Snickare i Uddevalla, jämför priser

Planerar du ett nytt projekt i Uddevalla och behöver en snickare för jobbet? Hos oss på Servicefinder får du offerter från duktiga snickare – helt gratis och utan förpliktelser.

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Var i Uddevalla behöver du snickra?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Vi är supernöjda med Peter & Pernilla! Hela vägen från planering till genomförande var exemplarisk. De är kunniga, effektiva och lösningsorienterade. Precis såna som man vill ha till sina projekt!

Få prisförslag från företag{{#if county}} {{county}}{{else}} i ditt område{{/if}}

Fler detaljer?

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 7 140
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Snickare är populära i Uddevalla

Snickerier är en av de absolut populäraste tjänsterna hos Servicefinder, och vi har hundratals snickare anslutna till vår tjänst och flera av dem är verksamma i Uddevalla . Hos oss är alla snickare företagare, har F-skatt och kan hantera ROT-avdrag. När du lämnar en förfrågan så matchar vi den mot de snickare som för tillfälligt är lediga och intresserade av nya uppdrag.

I tjänsten hör snickarna av sig till dig med prisförslag, följdfrågor och ofta önskemål om att komma och titta närmare på ditt jobb. Som med många hantverkstjänster så är det svårt att bedöma kostnaden bara utifrån en kort beskrivning av jobbet.

Vad kan våra snickare hjälpa dig med?

En professionell snickare arbetar inte bara med trä, utan med en mängd andra byggmaterial. De är tillsammans med elektriker, VVS-tekniker och andra yrkesgrupper inblandade i så gott som varje större byggprojekt. En bra snickare har koll på byggtekniker, har god materialkunskap och vet hur man använder rätt verktyg för rätt jobb.

Man kanske oftast tänker på en snickare som en finsnickare i sin snickarverkstad, byggande fina möbler, men sanningen är att det är betydligt vanligare att snickarna är ute på bygg- och renoveringsjobb i hus. Du ser dem riva och sätta upp väggar, regla tak, isolera, montera köksinredning, bygga badrum och mycket mer.

På sommaren bygger snickarna altaner och uterum, de renoverar fasader, bygger garage eller hela hus. De har koll på byggregler och bygglov, de har kontakt och samarbetspartners inom elinstallationer och våtrum. De är ofta navet i ett byggprojekt.

Snickare kan också hjälpa till med renoveringsprojekt, som att byta ut köksskåp eller lägga nya trägolv. De installerar fönster och dörrar och kan hjälpa till med energieffektivisering.

Oavsett om det är ett litet reparationsjobb eller ett stort byggprojekt, kan en professionell snickare erbjuda den expertis och skicklighet som krävs för att få jobbet gjort rätt. Genom att anlita ett proffs så slipper du dyra extrakostnader eftersom jobbet blir rätt gjort på en gång.

Vad kostar en snickare i Uddevalla?

Timpriset för en snickare ligger från 4-500:-/timme och uppåt beroende på erfarenhet och vad det är för projekt. Men det finns många faktorer som påverkar priset, inte minst om du kan använda ROT-avdraget eller ej. I offerterna från snickarna hos Servicefinder kommer de högst sannolikt att redan har justerat priset för ROT om det är ett giltigt projekt.

I storstäderna kan priserna som så ofta vara lite högre, och om du har bråttom eller har specifika krav, så kan priserna ligga ytterligare några hundralappar högre. Vi rekommenderar att du tittar på helheten, billigast är inte alltid bäst - och du får oftast flera offerter att jämföra så att du kan välja den snickare som passar ditt projekt bäst. När du lämnat en förfrågning här så får du snabbt veta vad snickarna kostar i Uddevalla.

Får man garantier från snickarna?

Vissa företag i Uddevalla väljer att lämna garantier på jobben, andra inte. När det kommer till arbeten i våtrum till exempel så är det praxis med långa garantier - och du bör alltid kontrollera vilka garantier som erbjuds. En bättre garanti, från ett etablerat snickeri, kan ju vara värt några tusenlappar mer i pris.

En garanti är inte mer värd än företaget som står bakom den, så om garantin är viktig för dig kanske du bör titta på företag som varit i branschen en längre tid. På våra företagspresentationer kan du se hur många jobb företagen gjort genom Servicefinder, hur länge de varit verksamma och du kan också få en samlad bild över snickeriernas ekonomi.

Vi gör det lätt att välja, och det är alltid helt gratis att lämna en förfrågan

Hitta rätt snickare för jobbet

Hur fungerar Servicefinder?

Beskriv ditt uppdrag

Skapa en gratis förfrågan på bara några minuter och få kontakt med duktiga företag.

Jämför företag

Jämför offerter och omdömen och chatta med företagen i lugn och ro innan du gör ditt val.

Välj företag

Välj det företag som känns bäst för jobbet och känn dig trygg med att jobbet blir utfört av proffs!

