Byte av takfotsläkt och hängrännor i Trollhättan

Den här förfrågan lämnades sommaren 2022 i kategorin Snickare.

Du kan också få hjälp med Snickare i Trollhättan!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
Byte av felsatt takfotsläkt 2x16m samt byte av hängrännor/rör i Trollhättan.
Långt efter husköp har vi upptäckt att tidigare ägare vid takbyte satt takfotsläkt direkt på taket/pappen och inte uppe på ströläkt vilket känns farligt om det kommer in vatten under pannorna som då inte kan rinna av taket. Hängrännorna fungerar men är slitna och fula och förtjänar ett byte i samma veva.
Önskat startdatum
Enligt överenskommelse
Byte av takfotsläkt och hängrännor i Trollhättan
Snickeri

Väldigt smidig(a) att jobba med. Bra kommunikation om vad som blev lite besvärligt och vad som gick bra och hur saker löstes. Kom med bra förslag som jag inte … Visa mer

Väldigt smidig(a) att jobba med. Bra kommunikation om vad som blev lite besvärligt och vad som gick bra och hur saker löstes. Kom med bra förslag som jag inte själv tänkt på under tiden. Slutfakturan blev det som offererades i början.
Kommer att vända mig hit igen när jag behöver snickarjobb hemma.

MDR Bygg & Montage fick jobbet!

Konsumenten valde MDR Bygg & Montage för jobbet. MDR Bygg & Montage har utfört 32 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.8.

Andra som fått hjälp med snickeri

Byte av takfotsläkt och hängrännor i Trollhättan

Montering av gardinstänger i Nacka

Vi vill sätta upp gardinstänger i taket i tre olika sovrum och ett i vardagsrummet (totalt 4 st i tak). Sedan vill vi sätta upp två stycken i köket som ska upp i väggen ovanför de två…
Byte av takfotsläkt och hängrännor i Trollhättan

Bygga uterum på upphöjd befintlig altan i Trollhättan

Bygga uterum på upphöjd befintlig altan.
Innefattar skjutfönster, skjutdörrar i glas.
Snedtak.

Arbetet finns i Väne-åsaka, trollhättan.
Byte av takfotsläkt och hängrännor i Trollhättan

Bygga en altan i Trollhättan, inom 3 månader

Vi önskar att bygga en altan under våren med en trä pergola ungefär som på bilden som jag bifogar. Samt måtten på altanen är ett ungefär.
Byte av takfotsläkt och hängrännor i Trollhättan

Byte av vindstrappan i Stockholm

Vidstrappa eller tillhörande ram har släppt från betongvägg. Brf är från 1944. Vindstrappan i vår trappuppgång är med sörsta sannolikhet inte enligt standardmått. Vi behöver hjälp med…
Snickeri

Uppsättning av en duschvägg samt spegelskåp och kommod i badrum i Trollhättan

Uppsättning av en duschvägg samt spegelskåp och kommod i badrum. Ingen ny VVS.
Snickeri

Renovering av kök och rum i nytt hus i Trollhättan, inom 3 månader

Behöver hjälp med att riva köks väggar och göra om planlösning i kök, samt bygga upp vägg mellan två rum som ska gå fra att vara 1 till 2 separata sovrum. Övertar nytt hus i slutet av…

Vanliga frågor och svar om snickeri

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.