Hitta rätt ventilationstekniker för jobbet

Hitta rätt ventilationstekniker för jobbet

Är du på jakt efter en ventilationstekniker? Här kan du enkelt komma i kontakt med flera specialister inom ventilation, och sedan välja den bästa utifrån offerter och tidigare omdömen.

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 8 225
  Pågående jobb
 • 22 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hos oss kan du jämföra flera företag för ditt projekt, stora som små - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Förverkliga ditt drömprojekt och anlita ett företag som gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta företag som får jobbet gjort.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Great service. Was quick to respond, they explained things very well, and answered all of my questions, and gave great advice. I will definitely use them again for other work. Highly recommended.

Så tycker användarna om våra ventilationstekniker

Installation av värmefläktar i Norrtälje

Top notch👍 Bra dialog allt utan missöden, snabbt svar via servicefinder!
– Gunni Alveheim
juni 2022

Byte av köksfläkt i Stockholm

Jag behövde byta min köksfläkt och valde kloka tjänster, dom gjorde ett utmärkt arbete . Snabbt noga och det blev så snyggt och bra. Jag kan varmt rekommendera detta företag.
– Ing-Marie Bowallius
januari 2024

Renovering av ventilationssystem i Huddinge

Snabb service.Hjorde vad dom skulle. Vänliga!
– Sointu Soila Mariita Vouzounikos
oktober 2023

Senaste förfrågningarna för ventilation

Byte av spiskåpa i lägenhet med centralventilation

Bertil lämnade en förfrågan vintern 2024:

Byte av spiskåpa i lägenhet med centralventilation

Uppdraget omfattar att:
• Demontera befintlig spiskåpa och slang
• Vid behov skapa falsk skåpbotten eller lister för installation av ny spiskåpa.
• Installera och ansluta spiskåpan
• Fästa kryddhyllans rygg där den lossat från ramen
• Transportera demonterad materiel samt spill till återvinning
Uppdraget ska utföras i vecka 4 eller början av vecka 5.

Bertil fick hjälp

4 företag svarade på förfrågan och Bertil valde Kloka Tjänster AB för jobbet. Kloka Tjänster AB har utfört 31 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.9.

Kloka Tjänster AB fick omdömet

Bra pris, kom snabbt, jobbade effektivt och löste problem som uppkom.
Besiktning av ventilationen i Huddinge

Marcus lämnade en förfrågan våren 2023:

Besiktning av ventilationen i Huddinge

Nyinflyttad till ett hus i Huddinge. Huset är från 1946 men har renoverats och ska vara i gott skick. Nu vill jag säkerställa att ventilationen fungerar som den ska, särskilt i våra två badrum. I det nedre badrummet finns en ventil på väggen med en gammal fläkt (som gärna får bytas ut). I det övre badrummet finns en ventil i taket utan fläkt (som gärna får installeras). Ventilerna är självdragna och går upp genom taket tror jag.
Jag är särskilt fundersam över det övre badrummet om ventilen placeringen är optimal. Hade en besiktningsman här som tyckte vi skulle göra hål direkt ut på fasaden istället, men rekommenderade att vi pratar med en ventilationstekniker först vad de tycker.

Marcus fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Marcus valde KamiVent AB / KamiBygg för jobbet. KamiVent AB / KamiBygg har utfört 30 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.5.

KamiVent AB / KamiBygg fick omdömet

Köksfläkt alliancesystem på Ekerö

Emelie lämnade en förfrågan vintern 2024:

Köksfläkt alliancesystem på Ekerö

Vi har ett alliance fläktsystem i vårt radhus med en fläktmotor som sitter i en egen låda ovanför kåpan i köket. Vi har nu under en köksrenovering bytt kåpa till en passiv kåpa från Franke (602-16) som enligt dem själva ska passa ihop med styrsystemet för den externa fläkten. Vi behöver hjälp att koppla samman elektroniken, jag har läst att det är väldigt känsligt och att man kan förstöra fläkten om man kopplar fel. Samt så behöver den justeras in när den väl är igång.
Ju snabbare jobbet kan göras, desto bättre.

Emelie fick 3 svar på sin förfrågan

Ventilation i Bjärred

Yulia lämnade en förfrågan vintern 2023:

Ventilation i Bjärred

Hej,
* Allmän kontroll av ventilationsflöde i huset. Tillbyggnad + Tvättstuga har Mekanisk ventilation övrig del självdrag. Nya fönster i större delen av huset.
* I Lilla sovrummet måste nytt ventilationsdon monteras, det är bara ett slarvigt hål i väggen isolerat med frigolit.
* Kontroll av ventilationsdon i stora sovrummet. Även här tätat med frigolit
* I badrummet måste ventilationsrör centreras och ventilationsdon installeras.
* Förslag på ev övriga förbättringar

Yulia fick 2 svar på sin förfrågan

Ventilation Attefall samt garage i Österåker

Christer lämnade en förfrågan våren 2023:

Ventilation Attefall samt garage i Österåker

Jag har två olika behov av ventilation, ett i Attefalls hus som byggs just nu och ett i ett garage där jag har för mycket kondens på porten och vissa fönster. Garaget har två rum med dörr emellan och nyligen installerat en ventil i varje, högt monterade.
Jag söker i båda fallen ett företag eller person som VET vad, hur mycket och var ventilation behövs och dimensioneras.
Jag är inte så sugen på att montera några ventiler på chans och se vad som händer.

Christer fick 4 svar på sin förfrågan

Vanliga frågor om ventilation

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!
2022-02-14
Din källare kan bli ett värdefullt och uppskattat rum i ditt hem. Skapa ett sällskapsrum för hela familjen, bygg en hemmabio eller ett gym. Möjligheterna är oändliga. Här delar vi med oss av 5 smarta tips som du kan inspireras av!
2022-01-14
Klassisk shakerestetik, minimalism eller en naturnära färgpalett? Inspireras av vår trendspaning där vi går igenom 3 starka kökstrender för 2022!