Göra om garage till en carport med förråd i Klippan

Den här förfrågan lämnades vintern 2022 i kategorin Snickare.

Du kan också få hjälp med Snickare i Klippan!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
Vi har ett garage i dåligt skick med måtten 9,5x3,5x2,5 meter. Vi vill göra om detta till en carport med förråd. Förrådet ska kunna hållas frostfritt med 1 dörr och 1 fönster. Nuvarande garaget står på asfalt.
Önskat startdatum
Inom 6 månader
Göra om garage till en carport med förråd i Klippan
Snickeri

Ilja på Asta Bygg har varit väldigt noggrann och levererat en carport med förråd av högsta kvalitet. Bra kommunikation och bra förslag under hela bygget. Jag … Visa mer

Ilja på Asta Bygg har varit väldigt noggrann och levererat en carport med förråd av högsta kvalitet. Bra kommunikation och bra förslag under hela bygget. Jag kan varmt rekommendera Asta Bygg.

2 företag svarade på jobbet

Konsumenten fick svar från 2 företag och valde ASTA Bygg AB för jobbet. ASTA Bygg AB har utfört 56 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.9.

Övriga företag som svarade:
  • X-M2 Bygg & Konsult AB

Andra som fått hjälp med snickeri

Göra om garage till en carport med förråd i Klippan

Stärka upp några pelare nertill i Sundbyberg, inom 3 månader

Några pelare behöver stärkas upp nertill.
Snickeri

Byta vindskivor och panel på altandörr i Klippan, inom 3 månader

Jag äger en en och halvplans villa i Klippan där en del vindskivor i trä skulle behöva bytas. Dessutom har jag en altandörr som till hälften är klädd med panel som skulle behöva bytas ut.
Snickeri

Bygga om altan i Klippan, inom 3 månader

Altan på plan 3 som skall byggas om.
Golv behöver bytas och sedan behöver altanen glasas in (helst med plast och inte riktiga glasskivor).
Göra om garage till en carport med förråd i Klippan

Hjälp med droppar vatten från badrums tak i Klippan

Har balkong ovanför badrummet som verkar läcka in vatten. Då det droppar vatten från en lampa i badrummet.
Är trädäck och sen plåt på balkong "golvet".
Göra om garage till en carport med förråd i Klippan

Bygga 12 kvm loft i Stockholm, inom 3 månader

Bor i lägenhet med cirka 4.1-4.4m takhöjd och vill bygga ett loft över köket på cirka 12 kvm (vardagsrum/kök öppet cirka 30 kvm). De ska vara loft i stål (helst) och en trappa, användas som…
Snickeri

Renovering av balkong inklusive innätning i Klippan

Jag har en balkong som är innätad (till katterna) som behöver göras om. Nätet har börjat släppa. Även tralldäcket behöver läggas om. Det är tak över delar av balkongen, men inte hela,…

Vanliga frågor och svar om snickeri

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.