5 härliga sommarprojekt för hus och trädgård!

Att tillbringa sommarsemestern hemma har blivit mycket populärt sedan pandemin. Och visst är det härligt? Svensk sommar är för det mesta, helt otroligt! Perfekta temperaturer och långa dagar. Har du också planerat en hemester men är rädd för att bara sitta still? Då kommer här 5 tips på sommarprojekt för hus och trädgård!

Skapa en trädgårdsoas

Ge din trädgård ett ansiktslyftning genom att bygga en ny altan, lägga en uteplats, eller varför inte bygga en eldstad för att skapa en mysig utomhusmiljö. Du kan också uppdatera eller måla trädgårdsmöbler och dekorativa element för att förbättra utseendet och funktionaliteten i din trädgård.

Bygg eller montera ett växthus

Använd din semester till att bygga ett växthus där du kan odla dina egna grönsaker, blommor eller örter. Du kan både montera ett redan färdigt växthus eller designa och bygga ditt alldeles egna. Här kan du få mer tips och inspiration för ditt nya växthus!

Laga mat utomhus med ett utekök

Om du älskar att laga mat och umgås utomhus kan du använda semestern till att bygga ett utekök. Skapa en plats där du kan laga mat och servera måltider för familj och vänner under sommarhalvåret. Bygg en grillplats, installera en diskbänk och förbered utrymme för förvaring av köksredskap och tillbehör.

Behöver du hjälp med hela projektet eller bara delar av det? Hos oss kan du jämföra offerter och omdömen från flera hantverkare nära dig!

Renovera ett rum

Välj ett rum i ditt hem som behöver lite kärlek och ge det en härlig sommarmakeover. Måla väggarna i en ny färg, byt ut golvet eller sätt upp ny tapet för att förvandla rummet. Du kan också byta ut eller uppgradera belysningen och möblerna för att skapa en helt ny atmosfär.

Uppgradera ditt förråd eller garage

Om du har ett garage, verkstad eller förråd kan du använda semestern för att uppgradera och organisera utrymmet. Bygg hyllor eller skåp för bättre förvaring av verktyg och utrustning. Installera belysning och eluttag för att förbättra funktionaliteten. Skapa en arbetsbänk eller ett verkstadsområde där du kan utföra olika projekt och hobbies.

Behöver du hjälp med hela projektet eller bara delar av det? Hos oss kan du jämföra offerter och omdömen från flera hantverkare nära dig!