Riva ner det befintliga kaklet och sätta upp nytt i Johanneshov

Den här förfrågan lämnades våren 2022 i kategorin hantverkare/kakel

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer

Få prisförslag från företag{{#if county}} {{county}}{{else}} i ditt område{{/if}}

Fler detaljer?

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
Vi skulle behöva hjälpa med att kakla om i vårt kök. Vi har en yta på cirka 1,5 kvm med kakel där vi vill ha hjälp att riva ner det befintliga kaklet och sätta upp nytt. Därtill har vi en ungefär lika stor yta som i dagsläget inte har något kakel och där vi vill sätta upp nytt kakel. Vi vill eventuellt också ha hjälp med att slipa och olja in bänkskivorna i köket.
Önskat startdatum
Inom 3 månader
Kakel / Klinkers

Sayan hjälpte oss att riva ner kakel i köket och sätta upp nya plattor samt slipa och olja vår bänkskiva. Vi är jättenöjda. Sayan är noggrann och punktlig. Vi … Visa mer

Sayan hjälpte oss att riva ner kakel i köket och sätta upp nya plattor samt slipa och olja vår bänkskiva. Vi är jättenöjda. Sayan är noggrann och punktlig. Vi kan varmt rekommendera honom!

3 företag svarade på jobbet

Konsumenten fick svar från 3 företag och valde Sameev.S för jobbet. Sameev.S har utfört 12 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.0.

Övriga företag som svarade:
  • Fredrik Airaksinen Byggnads AB
  • JOHAMAR BYGG AB

Andra som fått hjälp med kakel / Klinkers

Kakel / Klinkers
Kakla väggen ovanför köksbänken i Stockholm
Kakla väggen ovanför köksbänken. Totalt cirka 5m långt och 55cm högt.
Kakel / Klinkers
Borttagning av befintligt kakel samt upsättning nytt kakel i kök i Huddinge
Borttagning av befintligt kakel i kök cirka 2,5 kvm (l = 3,923m x h = 0,485m mellan diskbänk,spis,underskåp och överskåp). Upsättning nytt kakel inklusive underarbete. I dag sitter det 2 rader…
Kakel / Klinkers
Kakla köksvägg i Stockholm
Kakla 5 kvm köksvägg.
Kakel / Klinkers
Sätta ca 2 kvm kakel i Stockholm
Riva gammalt och sätta upp nytt kakel i kök. Cirka 2 kvm kakel.
Kakel / Klinkers
Sätta 5 kvm kakel i Stockholm
Klinkersättning i hall - 5 kvm

Vanliga frågor och svar om kakel / Klinkers

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om kakel / Klinkers

2022-06-01
Behöver ditt badrum en uppgradering? Att måla om badrummet är ett prisvärt och enkelt sätt att förnya badrummet. Här kan du läsa hur du går tillväga – steg för steg!
2020-03-11
Har det blivit dags att renovera tvättstugan? Tvättstugan är ofta ett rum som inte prioriteras trots att det är ett rum där mycket tid spenderas framförallt med barn i hemmet. Här delar vi med oss av renoveringstips med smarta förvaringslösningar.
2020-02-26
Smuts, fett, kalk- och mögel samlas lätt på kakel och kakelfog. Det finns många knep för att få bort det men här får du de bästa tipsen för en skonsam rengöring.