Badrumsrenovering Vadstena

Ska du renovera badrummet i Vadstena? Oavsett om du ska bygga nytt, totalrenovera, lägga nytt kakel eller åtgärda fuktskador – ​​hos Servicefinder hittar du duktiga hantverkare i Vadstena som står redo att hjälpa dig att renovera ditt badrum!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Var i Vadstena vill du renovera badrummet?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Flexibla och tillmötesgående.

Få prisförslag från företag{{#if county}} {{county}}{{else}} i ditt område{{/if}}

Välj typ av tjänst
Du måste välja ett alternativ
Fler detaljer?

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 6 957
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Jämför flera offerter för din badrumsrenovering i Vadstena

Att ta in offerter från våtrumscertifierade hantverkare kräver både tid och engagemang. Överlåt istället det jobbet åt oss! När du lämnat en förfrågan (det tar bara ett par minuter), så samlar vi in prisförslag och offerter åt dig från flera hantverkare i Vadstena.

Därefter kan du i lugn och ro jämföra tidigare kunder omdömen, olika certifikat och referenser för att göra ett tryggt val.

Vad kostar det att renovera badrummet i Vadstena?

Självklart är det många olika faktorer som spelar in på priset för en badrumsrenovering. Först och främst måste du bestämma dig för om du vill göra en ytlig renovering eller om det är dags för en totalrenovering. En totalrenovering av badrummet påverkar nämligen konstruktionen och osynliga komponenter i golv och väggar. Sen kommer det givetvis in faktorer så som material, storlek på badrummet och var i landet du vill renovera ditt badrum.

Totalpriset för att renovera eller totalrenovera ett badrum i Vadstena ligger ofta mellan 150 000 och 400 000 kronor, inklusive arbetskostnader, material och utrustning som hantverkarna använder.

För att få ett mer exakt pris på ditt nya badrum rekommenderar vi att du kontaktar olika totalentreprenörer för en bedömning. Då får du en bedömning av badets skick och vad som eventuellt bör göras. Om badrummet ändå är så gammalt att det bör totalrenoveras kan det vara slöseri med pengar att göra en ytlig renovering om du ändå måste fixa badrummet några få år senare.

Hos Servicefinder behöver du inte kontakta olika hantverkare, det räcker med en enkel förfrågan så kontaktar företagen i Vadstena dig istället.

Faktorer som kan öka priset på ett nytt badrum:

 • Storlek och komplexitet av renoveringen eller totalrenoveringen av badrummet.
 • Val av material, kakel och inredning.
 • Flyttning av rör och ändring av det befintliga rörsystemet.
 • Ny elinstallation och golvvärme.
 • Omfattning, komplexitet, storlek och plats.

Badrumsprojekt kan variera i storlek och omfattning, och projektets kostnader kommer naturligtvis att bero på hur mycket som behöver göras. Både badrummets storlek i kvadratmeter och komplexiteten i åtgärderna kommer att påverka totalkostnaden - och inte minst varaktigheten på projektet.

Tillstånd och ålder är också en viktig faktor när det gäller totalpriset för totalrenovering eller renovering av ett badrum. Strikta krav ställs på dagens badrum, och ofta måste rörsystem och elektriska installationer uppdateras för att uppnå dagens standard.

Hantverkare du kan behöva för din badrumsrenovering:

 • Rörmokare för rör och avlopp.
 • Murare eller kakeläggare för golvläggning och kakel.
 • Elektriker för ny elektrisk installation och golvvärme.
 • Snickare för konstruktion och inredning.

Inspiration för ditt nya badrum

Totalrenovering av badrum i Vadstena

Totalrenovering av ett badrum innebär att riva golv och väggar för att bygga ett helt nytt badrum, ofta med ett helt nytt rörsystem och elektriska komponenter. Det är ett projekt som involverar flera olika kompetensområden, bland annat snickare, rörmokare och elektriker.

Badrum är extra känsligt då det involverar just el och vatten där rätt certifikat är viktigt för att det ska bli fackmannamässigt gjort. Om något i framtiden skulle gå fel är det essentiellt att ditt badrum är utfört av hantverkare med rätt certifikat för att försäkringsbolaget ska täcka dina eventuella kostnader.

Om du planerar att bygga ett nytt badrum eller totalrenovera ett badrum kan det vara klokt att kontakta en totalentreprenör som kan ta hand om hela uppdraget. De har ofta samarbetspartners inom olika yrkesområden som kan kallas in och kan agera som projektledare.

Renovering av badrum i Vadstena

Om du har ett badrum med bra standard är det ofta tillräckligt att göra en ytlig renovering av rummet. Renovering innebär oftast att byta ut badrumsinredningen, måla eller lägga nya kakel. Då kan du ge badrummet en helt ny look utan att ändra på varken rörsystem eller placering av befintlig badrumsinredning.

