Besiktning av ventilationen i Huddinge

Den här förfrågan lämnades våren 2023 i kategorin Ventilation.

Du kan också få hjälp med Ventilation i Huddinge!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Vad skall göras?
Du måste välja minst ett alternativ
Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
Nyinflyttad till ett hus i Huddinge. Huset är från 1946 men har renoverats och ska vara i gott skick. Nu vill jag säkerställa att ventilationen fungerar som den ska, särskilt i våra två badrum. I det nedre badrummet finns en ventil på väggen med en gammal fläkt (som gärna får bytas ut). I det övre badrummet finns en ventil i taket utan fläkt (som gärna får installeras). Ventilerna är självdragna och går upp genom taket tror jag.
Jag är särskilt fundersam över det övre badrummet om ventilen placeringen är optimal. Hade en besiktningsman här som tyckte vi skulle göra hål direkt ut på fasaden istället, men rekommenderade att vi pratar med en ventilationstekniker först vad de tycker.
Vad som ska utföras
Kontroll av ventilationssytem
Besiktning av ventilationen i Huddinge
Ventilation

2 företag svarade på jobbet

Konsumenten fick svar från 2 företag och valde KamiVent AB / KamiBygg för jobbet. KamiVent AB / KamiBygg har utfört 23 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.4.

Övriga företag som svarade:
  • Ventilationsjouren Öst

Andra som fått hjälp med ventilation

Ventilation

Installation av spiskåpa i Huddinge

Behöver hjälp att byta ut min nuvarande spiskåpa till en ny. Planerar att köpa denna separat men behöver hjälp med demontering av den gamla samt montering av den nya spiskåpan. Bor i lägenhet…
Ventilation

Hjälp med ventilationssytem i Eslöv

Jag bor i ett Örementhus med värmegrund byggt 1987. Jag har fått problem med en kanalfläkt (Östberg) som blåser ner luften i grunden. Den har stannat om det är fläkten eller någon styrenhet vet ej?
Ventilation

Ftx-system med kondensproblem i Huddinge

Vi misstänker fel på vårt FTX system i vårat radhus. Upptäckt dropp från takventil och massa vätska i ventilationscentralen. Vi misstänker kondensproblem. Vi behöver kontroll och därefter…
Besiktning av ventilationen i Huddinge

Kapning av spirorör i bostadsrätt samt injustering i Stockholm

Behov av så att kapa spirorör i bostadsrätt samt ev injustering.
Besiktning av ventilationen i Huddinge

Rengöring av ventilation i Huddinge

Har en box som sitter i vinden och därifrån kommer kanaler till 2 st badrum och en till köket, en till tvättstugan (nära köket) en till KLK.
Ventilation

Renovering av ventilationssystem i Huddinge

Vi har en äldre till och från aggregat Heru 100s och den har börjat larma att den har rotorstopp. Den går ändå att köra men det blir kallare luft.

Vanliga frågor och svar om ventilation

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.