Badrumsrenovering i Ludvika

Ska du renovera badrummet i Ludvika? Oavsett om du ska bygga nytt, totalrenovera, lägga nytt kakel eller åtgärda fuktskador – ​​hos Servicefinder hittar du duktiga hantverkare i Ludvika som står redo att hjälpa dig att renovera ditt badrum!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Var i Ludvika vill du renovera badrummet?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Deras bemötande är mycket bra. Priset är helt normalt. Jag definrekommenderar de.

Välj typ av tjänst
Du måste välja ett alternativ
Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 503
  Pågående jobb
 • 23 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Jämför flera offerter för din badrumsrenovering i Ludvika

Att ta in offerter från våtrumscertifierade hantverkare kräver både tid och engagemang. Överlåt istället det jobbet åt oss! När du lämnat en förfrågan (det tar bara ett par minuter), så samlar vi in prisförslag och offerter åt dig från flera hantverkare i Ludvika.

Därefter kan du i lugn och ro jämföra tidigare kunder omdömen, olika certifikat och referenser för att göra ett tryggt val.

Vad kostar det att renovera badrummet i Ludvika?

Självklart är det många olika faktorer som spelar in på priset för en badrumsrenovering. Först och främst måste du bestämma dig för om du vill göra en ytlig renovering eller om det är dags för en totalrenovering. En totalrenovering av badrummet påverkar nämligen konstruktionen och osynliga komponenter i golv och väggar. Sen kommer det givetvis in faktorer så som material, storlek på badrummet och var i landet du vill renovera ditt badrum.

Totalpriset för att renovera eller totalrenovera ett badrum i Ludvika ligger ofta mellan 150 000 och 400 000 kronor, inklusive arbetskostnader, material och utrustning som hantverkarna använder.

För att få ett mer exakt pris på ditt nya badrum rekommenderar vi att du kontaktar olika totalentreprenörer för en bedömning. Då får du en bedömning av badets skick och vad som eventuellt bör göras. Om badrummet ändå är så gammalt att det bör totalrenoveras kan det vara slöseri med pengar att göra en ytlig renovering om du ändå måste fixa badrummet några få år senare.

Hos Servicefinder behöver du inte kontakta olika hantverkare, det räcker med en enkel förfrågan så kontaktar företagen i Ludvika dig istället.

Faktorer som kan öka priset på ett nytt badrum:

 • Storlek och komplexitet av renoveringen eller totalrenoveringen av badrummet.
 • Val av material, kakel och inredning.
 • Flyttning av rör och ändring av det befintliga rörsystemet.
 • Ny elinstallation och golvvärme.
 • Omfattning, komplexitet, storlek och plats.

Badrumsprojekt kan variera i storlek och omfattning, och projektets kostnader kommer naturligtvis att bero på hur mycket som behöver göras. Både badrummets storlek i kvadratmeter och komplexiteten i åtgärderna kommer att påverka totalkostnaden - och inte minst varaktigheten på projektet.

Tillstånd och ålder är också en viktig faktor när det gäller totalpriset för totalrenovering eller renovering av ett badrum. Strikta krav ställs på dagens badrum, och ofta måste rörsystem och elektriska installationer uppdateras för att uppnå dagens standard.

Hantverkare du kan behöva för din badrumsrenovering:

 • Rörmokare för rör och avlopp.
 • Murare eller kakeläggare för golvläggning och kakel.
 • Elektriker för ny elektrisk installation och golvvärme.
 • Snickare för konstruktion och inredning.

Inspiration för ditt nya badrum

Totalrenovering av badrum i Ludvika

Totalrenovering av ett badrum innebär att riva golv och väggar för att bygga ett helt nytt badrum, ofta med ett helt nytt rörsystem och elektriska komponenter. Det är ett projekt som involverar flera olika kompetensområden, bland annat snickare, rörmokare och elektriker.

Badrum är extra känsligt då det involverar just el och vatten där rätt certifikat är viktigt för att det ska bli fackmannamässigt gjort. Om något i framtiden skulle gå fel är det essentiellt att ditt badrum är utfört av hantverkare med rätt certifikat för att försäkringsbolaget ska täcka dina eventuella kostnader.

