Pianoflytt – så hittar du en flyttfirma för uppdraget!

Om du ska flytta funderar du säkert över hur ditt piano ska transporteras till din nya bostad. Smartast är att anlita en flyttfirma som tar hand om pianoflytten åt dig. Här går vi igenom hur du ska gå tillväga för att hitta rätt flyttfirma för jobbet (och varför du inte ska göra det på egen hand).

pianoflytt

Pianoflytt

Att flytta ett piano på egen hand är inget vi rekommenderar. Är man ovan vid att hantera tunga instrument kan både piano och personer komma till skada. Ett piano kan väga flera hundra kilo och formen gör att det lätt kan fastna i dörröppningar eller trapphus.  Dessutom kan instrumentet behöva lyftas ut genom ett fönster om du bor högt upp eller har ett trångt trapphus.

Inför flytten är det därför viktigt att hitta en flyttfirma som är experter på att flytta tunga och stora instrument. De ska ha erfarenhet, men också rätt verktyg för att flytten ska gå så smidigt som möjligt. På så sätt kan du säkerställa att ditt piano hanteras och transporteras på ett tryggt sätt.

Hitta erfarna flyttfirmor för pianoflytt

Med en uppsjö av flyttfirmor är det svårt att veta vilka som har den erfarenhet som krävs för en pianoflytt. Många företag marknadsför sig som flyttfirmor, trots att de saknar yrkestrafiktillstånd.  Yrkestrafiktillstånd är ett krav för att få bedriva yrkesmässig trafik.

Via Servicefinder kan du få kontakt med flera flyttfirmor som är specialiserade på att flytta piano.  Du kan också ta del av vilka företag som har Yrkestrafiktillstånd.

Vill du dubbelkolla att ett företag har certifikatet kan du gå in på  Transportstyrelsens hemsida och söka på företagets organisationsnummer.

Så funkar Servicefinder

Skapa en förfrågan på vår hemsida och få svar från intresserade flyttfirmor.  Chatta med företagen, jämför offerter och läs omdömen från tidigare kunder. Därefter är det bara att göra ditt val!

Är du i behov av flyttstädning?

När dina flyttkartonger (och piano!) är flyttade är det dags att städa din bostad.  Att flyttstäda är ett jobbigt moment som kräver enorm noggrannhet. På Servicefinder får du kontakt med flera seriösa städfirmor som gärna hjälper dig att få det rent.  Klicka här för att skapa en förfrågan!