Köksrenovering i Sundbyberg

Planerar du att renovera köket i Sundbyberg? Oavsett om du ska bygga nytt, totalrenovera eller genomföra en mindre ytrenovering kan du ta hjälp av duktiga hantverkare från Servicefinder. Skapa en gratis förfrågan idag så matchar vi ihop dig med kompetenta hantverkare nära dig!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Vi skulle installera ett IKEA kök med allt som kommer med det och dom var anpassningsbara och lösningsorienterade vid installationen.

Välj typ av köksrenovering
Du måste välja minst ett alternativ
Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 8 225
  Pågående jobb
 • 22 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Renovera köket i Sundbyberg

Att renovera köket är ett stort projekt som kräver mycket planering, tid och engagemang. Dessutom är varje köksrenovering unik med specifika önskemål och behov. Därför kan det vara smart att starta din drömrenovering av köket hos oss, från ax till limpa.

Här kan du snabbt, enkelt och tryggt jämföra flera hantverkare i Sundbyberg. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har flera duktiga hantverkare anslutna som är både betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Vad kostar det att renovera köket i Sundbyberg?

Priset för en köksrenovering varierar beroende på flera faktorer, inklusive omfattningen av renoveringen, val av material och arbetskostnader. Nedan ger vi dig en grov fingervisning på priset i Sundbyberg:

Nytt kök: Att bygga ett helt nytt kök från grunden är givetvis den mest kostsamma typen av köksrenovering. Priset varierar mycket beroende på kvaliteten på materialen och kökets storlek. Ett helt nytt kök kan kosta någonstans mellan 150 000 och 500 000 kronor eller mer, beroende på design och materialval.

Totalrenovering: Om du behåller kökets grundstruktur men byter ut köksinredningen, vitvaror och gör omfattande estetiska förändringar kommer kostnaden vara lägre än att bygga ett nytt kök. Kostnaden för en totalrenovering i Sundbyberg ligger oftast mellan 100 000 och 300 000 kronor innan rotavdrag.

Ytrenovering: Mindre ytrenoveringar, som att byta ut köksluckor, bänkskivor, måla om, är vanligtvis mer prisvärda. Ytrenoveringar kan kosta i genomsnitt cirka 4 000 till 10 000 kronor per kvadratmeter, beroende på materialval och omfattning.

Priserna ovan är endast generella riktlinjer för Sundbyberg och de kan variera beroende på faktorer som geografisk plats, val av material, kökets storlek och komplexitet, samt arbetskostnader. Dessutom kan ROT-avdrag (skattereduktion för arbete i bostaden) och andra ekonomiska incitament påverka den totala kostnaden.

För att få en exakt uppskattning av kostnaden för din köksrenovering rekommenderar vi dig att jämföra flera hantverkare hos oss på Servicefinder. Då får du flera offertförslag baserat på dina specifika behov och önskemål. Detta hjälper dig att planera din budget och ta välgrundade beslut för din renovering.

Har jag rätt till ROT-avdrag när jag renoverar mitt kök?

Absolut, i Sundbyberg, har du, precis som i alla andra städer i Sverige rätt till ROT-avdrag när du anlitar en professionell hantverkare. ROT-avdraget är en skattereduktion som du kan dra av från arbetskostnaden för hemunderhåll och reparationer, inklusive köksrenovering, upp till en viss gräns.

För att vara berättigad till ROT-avdraget måste du ha ägt fastigheten i minst sex månader och vara folkbokförd på adressen där arbetet utförs. Dessutom måste företaget som utför arbetet vara registrerat för F-skatt och moms i Sverige, vilket alla våra anslutna hantverkare är!

Rotavdraget ger dig rätt till en skattereduktion på upp till 30% av arbetskostnaden, upp till ett maximalt belopp på 75 000 kronor per person och år.