Om du planerar att bygga ett nytt badrum eller totalrenovera ett badrum kan det vara klokt att kontakta en totalentreprenör som kan ta hand om hela uppdraget. De har ofta samarbetspartners inom olika yrkesområden som kan kallas in och kan agera som projektledare.

Renovering av badrum i Ludvika

Om du har ett badrum med bra standard är det ofta tillräckligt att göra en ytlig renovering av rummet. Renovering innebär oftast att byta ut badrumsinredningen, måla eller lägga nya kakel. Då kan du ge badrummet en helt ny look utan att ändra på varken rörsystem eller placering av befintlig badrumsinredning.

Om du ska montera en ny dusch, badkar eller handfat ska du alltid använda en rörmokare för att undvika skador som kan uppstå genom felaktig montering, och eventuella skador täcks av försäkringen.

Om du ska måla, lägga nya kakel eller mikrocement i badrummet bör du använda en yrkesmålare eller kakeläggare. Då är du säker på ett bra resultat med produkter som är lämpliga för ett våtutrymme.

Hitta rätt hantverkare för din badrumsrenovering

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Omdömen från användare i Ludvika

Renovering av badrum på 4,3 kvm i Borlänge

Riktigt nöjd! Superbra bemötande, prisvärt och ett snyggt resultat. Väldigt service minded, lyssnade alltid på mina önskningar.
– Daniel
mars 2023

De som renoverat badrummet i Ludvika tittar också på

Elektriker i Ludvika

Elektriker i Ludvika ROT

Anlita alltid en **elektriker** när du behöver hjälp med elarbeten och elinstallationer. En utbildad och certifierad elektriker har kompetens att utföra elarbeten på ett **tryggt och säkert** sätt.

Kakelsättning i Ludvika

Kakelsättning i Ludvika ROT

Är det dags att renovera köket eller badrummet? Här kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med erfarna och kompetenta kakelsättare som hjälper dig att sätta kakel eller lägga klinker. Lämna en kostnadsfri förfrågan redan idag!

Köksrenovering i Ludvika

Köksrenovering i Ludvika ROT

Planerar du att renovera köket? Oavsett om du ska bygga nytt, totalrenovera eller genomföra en mindre ytrenovering kan du ta hjälp av duktiga hantverkare från Servicefinder. Skapa en gratis förfrågan idag så matchar vi ihop dig med kompetenta hantverkare nära dig!

Rörmokare i Ludvika

Rörmokare i Ludvika ROT

Behöver du hjälp med något VVS-relaterat, så har du kommit rätt. Vi har kontrollerade rörmokare och certifierade VVS-montörer som väntar på att lämna offerter på ditt jobb. Fråga gratis och utan förpliktelser!

Företag som erbjuder badrumsrenovering i Ludvika

Krya Hem AB

(1 omdöme)

Krya Hem är dedikerade till perfektion inom vår unika expertis! Vi skapar hälsosamma inomhusmiljöer och friska byggnader som även erbjuder ett …

Krya Hem är dedikerade till perfektion inom vår unika expertis! Vi skapar hälsosamma inomhusmiljöer och friska byggnader som även erbjuder ett fullgott brandskydd.

Juhlins Bygg AB

(1 omdöme)

Juhlins bygg startade 2019 med 2 anställda, idag har företaget växt till 6 anställda. Vi är ett sammansvetsat team bestående av duktiga snickare med …

Juhlins bygg startade 2019 med 2 anställda, idag har företaget växt till 6 anställda. Vi är ett sammansvetsat team bestående av duktiga snickare med en hög yrkesskicklighet som brinner för det vi gör. Vi strävar aktivt efter att alla anställda ska få den kompetensutveckling som behövs. Vi arbetar åt privatpersoner, …

Svenman Service & Bygg

(6 omdömen)

Exceptionell nivå av städtjänster. Vi grundades 2003 och blev en av de ledande leverantörerna av flytt- och städlösningar för bostäder och …

