Badrumsrenovering i Västervik

En badrumsrenovering ger en lyxigare känsla i hemmet samtidigt som det höjer värdet på bostaden. Tänk på att du kan använda ROT-avdraget för att få badrumsrenoveringen till ett mycket billigare pris än tidigare. Lämna en förfrågan här för att få offerter från kvalitetssäkrade byggföretag.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar badrumsrenovering i Västervik

 • Elektriker i Västervik

  ROT

  Letar du efter elektriker i Västervik? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Västervik

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Västervik? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Västervik

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Västervik.

 • Byggare i Västervik

  ROT

  Letar du efter en seriös byggare för renovering av huset eller diverse byggarbeten? Då har du hittat rätt! Lämna en förfrågan och få offerter från yrk

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar badrumsrenovering i Västervik

Alla förfrågningar

Vanliga frågor och svar om badrumsrenovering

 • Jämför hantverkare via Servicefinder, utan att tumma på varken kvaliteten eller din budget. Vår ambition är att du ska hitta bra hantverkare för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt! Rent praktiskt går det till så att du skapar en kostnadsfri förfrågan på vår hemsida och beskriver vad som ska göras. Din förfrågan matchas sedan ut till kvalitetssäkrade hantverkare i ditt område. Därefter får du svar från intresserade och kompetenta hantverkare. Det som återstår är att jämföra de hantverkare som svarat dig – både till pris och kvalité.
 • Självklart! Innan företag får ansluta sig till vår tjänst så kontrollerar vi alltid att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Dessutom kontrollerar vi varje dag att företagen inte är i konkurs. En annan viktig del i vårt kvalitetsarbete är insamling av omdömen från tidigare kunder. Alla konsumenter som använder vår tjänst blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att alla omdömen är baserade på verkliga upplevelser. Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

  Klicka här för att läsa mer om rut- och rotavdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du kommer i kontakt med hantverkare via Servicefinder är det en god idé att boka in ett möte med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla omfattningen av projektet. På så sätt kan de ge en så korrekt offert som möjligt. Begär skriftliga offerter från företagen och kontrollera offerten noga, innefattar offerten hela eller delar av arbetet? Kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis resa, städning och material?
 • Tack vare rotavdraget är det betydligt mer prisvärt att anlita hantverkarhjälp än tidigare. Priset för hantverkare varierar dock, beroende på en rad olika faktorer, t ex projektets storlek och din förhandlingssituation. Pratar du med flera hantverkare samtidigt är det en god möjlighet för dig att förhandla och komma med prisförslag.

  En annan faktor som påverkar är vart du bor i landet – hantverkare i storstäderna tar oftast mer betalt än de i mindre orter. Bor du i en storstad kan du däremot utnyttja det i förhandlingen, då du oftast har fler hantverkare att välja mellan. Hantverkaren som offererar bäst pris behöver nödvändigtvis inte vara den mest lämpliga för jobbet. Ta därför hänsyn till fler faktorer när du ska anlita hantverkare, t ex bra omdömen. Vill du ha fler tips på hur du ska tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 5 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om badrumsrenovering

Badrumsrenovering

Ett badrum är till för att stå emot fukt och vatten och vid renovering måste man använda material som är specialtillverkade för våta utrymmen. Det bästa är att få prisuppgifter och förslag av genuina hantverkare när du ska göra något så stort som en badrumsrenovering. Med hjälp av Servicefinder kan du hitta flera leverantörer som utför badrumsrenovering i Västervik

En badrumsrenovering består av vissa bärande punkter. Ska du lägga nytt golv i ditt badrum måste du först se till att grunden är korrekt gjord. Exempelvis får du enbart lägga plattor på betong eller lättbetong med spacklad yta. Det är lätt att inse att fuktskador i ett badrum oftast sitter i golvet. Om du får problem med fukt i ditt badrum har de med största säkerhet uppkommit i våtzon 1, dvs på golvet eller runt dusch- eller badområdet.

Något av det som utgör störst hinder vid en badrumsrenovering är att montera brunnen i golvet och att få den utan nivåskillnad. Det är ingen barnlek att sätta in en golvbrunn i ett badrum. Det gäller också att installera ett bra ventilationssystem i ditt badrum då ånga och väta ständigt är närvarande. Därför ska en fläkt vara monterad på det ställe där mest fukt lägger sig.

Sök gärna på "badrumsrenovering i Västervik" för hjälp när du ska skruva fast hyllor, speglar och badrumsskåp, då hål efter borrning kan förstöra så pass att fuktspärren inaktiveras. Fuktskador är svåra att undersöka och att reparera sådana kan bli en dyrupplevelse.

Västervik


Småländska Västervik är en tätort som ligger i Kalmar län. Staden har 36000 invånare och är centralort i Västerviks kommun. Västervik brukar i allmänhet kallas för Ostkustens pärla och lockar årligen till sig besökare från hela Sverige som vill njuta av stadens hemtrevliga atmosfär. Med en skärgård på nästan 5000 öar är det inte konstigt att Västervik är ett omtyckt besöksmål. Staden har en stor hamn med 500 gästplatser, hamnen utvecklas och växer och det satsas hela tiden på att förbättra farleden. Det är inte långt till något i Västervik, här finns allt du behöver, affärer, skolor, hotell, sjukvård, bra kommunikationer m.m. I närheten av Västervik ligger flera små orter bland andra Gamleby och Ankarsrum.


Västervik är en stad som alltid producerat handelsvaror, redan på 1600-talet var staden en ansenlig exportstad av järn och 300 år senare hade staden förvandlats till en industristad som tillverkade allt ifrån spikar till papper. Dagens industrier som nu är aktuella idag i Västervik är Akzo Nobel Industrial Finishes AB, DuPont Powder Coating Scand AB och Elfa Sweden AB. Staden har även ett rikt nöjesliv, varje år arrangeras Visfestivalen i slottsruinen i Stegeholm där många kända sångare framträder. Några kända profiler som härstammar frånstaden är jazzsångerskan och skådespelerskan Alice Babs, författaren Fredrik Sjöberg och tennisspelaren Stefan Edberg.