Så tycker användarna om våra snickare

Montering av förvaring i badrum i Borås

Mycket nöjd med utfört arbete. Duktiga killar som utförde arbetet. Kan varmt rekommendera Muzliukaj Construction.
– Susanne Lindberg
oktober 2022

Byte av 10 kvm altangolv i Skövde

Förutom att jobbet var prisvärt, så var Petrus tillmötesgående och hjälpsam. Han höll tiden och allt var klart inom sagd tid.
– Ann-Charlotte Ödman
september 2022

Bygga en terass i Göteborg

Anlitade detta företag för att bygga en ny upphöjd altan. Mycket duktiga snickare som utförde jobbet mycket snabbt och till ett bra pris. Rekommenderar detta företag varmt.
– Linda Olsson
maj 2023

Andra populära tjänster i Uddevalla

Badrumsrenovering i Uddevalla
Badrumsrenovering i Uddevalla ROT

Ska du renovera badrummet? Oavsett om du ska bygga nytt, totalrenovera, lägga nytt kakel eller åtgärda fuktskador – ​​hos Servicefinder hittar du duktiga hantverkare som står redo att hjälpa dig att renovera ditt badrum!

Målning/Tapetsering i Uddevalla
Målning/Tapetsering i Uddevalla ROT

Att måla eller tapetsera om är ett enkelt sätt att ge hela hemmet ett lyft. När du använder Servicefinder får du enkelt kontakt med flera målare som vill göra jobbet åt dig. Jämför företagens offerter och omdömen helt gratis och gör ett tryggt val.

Totalentreprenad i Uddevalla
Totalentreprenad i Uddevalla ROT

Behöver du någon som tar hand om allt som rör din nybyggnation? Hos oss på Servicefinder får du offerter från erfarna totalentreprenörer nära dig – helt gratis och utan förpliktelser.

Bygga nytt hus i Uddevalla
Bygga nytt hus i Uddevalla

Är det dags att bygga nytt? Hos Servicefinder hittar du erfarna företag som hjälper till med allt som rör din nybyggnation - från planering och rådgivning till färdigt hus. Jämför företag redan idag och välj den bästa!

Några av våra populära snickare kring Uddevalla

JHP-Kommunikation AB

(4 omdömen)

JHP-Kommunikation AB är ett litet företag som arbetar öppet och nära med kunden i alla steg. Kommunikationen mellan kunden och JHP är det viktigaste …

JHP-Kommunikation AB är ett litet företag som arbetar öppet och nära med kunden i alla steg. Kommunikationen mellan kunden och JHP är det viktigaste för att Ni ska få det som Ni vill.

JIA Fastighetstjänster AB

(2 omdömen)

JIA Fastighetstjänster AB. Vi arbetar inom fastighetsbranschen, vi erbjuder följande tjänster: -Ekonomisk och teknisk förvaltning. …

JIA Fastighetstjänster AB. Vi arbetar inom fastighetsbranschen, vi erbjuder följande tjänster: -Ekonomisk och teknisk förvaltning. -Fastighetsservice och jour. -Markentreprenader. -Snörröjning för föreningar och fastighetsbolag. -Måleri och snickeri. -Grönytor och trädgårdsarbeten. Kontaktuppgifter. Telefonnummer, …

Zäta Entreprenad AB

(2 omdömen)

Zäta Entreprenad AB är ett företag som tar det mesta av byggjobb, golvläggning, tapetsering och målning. Vi strävar alltid efter att få kunden 100% …

Zäta Entreprenad AB är ett företag som tar det mesta av byggjobb, golvläggning, tapetsering och målning. Vi strävar alltid efter att få kunden 100% nöjd. Har jobbat i Norge i många år som snickare. Har även el utbildning och El-auktorisation. Svarar på alla förfrågningar.

Bohus Snickaren AB

(1 omdöme)

Tillsammans har vi 25-års erfarenhet av bygg & sjö entreprenad. Vi utför allt från grävarbete till färdigt hus och samarbetar med utvalda …

Tillsammans har vi 25-års erfarenhet av bygg & sjö entreprenad. Vi utför allt från grävarbete till färdigt hus och samarbetar med utvalda underentreprenörer inom nödvändiga yrkesområden. Med hjälp av vår katamaran LOKE som är utrustad med kran kan vi ta oss ut och utföra uppdrag i skärgården tex. sjötransporter, …

PW Schakt och Dränering AB

(3 omdömen)

Vi är dräneringsspecialister, men vi erbjuder även ett brett utbud av markarbeten: • utgrävningar för fundament för byggnader och staket • schakt för …

Vi är dräneringsspecialister, men vi erbjuder även ett brett utbud av markarbeten: • utgrävningar för fundament för byggnader och staket • schakt för el-, sanitets- och gasinstallationer • bassänger, dammar • utjämning och markutveckling • rotborttagning • septiktankar, reningsverk för hemmet och andra tankar • …

MJ Maestro Byggservice

(2 omdömen)