Exceptionell nivå av städtjänster. Vi grundades 2003 och blev en av de ledande leverantörerna av flytt- och städlösningar för bostäder och kommersiella företag i Sverige. Vi på råsunda flytt och städ är experter på allt kring flytten. Det som är speciellt med oss är att vi har stort fokus på effektivitet. Det gör att …

Pralinette AB

(5 omdömen)

Välkomna till Pralinette Bygg – Er partner för hemmets förvandling! Hej, Vi är stolta att presentera Pralinette Bygg, en del av Pralinette AB, som …

Välkomna till Pralinette Bygg – Er partner för hemmets förvandling! Hej, Vi är stolta att presentera Pralinette Bygg, en del av Pralinette AB, som erbjuder skräddarsydda lösningar för renovering, snickerier, målning, putsarbete, isolering, golvläggning och fönsterbyte. Vi tror på att skapa hem som berättar din …

A.A Plattsättning AB

Inga omdömen ännu

Allt inom Kakel , Klinkers och nu även Microcement. Vill du ha Nytt kakel i köket , Nytt badrum , Eller nytt golv i hallen ? Jag hjälper er gärna …

Allt inom Kakel , Klinkers och nu även Microcement. Vill du ha Nytt kakel i köket , Nytt badrum , Eller nytt golv i hallen ? Jag hjälper er gärna med era renoveringsdrömmar och lämnar alltid fast pris så du slipper oroa dig och kan planera din ekonomi . Jag utgår från Falun och gör jobb i hela Dalarna. Jag har ett …

Kulturbygg & Inredning i Dalarna AB

Inga omdömen ännu

Vi har funnits på marknaden sedan 2015 och sysslar med allt från renovering, tillbyggnader och inredningssnickerier. Vi strävar efter att alltid …

Vi har funnits på marknaden sedan 2015 och sysslar med allt från renovering, tillbyggnader och inredningssnickerier. Vi strävar efter att alltid lämna ett bra resultat och att ha nöjda kunder. Om du söker efter hantverkare som bryr sig om att göra det lilla extra för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt, så …

Bergslagens Bygg & Trädteknik AB

Inga omdömen ännu

Bergslagens Bygg& Trädteknik AB har funnits sedan 2014. Företaget gör stora som små arbeten, Renoveringar, Takomläggning Om och Tillbyggnader, …

Bergslagens Bygg& Trädteknik AB har funnits sedan 2014. Företaget gör stora som små arbeten, Renoveringar, Takomläggning Om och Tillbyggnader, Fönsterbyten, Uppförande utav altaner Samt tar bort problemträd på villa tomter. Jag utgår ifrån Stora Skedvi/ Stassbacken

KAKEL & GOLVTEKNIK GÄVLE AB

Inga omdömen ännu

Varmt välkommen till Kakel & Golvteknik Gävle AB Vi är en firma för dig som behöver hjälp med plattsättning i kök & badrum eller rivning av dylika …

Varmt välkommen till Kakel & Golvteknik Gävle AB Vi är en firma för dig som behöver hjälp med plattsättning i kök & badrum eller rivning av dylika utrymmen. Vi erbjuder även murningsjobb och tar fram en helhetslösning. Kakel & Golvteknik Gävle AB är ett ypperligt val när du eftersträvar ett arbete präglat av kvalitet …

Exempel på lyckade badrumsrenoveringar

Totalrenovering av ett badrum på 6 kvm i Ludvika, inom 2 månader

Anette lämnade en förfrågan sommaren 2017:

Totalrenovering av ett badrum på 6 kvm i Ludvika, inom 2 månader

Hej!

Jag behöver hjälp med renovering av ett gammalt badrum på 6 kvm.

Väggar, våtrumstapet plus golv ska bytas ut.

Önskemål om start: Efter semestern.

Jag kan kontaktas genom mail inledningsvis!

Tack på förhand

Anette fick ett svar på sin förfrågan

Renovering av badrum på 5,2 kvm i Ludvika

Förfrågan lämnades vintern 2023:

Renovering av badrum på 5,2 kvm i Ludvika

Tapetsera murar alternativt klinker och renovera golvet i 2 badrum.