Hitta rätt hantverkare för din köksrenovering

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Så tycker användarna om våra hantverkare

SUL AB

Planera och montera ett IKEA kök i Stockholm

Svårt att hitta några som gör ett bättre jobb. De gör allt och gör det bra! Punktliga, ordentliga och vänliga. Rekommenderas starkt.
– Ava Hirori
augusti 2020

Renovering av kök i Solna

KIRI AB hjälpte oss att lägga ett nytt klinkergolv i köket, montera en ny diskbänk, göra el-arbete och att montera en fibo-kökspanel ovanför diskbänken. Det blev ett mycket bra resultat. KIRI lyssnar på kunden. KIRI är snabb och proffsig!
– Göran
april 2021

Renovering av kök i Solna, Inom 3 månader

Fick snabb hjälp med att bygga upp min köksö. Freddie var mycket kunnig, hjälpsam, hade all utrustning som behövdes och gjorde ett bra arbete. Han hjälpte oss även senare med andra saker i lägenheten. Nöjd att ha med en trevlig kunnig och prisvärd hantverkare att göra! Kommer anlita igen!
– Emilia broström
mars 2022

Populära tjänster relaterade till köksrenovering

Badrumsrenovering i Sundbyberg

Badrumsrenovering i Sundbyberg ROT

Ska du renovera badrummet? Oavsett om du ska bygga helt nytt, totalrenovera, lägga nytt kakel eller åtgärda fuktskador – ​​hos Servicefinder hittar du duktiga hantverkare som står redo att hjälpa dig att renovera ditt badrum!

Elektriker i Sundbyberg

Elektriker i Sundbyberg ROT

Anlita alltid en **elektriker** när du behöver hjälp med elarbeten och elinstallationer. En utbildad och certifierad elektriker har kompetens att utföra elarbeten på ett **tryggt och säkert** sätt.

Kakelsättning i Sundbyberg

Kakelsättning i Sundbyberg ROT

Är det dags att renovera köket eller badrummet? Här kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med erfarna och kompetenta kakelsättare som hjälper dig att sätta kakel eller lägga klinker. Lämna en kostnadsfri förfrågan redan idag!

Rörmokare i Sundbyberg

Rörmokare i Sundbyberg ROT

Behöver du hjälp med något VVS-relaterat, så har du kommit rätt. Vi har kontrollerade rörmokare och certifierade VVS-montörer som väntar på att lämna offerter på ditt jobb. Fråga gratis och utan förpliktelser!

Några av våra populära företag

GTW Totalentreprenad AB

(28 omdömen)

Välkomna Till GTW Bygg AB.GTW Bygg är ett företag som gör allt inom bygg, vi har totalentreprenad.Vi har mer än 20 års erfarenhet inom byggbranschen …

Välkomna Till GTW Bygg AB.GTW Bygg är ett företag som gör allt inom bygg, vi har totalentreprenad.Vi har mer än 20 års erfarenhet inom byggbranschen och älskar att få utmaningar som kräver kreativa lösningar.Vi gillar att bygga nytt men återanvänder gärna material där det är möjligt för att hålla nere priserna och …

Zelda Bygg & Design AB

(21 omdömen)

Vi är ett mindre genuint byggföretag i norra Stockholm med över 30 års erfarenhet som alltid sätter dig som kund i första hand! * Vi lämnar alltid …

Vi är ett mindre genuint byggföretag i norra Stockholm med över 30 års erfarenhet som alltid sätter dig som kund i första hand! * Vi lämnar alltid kostnadsfri offert! * Åtar oss allt inom bygg så som mindre till större ombyggnader, kök, badrum, murning, tillbyggnader, ny konstruktioner, förädling av vindar, stambyte, …

BLUE DEEP

(2 omdömen)

Vi arbetar med allt omfattande inom bygg och service arbete både för privatpersoner och företag. Blue Deep har stor erfarenhet inom branschen för …

Vi arbetar med allt omfattande inom bygg och service arbete både för privatpersoner och företag. Blue Deep har stor erfarenhet inom branschen för att du som kund ska känna dig trygg. Vi har erfarenhet av både mindre och större entreprenader. Dina önskemål blir vårt mål och vi kan garantera rätt kompetens på rätt …

PP 4U AB

(4 omdömen)

Vi är ett byggbolag som har många års erfarenhet och våra härliga medarbetare har mångårig erfarenhet inom sin yrkesgrupp. Vi jobbar med snickeri, …

Vi är ett byggbolag som har många års erfarenhet och våra härliga medarbetare har mångårig erfarenhet inom sin yrkesgrupp. Vi jobbar med snickeri, mark och mur arbeten samt svetsning och smide. Viktigaste för oss är att jobbet blir utfört noggrant och att kunderna är nöjda.

