Badrumsrenovering i Ludvika

En badrumsrenovering ger en lyxigare känsla i hemmet samtidigt som det höjer värdet på bostaden. Tänk på att du kan använda ROT-avdraget för att få badrumsrenoveringen till ett mycket billigare pris än tidigare. Lämna en förfrågan här för att få offerter från kvalitetssäkrade byggföretag.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar badrumsrenovering i Ludvika

 • Elektriker i Ludvika

  ROT

  Letar du efter elektriker i Ludvika? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Ludvika

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Ludvika? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Ludvika

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Ludvika.

 • Byggare i Ludvika

  ROT

  Letar du efter en seriös byggare för renovering av huset eller diverse byggarbeten? Då har du hittat rätt! Lämna en förfrågan och få offerter från yrk

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar badrumsrenovering i Ludvika

Alla förfrågningar

Några av våra populära badrumsrenoverare

Vanliga frågor och svar om badrumsrenovering

 • Jämför hantverkare via Servicefinder, utan att tumma på varken kvaliteten eller din budget. Vår ambition är att du ska hitta bra hantverkare för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt! Rent praktiskt går det till så att du skapar en kostnadsfri förfrågan på vår hemsida och beskriver vad som ska göras. Din förfrågan matchas sedan ut till kvalitetssäkrade hantverkare i ditt område. Därefter får du svar från intresserade och kompetenta hantverkare. Det som återstår är att jämföra de hantverkare som svarat dig – både till pris och kvalité.
 • Självklart! Innan företag får ansluta sig till vår tjänst så kontrollerar vi alltid att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Dessutom kontrollerar vi varje dag att företagen inte är i konkurs. En annan viktig del i vårt kvalitetsarbete är insamling av omdömen från tidigare kunder. Alla konsumenter som använder vår tjänst blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att alla omdömen är baserade på verkliga upplevelser. Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

  Klicka här för att läsa mer om rut- och rotavdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du kommer i kontakt med hantverkare via Servicefinder är det en god idé att boka in ett möte med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla omfattningen av projektet. På så sätt kan de ge en så korrekt offert som möjligt. Begär skriftliga offerter från företagen och kontrollera offerten noga, innefattar offerten hela eller delar av arbetet? Kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis resa, städning och material?
 • Tack vare rotavdraget är det betydligt mer prisvärt att anlita hantverkarhjälp än tidigare. Priset för hantverkare varierar dock, beroende på en rad olika faktorer, t ex projektets storlek och din förhandlingssituation. Pratar du med flera hantverkare samtidigt är det en god möjlighet för dig att förhandla och komma med prisförslag.

  En annan faktor som påverkar är vart du bor i landet – hantverkare i storstäderna tar oftast mer betalt än de i mindre orter. Bor du i en storstad kan du däremot utnyttja det i förhandlingen, då du oftast har fler hantverkare att välja mellan. Hantverkaren som offererar bäst pris behöver nödvändigtvis inte vara den mest lämpliga för jobbet. Ta därför hänsyn till fler faktorer när du ska anlita hantverkare, t ex bra omdömen. Vill du ha fler tips på hur du ska tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 5 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om badrumsrenovering

Badrumsrenovering

Ett badrum är byggt för att klara av fukt och vatten och vid renovering måste man använda material som är anpassat för våta utrymmen. Det är ofta mycket arbete som ska utföras vid en badrumsrenovering och du kan ha stor nytta av att prata med flera olika specialister och jämföra deras offerter innan du bestämmer dig för vem som blir ålagd arbetet. Med hjälp av Servicefinder kan du hitta flera leverantörer som utför badrumsrenovering i Ludvika

En badrumsrenovering består av vissa bärande punkter. Innan ett badrumsgolv läggs måste du se till att det får rätt grund med fuktspärr och tätskikt. Innan golvet plattläggs måste du se till att grunden är gjord av betong. Stora delar av alla vattenskador i ett badrum sker i golvet. Golvet och området runt stället där du duschar kallas för våtzon ett och här ses de flesta skador relaterade till fukt.

Något av det svåraste vid en badrumsrenovering är att montera brunnen i golvet och att få den i rätt nivå. Det är ingen barnlek att montera en golvbrunn i ett badrum. Det gäller också att installera ett bra ventilationssystem i ditt badrum då ånga och väta ständigt är närvarande. Ett bra fläktsystem är ett måste att investera i.

Sök gärna på "badrumsrenovering i Ludvika" för hjälp när du ska installera duschkabin, tvättställ eller handukstork i badrummet, eftersom ett borrhål i väggen kan förstöra fuktspärren. Fuktskador är svåra att undersöka och du kan få betala ett högt pris för reparationsarbetet.

Ludvika

Ludvika ligger i södra Dalarna och har en befolkning på 26000. Ludvika är den 83:e största tätbebodda orten i Sverige. Städer som ligger i närheten är bland andra Smedjebacken och Avesta med flera. Om man befinner sig i trakterna kring Ludvika, ska man passa på att ta sig till Malingsbo-klotens naturreservat. Det finns alltid något att sysselsätta sig med i Ludvika. Dan Andersson-veckan, Grangärdefestivalen, dans, Säfsenveckan, skidåkning och mycket mer. Innan 1900-talet var det järn- och skogsbruket som var ledande i stadens företagsklimat. 1900 bildades nämligen Elektriska Aktiebolaget Magnet och såldes vidare till ASEA Västerås år 1916. Därmed påbörjades den riktiga ökningen inom elektronikindustrin. År 1988 blev ASEA till ABB, vilket i dagsläget är den främsta arbetsgivaren med 2600 anställda.