Snickare i Eksjö

En snickare kan hjälpa dig med alla typer av mindre hantverksarbeten. Dessutom kan du oftast använda dig av ROT-avdraget för att få arbetet till ett mycket billigare pris. Lämna en förfrågan nedanför så får du offerter från professionella snickare.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Kommer helt klart använda igen om jag behöver flytta igen!

  Lpwloden , November 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 5 066
  Pågående jobb
 • 15 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar snickare i Eksjö

 • Badrumsrenovering i Eksjö

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Eksjö som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Eksjö

  ROT

  Letar du efter elektriker i Eksjö? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Eksjö

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Eksjö? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Rörmokare i Eksjö

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Eksjö.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar snickare i Eksjö

Alla förfrågningar

Några av våra populära snickare

Vanliga frågor och svar om snickare

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om snickare

Snickare

Snickare rankas inom kategorin hantverkare och snickaren anpassar sitt arbete mestadels utifrån träarbeten. Det finns olika snickare, i egenskap av Byggnadssnickare som hanterar bygg och montering av fastigheter där snickaren även anlägger inredning. Finsnickare utför detaljerade jobb. Modellsnickare åstadkommer modeller som är i metall, trä eller plast. Modellsnickaren tar exempelvis fram motorblock för bilmotorer. Kravet för en modellsnickare är att denne behärskar känsla för form samtidigt som denne är noga i sitt arbete. Maskinsnickare massproduceras möbler och båtsnickaren tillverkar och renoverar båtar.

Förr brukades uttrycket timmerman istället för byggnadssnickare. Timmermannen skötte oftast grövre träarbeten som exempelvis timring av hus. Finländare använder än idag benämningen timmerman istället för byggnadsarbetare. Mångfalden av de utlänningar som kom till Sverige runt 60-talet, var snickare i grunden. Detta resulterade i åtskilliga idéer kring utformningar av träarbeten.

Skicka en förfrågan via oss på Servicefinder så får du snart svar av en snickare i Eksjö.

Eksjö

I Jönköpings län, djupt in i de småländska skogarna ligger Eksjö. Eksjö har ett befolkningsantal på 16000 och är centralort i Eksjö kommun. Inte långt från Eksjö ligger Nässjö och Jönköping. under den tidigare delen av 1400-talet etablerades staden av Erik av Pommern. Redan under 1300-talet var Eksjö en betydelsefull handelsplats då den fungerade som mittpunkt för städer som Linköping, Växjö och Kalmar i söder, och Västergötland mot Östersjön. Staden har goda kommunikationer med bil, buss, tåg och flyg.

Eksjö är berömd för att vara en av Sveriges bäst bevarade trästäder. Gamla stan i Eksjö är storslagen och den inre stadsdelen har blivit byggnadsminnesförklarad. I staden kan du exempelvis få syn på handels- och borgargårdar från 1600-talet. Staden är även en känd militärstad och här har många avlagt sin militärtjänstgöring. I Eksjö har det funnits militäranläggningar sedan 1600-talet och staden har alltid varit en viktig samlingspunkt för militärer. Staden är ett oerhört populärt besöksmål bland turister och hit kommer folk från hela landet för att uppleva trästadens charm och den storslagna naturen.

Här finns mycket uppleva. Gå på en stadsvandring i staden och ta del av stadens rika historia. Besök även de traditionella byarna Fågelhult och Idekulla. Här kan du uppleva den småländska landsbygden och samtidigt upptäcka lantbrukets historia. Vill du se mer av naturen kan du ta en promenad längs en av de vandringsleder som finns i Eksjö. Naturen är sagolikt vacker och här går du längs gamla stenrösen och stengärdesgårdar. Ta en promenad längs Höglandsleden, den är 44 mil lång och kallas för "Utsikternas led". Andra sevärda platser är Eksjö museum i gamla stan, Ingatorps kyrka samt Borgmästarängen, ett två kvadratkilometer stort skogsområde.