Om du ska montera en ny dusch, badkar eller handfat ska du alltid använda en rörmokare för att undvika skador som kan uppstå genom felaktig montering, och eventuella skador täcks av försäkringen.

Om du ska måla, lägga nya kakel eller mikrocement i badrummet bör du använda en yrkesmålare eller kakeläggare. Då är du säker på ett bra resultat med produkter som är lämpliga för ett våtutrymme.

Hitta rätt hantverkare för din badrumsrenovering

Hur fungerar Servicefinder?

Beskriv ditt uppdrag

Skapa en gratis förfrågan på bara några minuter och få kontakt med duktiga företag.

Jämför företag

Jämför offerter och omdömen och chatta med företagen i lugn och ro innan du gör ditt val.

Välj företag

Välj det företag som känns bäst för jobbet och känn dig trygg med att jobbet blir utfört av proffs!

Omdömen från användare i Vadstena

Bergs Företagstjänst AB

Renovering av badrum på ca 6-8 kvm i Linköping, inom 12 månader

Det blev jättefint till slut,vi hade lite problem med bänkskivan över tvättmaskin och torktumlare.
– Carola
oktober 2021

Helrenovering av ca 4 kvm badrum i Linköping, inom 3 månader

Väldigt bra med löpande information och bra utfört.
– Margareta Lundeberg
januari 2022

De som renoverat badrummet i Vadstena tittar också på

Elektriker i Vadstena
Elektriker i Vadstena ROT

Anlita alltid en **elektriker** när du behöver hjälp med elarbeten och elinstallationer. En utbildad och certifierad elektriker har kompetens att utföra elarbeten på ett **tryggt och säkert** sätt.

Kakel/Klinkers i Vadstena
Kakel/Klinkers i Vadstena ROT

Är det dags att renovera köket eller badrummet? Här kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med erfarna och kompetenta plattsättare som hjälper dig att sätta kakel eller lägga klinker. Lämna en kostnadsfri förfrågan redan idag!

Köksrenovering i Vadstena
Köksrenovering i Vadstena ROT

Planerar du att renovera köket? Oavsett om du ska bygga nytt, totalrenovera eller genomföra en mindre ytrenovering kan du ta hjälp av duktiga hantverkare från Servicefinder. Skapa en gratis förfrågan idag så matchar vi ihop dig med kompetenta hantverkare nära dig!

Rörmokare i Vadstena
Rörmokare i Vadstena ROT

Behöver du hjälp med något VVS-relaterat, så har du kommit rätt. Vi har kontrollerade rörmokare och certifierade VVS-montörer som väntar på att lämna offerter på ditt jobb. Fråga gratis och utan förpliktelser!

Företag som erbjuder badrumsrenovering i Vadstena

Östkustens Golventreprenad AB

(2 omdömen)

Östkustens Golv grundades november 2018 av bröderna Tony & Robert samt Tony's son Niklas. Tre stycken målmedvetna golvläggare med sammanlagt 47års …

Östkustens Golv grundades november 2018 av bröderna Tony & Robert samt Tony's son Niklas. Tre stycken målmedvetna golvläggare med sammanlagt 47års erfarenhet i branschen. Ambitionen är att bli populäraste golvföretaget 2021, samt klimatneutralt 2023.

Nordens bygg och fasadteknik AB

(2 omdömen)

Nordens bygg och fasadteknik AB är ett ung företag inom byggbranschen vi startades 2022, men vi är erfarna och duktiga hantverkarna som har många …

Nordens bygg och fasadteknik AB är ett ung företag inom byggbranschen vi startades 2022, men vi är erfarna och duktiga hantverkarna som har många års erfarenhet inom branschen. Vi utför alla typer av murningsarbete, isolering, putsning, plattsättning, skorstenar och trappor. Om du letar efter en pålitlig byggfirma …

SN Plattsättning

(1 omdöme)

SN Plattsättning behörig från 2012 är en auktoriserad, legitimerad och certificierat företag. Vi är specialiserade för alla typer av keramiska …

SN Plattsättning behörig från 2012 är en auktoriserad, legitimerad och certificierat företag. Vi är specialiserade för alla typer av keramiska beklädnader (kakel, klinker, mosaik, natursten, trappbeklädnad). Vi erbjuder kompletta lösningar från ide till färdig badrum. Lång erfarenhet i plattsättningsbranschen, över 25 …

KUMBYGG VAGGERYD

(1 omdöme)

Om KUMBYGG Gediget hantverk Jag har arbetat som hantverkare sedan 2007 och kan göra det mesta inom snickaryrket såsom att måla, byta golv, renovera …

Om KUMBYGG Gediget hantverk Jag har arbetat som hantverkare sedan 2007 och kan göra det mesta inom snickaryrket såsom att måla, byta golv, renovera kök och andra rum. Jag är även certifierad för våtrumsarbete vilket gör att jag även kan renovera ert badrum. Jag kan utföra det mesta inom snickaryrket: måla utvändigt …

