Badrumsrenovering i Västervik

Att renovera badrummet är ett kul projekt, men det kan också kännas stressigt. Med en bra hantverkare blir badrumsrenoveringen både smidig och säker. Servicefinder hjälper dig att hitta byggfirmor som du kan jämföra. Få offerter, läs omdömen och gör ett tryggt val.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Kommer helt klart använda igen om jag behöver flytta igen!

  Lpwloden , November 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 5 066
  Pågående jobb
 • 15 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar badrumsrenovering i Västervik

 • Elektriker i Västervik

  ROT

  Letar du efter elektriker i Västervik? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Västervik

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Västervik? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Västervik

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Västervik.

 • Rörmokare i Västervik

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Västervik.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar badrumsrenovering i Västervik

Alla förfrågningar

Några av våra populära badrumsrenoverare

Boreal Tech AB
Göteborg

SH ELTEKNIK AB
Ljungbyholm

M-A group AB
Norrköping

EJP Bygg AB
Luleå

IT IZ Bygg AB
Borgholm

Vanliga frågor och svar om badrumsrenovering

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om badrumsrenovering

Badrumsrenovering

Ett badrum är till för att stå emot fukt och vatten och vid renovering måste man använda material som är specialtillverkade för våta utrymmen. Det bästa är att få prisuppgifter och förslag av genuina hantverkare när du ska göra något så stort som en badrumsrenovering. Med hjälp av Servicefinder kan du hitta flera leverantörer som utför badrumsrenovering i Västervik

En badrumsrenovering består av vissa bärande punkter. Ska du lägga nytt golv i ditt badrum måste du först se till att grunden är korrekt gjord. Exempelvis får du enbart lägga plattor på betong eller lättbetong med spacklad yta. Det är lätt att inse att fuktskador i ett badrum oftast sitter i golvet. Om du får problem med fukt i ditt badrum har de med största säkerhet uppkommit i våtzon 1, dvs på golvet eller runt dusch- eller badområdet.

Något av det som utgör störst hinder vid en badrumsrenovering är att montera brunnen i golvet och att få den utan nivåskillnad. Det är ingen barnlek att sätta in en golvbrunn i ett badrum. Det gäller också att installera ett bra ventilationssystem i ditt badrum då ånga och väta ständigt är närvarande. Därför ska en fläkt vara monterad på det ställe där mest fukt lägger sig.

Sök gärna på "badrumsrenovering i Västervik" för hjälp när du ska skruva fast hyllor, speglar och badrumsskåp, då hål efter borrning kan förstöra så pass att fuktspärren inaktiveras. Fuktskador är svåra att undersöka och att reparera sådana kan bli en dyrupplevelse.

Västervik


Småländska Västervik är en tätort som ligger i Kalmar län. Staden har 36000 invånare och är centralort i Västerviks kommun. Västervik brukar i allmänhet kallas för Ostkustens pärla och lockar årligen till sig besökare från hela Sverige som vill njuta av stadens hemtrevliga atmosfär. Med en skärgård på nästan 5000 öar är det inte konstigt att Västervik är ett omtyckt besöksmål. Staden har en stor hamn med 500 gästplatser, hamnen utvecklas och växer och det satsas hela tiden på att förbättra farleden. Det är inte långt till något i Västervik, här finns allt du behöver, affärer, skolor, hotell, sjukvård, bra kommunikationer m.m. I närheten av Västervik ligger flera små orter bland andra Gamleby och Ankarsrum.


Västervik är en stad som alltid producerat handelsvaror, redan på 1600-talet var staden en ansenlig exportstad av järn och 300 år senare hade staden förvandlats till en industristad som tillverkade allt ifrån spikar till papper. Dagens industrier som nu är aktuella idag i Västervik är Akzo Nobel Industrial Finishes AB, DuPont Powder Coating Scand AB och Elfa Sweden AB. Staden har även ett rikt nöjesliv, varje år arrangeras Visfestivalen i slottsruinen i Stegeholm där många kända sångare framträder. Några kända profiler som härstammar frånstaden är jazzsångerskan och skådespelerskan Alice Babs, författaren Fredrik Sjöberg och tennisspelaren Stefan Edberg.