"Hj\u00e4lper privatpersoner med olika byggprojekt. snickare, m\u00e5lare,golvl\u00e4ggning och platts\u00e4ttare. Innehar F-skatt samt …

"Hj\u00e4lper privatpersoner med olika byggprojekt. snickare, m\u00e5lare,golvl\u00e4ggning och platts\u00e4ttare. Innehar F-skatt samt f\u00f6rs\u00e4kringar som ger trygghet till kund. Tveka inte att h\u00f6ra av er. \ud83d\ude03 Mvh Mike MJ Maestro Byggservice "

J.A Olofsson AB

(1 omdöme)

Vi tar oss an både små och stora projekt. För oss är det viktigaste att du som kund blir nöjd och vi vill därför alltid ha ett nära samarbete med …

Vi tar oss an både små och stora projekt. För oss är det viktigaste att du som kund blir nöjd och vi vill därför alltid ha ett nära samarbete med dig, från första tanke till färdigt projekt, där dina idéer och tilltänka resultat ska vara i fokus. För att du ska bli nöjd kommer även samarbetet bestå i professionella …

MDR Bygg & Montage

(17 omdömen)

MDR Bygg & Montage är ett litet, seriöst och erfaret företag. Vi jobbar mot privatpersoner, företag och föreningar. Mer än 15års erfarenhet av alla …

MDR Bygg & Montage är ett litet, seriöst och erfaret företag. Vi jobbar mot privatpersoner, företag och föreningar. Mer än 15års erfarenhet av alla olika typer av jobb. Med kunskap, noggrannhet, erfarenhet och våra samarbetspartners är vi en komplett helhetslösning. Vi är med er under hela byggprocessen, tar alltid …

Exempel på tidigare snickarjobb i Uddevalla

Byta brädor på blå ramen runt om taket i Uddevalla, inom 3 månader

Thomas lämnade en förfrågan våren 2023:

Byta brädor på blå ramen runt om taket i Uddevalla, inom 3 månader

Behöver byta brädor på den blå "ramen" runt om taket. Vi vill ha nya brädor och få dessa målade. Altanen på baksidan är numer utbyggd och täcker hela baksidan, vilket underlättar åtkomst där.

Thomas fick hjälp

4 företag svarade på förfrågan och Thomas valde THN Snickeri AB för jobbet. THN Snickeri AB har utfört 14 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.8.

THN Snickeri AB fick omdömet

Var helt enkelt billigast av de tre firmor vi bad skick offert.
Att Marting dessutom var den som ingav mest förtroende hjälpte till
Snickeri i Uddevalla Liten ramp Virke finns

Ingvar lämnade en förfrågan sommaren 2023:

Snickeri i Uddevalla Liten ramp Virke finns

Behöver en ramp att stå på vid ett litet pumphus. De gamla stödreglerna har ruttnat. Tryckt virke för jobbet finns. Den är cirka 0,5x2m.
Sedan finns en liten skada/ruttet trä på en del av en handledare som behöver förbättras. Cirka 0,3x0,15m. Alltså del av brädan även på bredden som behöver lagas i.
Rampen måste vara färdig till 25/9 då vi stänger pumpen o tömmar vattnet för vintern.

Ingvar fick hjälp

Ingvar valde Byggmartin AB för jobbet. Byggmartin AB har utfört 7 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Byggmartin AB fick omdömet

Man följde upp hur jag ville ha det utfört på ett bra sätt. Tom bättre än förväntat.
Snickeriarbete i Uddevalla

Felix lämnade en förfrågan våren 2020:

Snickeriarbete i Uddevalla

Har en karm som jag skulle vilja byta , det är dörr till en kaklad toalett.
Dörröppningen behöver höjas lite till ca 210 för att den karmen jag har skall gå in. Men bredden skall stämma.

Felix fick ett svar på sin förfrågan

Vanliga frågor om snickare

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2022-03-14
Platsbyggda möbler är inte bara snyggt – det är också ett bra sätt att optimera ytan i ditt hem. Här går vi igenom tre platsbyggda lösningar och hur de hjälper dig att skapa smart förvaring.
2022-01-04
En pågående pandemi och mer hemmatid. Det har fått svenskarna att renovera och fixa i hemmet flitigt. Det märks i både byggvaruhus och hos oss på Servicefinder. Ditt län är inget undantag. Men det finns såklart vissa renoveringar som varit mer populära än andra. Här är en lista på de mest populära hemmaprojekten under året som gått – län för län.
2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!

Uddevalla

Uddevalla har en population på 46000 och ligger i Bohuslän. Uddevalla har inte bara varit svenskägt, utan även norsk och dansk egendom.

Vill man uppenbara ett otroligt natur- och kulturlandskap, bör man resa till Uddevalla. I staden finns mångtals intressanta museer, bland annat Bohusläns museum.

Näringslivsavdelningen förstärker befintliga näringsidkare såsom nyligen uppstartade firmor och marknadsför därför Uddevalla som en spännande kommun. Tanken är att arbeta fram ett bra företagsklimat som främjar kommunen.