Konsumenten fick hjälp

konsumenten valde Centrala Golv i Sverige AB för jobbet. Centrala Golv i Sverige AB har utfört 2 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.

Centrala Golv i Sverige AB fick omdömet

Deras bemötande är mycket bra. Priset är helt normalt. Jag definrekommenderar de.
Renovering av badrum på 2 kvm i Ludvika

Louise lämnade en förfrågan våren 2024:

Renovering av badrum på 2 kvm i Ludvika

Montering av tvättställ, blandare, vattenlås samt demontering av befintligt tvättställ och blandare.

Louise fick ett svar på sin förfrågan

Vanliga frågor om badrumsrenovering

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2022-12-14
Har du också tröttnat på fullbokade tvättstugor och att din tid kretsar kring just tvättid, istället för tvärtom? För många av oss som bor i lägenhet är detta en evig kamp. Men, i de flesta fall finns det faktiskt en lösning på problemet. Här går vi igenom allt du behöver veta för att installera en tvättmaskin hemma!
2021-12-06
Rotavdrag är en skattereduktion som du kan få när du anlitar en hantverkare för ett arbete i hemmet. Om du känner dig osäker på om du har rätt till avdraget eller vilka tjänster som ingår har du kommit helt rätt. Här har vi samlat vanliga frågor och svar om rot!
2021-11-01
Vid en badrumsrenovering är det viktigt att arbetet utförs av en behörig byggfirma. Byggfirman ska ha rätt utbildning och helst följa branschreglerna som är utfärdade av BKR eller GVK. Här kan du läsa mer om organisationerna och varför de är så viktiga.

Badrumsrenovering

När du känner att det är dags att renovera ditt badrum är det väldigt viktigt att tänka på att det ska vara fukt och vattentåligt och därför ska bara material och inredning som är gjorda för att användas just för våtrum användas. Att renovera ett badrum är inte gjort på en gång och det är många beslut som måste fattas, därför gör du bäst i att ta hjälp av en professionell yrkesutövare. Med hjälp av Servicefinder kan du hitta flera leverantörer som utför [katistad]

Vid upprustning av ett badrum är det ofta flera nyckeldelar som behöver ses över. Innan ett badrumsgolv läggs måste du se till att det får rätt grund med fuktspärr och tätskikt. Innan golvet plattläggs måste du se till att grunden är gjord av betong. Det är enkelt att inse att skador på grund av fukt i ett badrum oftast sitter i golvet. Nästan alla skador på grund av fukt sker i den så kallade våtzon 1, som motsvarar hela golvet och en meter från platsen där duschen eller badkaret står.

Något av det svåraste vid en badrumsrenovering är att montera brunnen i golvet och att få den nivåanpassad. Istallationen av golvbrunnen är ett kritiskt moment. En mycket viktig punkt är också ventliationen av ett badrum då det handlar om stora mängder vatten som är i omlopp. Se till att ha en fläktfunktion vid det fuktigaste stället i badrummet.

Sök gärna på "[katistad]" för hjälp när du ska sätta upp handukshängare, duschdörrar, skåp och dylikt i ditt badrum, då hål efter borrning kan förstöra så pass att fuktspärren inaktiveras. Fuktskador är svåra att undersöka och du kan få betala ett högt pris för reparationsarbetet.

Ludvika

Ludvika ligger i södra Dalarna och har en befolkning på 23000. Ludvika är den 83:e största tätbebodda orten i Sverige. Städer som ligger i närheten är bland andra Smedjebacken och Avesta med flera. Om man befinner sig i trakterna kring Ludvika, ska man passa på att ta sig till Malingsbo-klotens naturreservat. Det finns alltid något att göra i Ludvika. Dan Andersson-veckan, Ludvika-festen, fiske, Säfsenveckan, skidåkning och mycket mer. Innan 1900-talet var det järn- och skogsbruket som var ledande i stadens företagsklimat. 1900 grundades nämligen Elektriska Aktiebolaget Magnet och såldes vidare till ASEA Västerås år 1916. Därmed påbörjades den riktiga ökningen inom elektronikindustrin. År 1988 blev ASEA till ABB, vilket idag är den främsta arbetsgivaren med 2600 anställda.