Jesper VVS

(1 omdöme)

Utför arbeten inom VVS Service och nyproduktion

Utför arbeten inom VVS Service och nyproduktion

Lindome Alltjänst

(8 omdömen)

Lindome Alltjänst erbjuder dig bygg och anläggningsarbeten av de flesta slag. Jag som byggledare har erfarenhet med goda referenser sedan 1989. Vi …

Lindome Alltjänst erbjuder dig bygg och anläggningsarbeten av de flesta slag. Jag som byggledare har erfarenhet med goda referenser sedan 1989. Vi hjälper dig med såväl renovering som ombyggnation. Det kan innefatta altandäck, uterum, kök, badrum, friggebodar, attefallshus mm. Vad gäller markentreprenad så hjälper vi …

Jaktskär Marin & Montage

(2 omdömen)

Jaktskär Marin & montage är det självklara valet när du vill ha hjälp med allt från den lilla justeringen i ditt hem, till en helhets-renovering av …

Jaktskär Marin & montage är det självklara valet när du vill ha hjälp med allt från den lilla justeringen i ditt hem, till en helhets-renovering av ditt kök eller badrum. Vi har lång erfarenhet inom många områden och har gjort allt från brygg-byggen i skärgården till renoveringar av villor, lägenheter och …

ALCOR COMPANY AB

Inga omdömen ännu

About AB ALCOR COMPANY AB ALCOR COMPANY - Swedish construction company's activities include general and specialized construction works. The main …

About AB ALCOR COMPANY AB ALCOR COMPANY - Swedish construction company's activities include general and specialized construction works. The main activity of the company - construct and renovate individual residential houses. We also build and renovate various public, industrial, commercial, and administrative …

Exempel på lyckade badrumsrenoveringar

Renovering av badrum på 5 kvm och ett WC på 3 kvm i Vadstena, inom 6 månader

Desirée lämnade en förfrågan hösten 2022:

Renovering av badrum på 5 kvm och ett WC på 3 kvm i Vadstena, inom 6 månader

Nuläge
Ett WC 3 kvm, och ett badrum med WC 5 kvm. 70-tal i båda fallen såvitt vi vet. Kakel på golvet, våtrumstapet på väggarna. Två fönster, två element. Frånluft i båda utrymmena. Belysning i form av lampor och lysrör.

Ny-läge
Vi vill riva väggen mellan de två våtutrymmena och skapa ett nytt stort badrum. Bygga en ny vägg där dörren till det ”lilla WC:et” tidigare fanns. Ta bort det inbyggda skåpet i ena hörnet (se ritning) och ersätta det med ett vanligt flyttbart skåp.

Totalrenovering. Rivning och ersättning av underliggande rör och så vidare. Eventuellt byta ut syllar när man ändå river, om det behövs? Ta bort elementen och in med golvvärme.

Fönstren är träfönster med insynsskydd. 90*50 cm, 155 cm från golvet. Borde förmodligen bytas ut eller säkras mot väta på något sätt?
Dimmers i taket. Väggarna ska kaklas med stora grå kakelplattor liggandes med små fogar i samma nyans som kaklet (ska ge intryck aven massiv stenkonstruktion) . Samma typ av kakel på golvet, men mindre storlek, lagda i
halvförband eller motsvarande. Kanske ytterligare någon variant i duschen för avrinning.

Ny inredning:
Duschkabin
Badkar
Ny dubbelkommod + spegelskåp
Ny toalettstol
Nytt skåp
Pris och tidsplan
Om ni har möjlighet att ta er an uppdraget efterfrågar vi ett fast pris (så långt det är möjligt)

Desirée fick 3 svar på sin förfrågan

Vanliga frågor om badrumsrenovering

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2022-12-14
Har du också tröttnat på fullbokade tvättstugor och att din tid kretsar kring just tvättid, istället för tvärtom? För många av oss som bor i lägenhet är detta en evig kamp. Men, i de flesta fall finns det faktiskt en lösning på problemet. Här går vi igenom allt du behöver veta för att installera en tvättmaskin hemma!
2021-12-06
Rotavdrag är en skattereduktion som du kan få när du anlitar en hantverkare för ett arbete i hemmet. Om du känner dig osäker på om du har rätt till avdraget eller vilka tjänster som ingår har du kommit helt rätt. Här har vi samlat vanliga frågor och svar om rot!
2021-11-01
Vid en badrumsrenovering är det viktigt att arbetet utförs av en behörig byggfirma. Byggfirman ska ha rätt utbildning och helst följa branschreglerna som är utfärdade av BKR eller GVK. Här kan du läsa mer om organisationerna och varför de är så viktiga.