskador
Badrummets storlek i kvm
1,5
Om material/inventarier är inköpta
Nej
Önskat startdatum
Enligt överenskommelse
Badrum / Våtrum

10 företag svarade på jobbet

Konsumenten fick svar från 10 företag och valde Kristall Bygg och VVS AB för jobbet. Kristall Bygg och VVS AB har utfört 4 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.0.

Övriga företag som svarade:
 • Täby Råd & Bygg AB
 • Fredrik Airaksinen Byggnads AB
 • Ecolab Interiors
 • Emkjell Tak & Byggnads AB
 • SolidSystem Stockholm AB
 • Otobyggsweden
 • Lhanda Renovering
 • Z.Ewa Byggservice i Stockholm AB
 • Danis Bygg

Andra som fått hjälp med badrumsjobb

Renovering av badrum i Stockholm
Byte av badrumsinredning i Stockholm, inom 3 månader
Byte av badrumsinredning. Inkluderar byte av toalett, handfat, kommod, takdusch samt installation av duschvägg och spegelskåp med belysning. Samt byta ut befintliga strömbrytare.
Badrum / Våtrum
Renovering av badrum på 5 kvm i Ystad, inom 3 månader
Renovering från reglar och utåt. Kakel plus klinker, vattenburen golvvärme, VA plus el arbete. Kund demonterar befintligt badrum.
Renovering av badrum i Stockholm
Renovering av badrum på 4 kvm i Stockholm
Fuktspärren är gammal och behöver fixas. Riva gammalt kakel. Ny toalett vägghängd, nytt handfat med underskåp. Vi har kakel! Spottar i taket.
Renovering av badrum i Stockholm
Renovering av badrum på totalt 9 kvm i Stockholm
Behöver hjälp med att gjuta fall i en tvättstuga och ett badrum. Senare (till hösten) behöver vi även hjälp med tätskiktet och plattsättning till badrummet. Badrummet är 3,9 kvm och…
Badrum / Våtrum
Renovering av badrum i Nykvarn, inom 12 månader
Byte av våtrumsmatta och tapet, eventuellt golvbrunn. Cirka 7 kvadrat.
Om möjligt i September men anaat datum går också bra.
Renovering av badrum i Stockholm
Renovering av badrum på 5,5 kvm i Stockholm, inom 3 månader
Önskar besiktning, dokumentation av saker så som tätskikt & mögel skador. Enlikt elektrikerna som fixade en grannes badrum så kan det börja brinna inne i väggen om hennes fyra uttag belastas…

Vanliga frågor och svar om badrumsjobb

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om badrumsjobb

2022-12-14
Har du också tröttnat på fullbokade tvättstugor och att din tid kretsar kring just tvättid, istället för tvärtom? För många av oss som bor i lägenhet är detta en evig kamp. Men, i de flesta fall finns det faktiskt en lösning på problemet. Här går vi igenom allt du behöver veta för att installera en tvättmaskin hemma!
2021-12-06
Rotavdrag är en skattereduktion som du kan få när du anlitar en hantverkare för ett arbete i hemmet. Om du känner dig osäker på om du har rätt till avdraget eller vilka tjänster som ingår har du kommit helt rätt. Här har vi samlat vanliga frågor och svar om rot!
2021-11-01
Vid en badrumsrenovering är det viktigt att arbetet utförs av en behörig byggfirma. Byggfirman ska ha rätt utbildning och helst följa branschreglerna som är utfärdade av BKR eller GVK. Här kan du läsa mer om organisationerna och varför de är så viktiga.