RBentreprenör

(6 omdömen)

Hej! Nedan kan du se en lista över våra tjänster, men även om du inte hittar det du behöver på listan, betyder det inte att jag eller mina …

Hej! Nedan kan du se en lista över våra tjänster, men även om du inte hittar det du behöver på listan, betyder det inte att jag eller mina hantverkare inte kan göra det. Mer än 8 års erfarenhet ger oss rätt att hävda att vi kan, om inte allt, så nästan allt! Vi håller alltid ribban minstt ☼ 5/5 ☼ stjärnor i varje …

SMSAMIG

(8 omdömen)

Affärsidé Verksam inom i bygg, snickeri och måleri tjänster. Då verksamheten är godkänd för av F-skattebevis och moms kan vi erbjuda ROT och RUT …

Affärsidé Verksam inom i bygg, snickeri och måleri tjänster. Då verksamheten är godkänd för av F-skattebevis och moms kan vi erbjuda ROT och RUT avdrag till privatpersoner. Vision Erbjuder tjänster inom hantverk och service för projekt inom montering, nybyggnad, ombyggnad, tillbyggnad samt …

Eggeby Snickeri och Service

(5 omdömen)

Anlita oss, så blir du glad! Vi har exceptionella hantverkare, riktiga proffs! Yrkes erfarenheten och kompetensen när den är som bäst. Vi …

Anlita oss, så blir du glad! Vi har exceptionella hantverkare, riktiga proffs! Yrkes erfarenheten och kompetensen när den är som bäst. Vi respekterar din tid och planering, det är oerhört viktigt för oss att hålla tider och datum som vi lovar. Vi är har en fantastiskt förmåga att kommunicera med människor som …

SB Snickeri & Bygg Sthlm

(5 omdömen)

Hej, hjärtligt välkommen till SB Snickeri & Bygg Sthlm! Professionell snickare och byggare som kan göra totalt renovering i din lägenhet. Företaget …

Hej, hjärtligt välkommen till SB Snickeri & Bygg Sthlm! Professionell snickare och byggare som kan göra totalt renovering i din lägenhet. Företaget kännetecknas av ett professionellt bemötande mot mina kunder, jätte högt kvalité och snabbt utförande av arbetet. På grund av mina erfarenheter inom både bygg och …

Senaste förfrågningarna för köksrenovering

Helrenovering av ett kök i Sundbyberg, inom 6 månader

Elin lämnade en förfrågan hösten 2021:

Helrenovering av ett kök i Sundbyberg, inom 6 månader

Rivning av befintlig stomme och uppsättning av ny stomme, köksluckor och bänkskiva samt stänkskydd, inklusive köksö. Installation av nya vitvaror, befintlig position av vattenledningar och eluttag kommer nyttjas.

Elin fick 6 svar på sin förfrågan

Renovering av kök i Sundbyberg

Elin lämnade en förfrågan hösten 2021:

Renovering av kök i Sundbyberg

Rivning av litet kök. Sedan montera tre nya köksskåp, diskho, köksblandare, bänkskiva och stänkskydd. Ca 4kvm stort kök. Gärna omgående. Befintlig Gasspis och kyl kommer att användas i nya köket.

Elin fick 6 svar på sin förfrågan

Renovering av 5 kvm kök i Sundbyberg, Inom 3 månader

Isabelle lämnade en förfrågan hösten 2022:

Renovering av 5 kvm kök i Sundbyberg, Inom 3 månader

Plattsättning ovanför bänkskiva, 4 kvm, kakel finns cirka 12x7 cm plattor som ska sättas i halvförband. Tapet på platsen idag. Finns idag inbyggd belysning under skåpen i en skiva, kopplad till en eldosa, belysningen behöver bytas och kopplas in på nytt.

Isabelle fick hjälp

4 företag svarade på förfrågan och Isabelle valde Sundbybergs Bygg&Renovering AB för jobbet. Sundbybergs Bygg&Renovering AB har utfört 36 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.9.

Sundbybergs Bygg&Renovering AB fick omdömet

Vanliga frågor om köksrenovering

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!
2022-02-14
Din källare kan bli ett värdefullt och uppskattat rum i ditt hem. Skapa ett sällskapsrum för hela familjen, bygg en hemmabio eller ett gym. Möjligheterna är oändliga. Här delar vi med oss av 5 smarta tips som du kan inspireras av!
2022-01-14
Klassisk shakerestetik, minimalism eller en naturnära färgpalett? Inspireras av vår trendspaning där vi går igenom 3 starka kökstrender för 2022!

Köksrenovering

En fulländad köksrenovering är att rekommendera om du funderar på att byta ut ditt kök efter ny smak. De flesta hushåll med nya kök idag, har oftast bättre förvaringsutrymmen mot förr. Det är i hög grad vanligt förekommande att mätningarna inte alla gånger fungerar likt en sådan förändring.

Vad som kan vara krävande under en köksrenovering är att fixa till så att få till det gamla med det nya. Det behövs ett tränat öga för att få allt att smälta samman mellan nytt möblemang och gamla vitvaror såväl som att bevara eller ändra nischen. Finalen av en köksrenovering blir mer eller mindre bättre med hjälp utav en hantverkare.

Att bekosta en en omfattande renovering av ditt kök kan vara en viktig fråga. Vi på Servicefinder kan rekommendera att ni ser vilka alternativ som finns genom Lendo, som ger dig möjlighet att låna pengar efter att ha jämfört flera långivare och räntor. Lendo ingår också i Schibsted och är Sveriges smartaste jämförelsesida för privatlån.

Du kanske ändå vill ha kvar elspisen, men även inreda med nya köksskåp. Du kommer fram till vilken färg du vill ha samt vilka handtag som passar fungerar bäst till. Sedan är det dags att mäta köksstommarna med exakta mått för att det ska bli rätt. Därefter är det tid för att sätta upp skåpsluckor och skåp. Fel mått kan innebära att köksskåpen inte fungerar med köksstommarna, vilket kan medföra ytterligare kostnader.

Därför är det bäst att utföra en grundläggande köksrenovering genom hantverkare och därigenom byta ut de stommar som går från golv och igenom väggar och upp i tak. Den bästa vinsten att bli av med de synbara tecken åldrandet inger, så att ett gammalt kök ser nytt ut - är att göra en fullständig köksrenovering. En fullkomlig köksrenovering inger inte bara en komplett utrusning, utan även förnimmelsen av en klockren och fräsch sådan.

Med hjälp av Servicefinder kan du hitta flera hantverkare som utför köksrenovering i Sundbyberg.

Sundbyberg

Sundbyberg är en av 14 kommuner i landet som alltjämt, eller igen kanske man ska säga, benämner sig "stad". Sedan reformen då alla städer blev kommuner -71 så försvann formellt begreppet stad och idag är landet helt sonika uppdelat efter kommun i stället. Men så långt det är juridiskt möjligt och tillåtet har bland annat exempelvis våra tre storstäder och Sundbyberg fortsatt att kalla sig städer. Sumpan strax nordväst om Stockholm är en hyggligt stor förort till vår huvudstad, med 53000 invånare i slutet av tjugohundratio. Närmsta grannen Solna är faktistk nästan dubbelt så stort - befolkningsmässigt, men grannkommunerna har vuxit samman så till den grad att det faktiskt är svårt att hitta gränsen går utan att plocka fram kartan. Inför kommunreformen var det rentav nära med en sammanslagning med Solna.

Med inslag av, politiska vildar och oväntade maktskiften de senaste åren så har Sundbyberg även varit skådeplats för en viss politisk turbulens. Det här är ovanligt, kommunen har varit ett traditionellt socialdemokratiskt fäste sedan kommunindelningen fram till riksdagsvalet 2006. Situationen är för stunden löst med en socialistisk blockregering stödd av KD.

Som granne med Stockholm finns här naturligtvis mängder av stora arbetsgivare som Ericson, SEBanken, Taxi 020 ibland de runt 2500 aktiva företagen i kommunen. Närheten till storstaden är en klar fördel och kommunen har såväl en pendeltågsstation centralt som flera tunnelbanestationer centralt i staden. En låt av Ulf Peder Olrog har titeln "Se Sundbyberg och sedan dö", men de flesta känner nog bättre igen sig i kommunens slogan "En småstad mitt i storstan". Detta förhållande gör också staden till en mycket populär plats att bosätta sig i vilket avspeglar sig i befolkningsutvecklingen. Omtyckt är självklart också den omedelbara närheten till lokal service och tillgången till kultur och nöjen för stora som små, samtidigt som Stockholms innerstad bara ligger några minuter bort.