Målning och renovering av radhus i Göteborg

Den här förfrågan lämnades sommaren 2022 i kategorin Fasadrenovering i Göteborg

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Få prisförslag från företag{{#if county}} {{county}}{{else}} i ditt område{{/if}}

Ange fasadtyp
Du måste välja minst ett alternativ
Vad skall göras?
Du måste välja minst ett alternativ
Fler detaljer?

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
Det är två delar på mitt radhus som jag skulle behöva hjälp med.
1. Gaveln.
1.1 Byt panel på övre delen (ca 150 korta brädor).
Den övre vita täckbrädan som ligger under kantplåten behöver bytas och jag tänkte då samtidigt byta panelen för vinden som delvis ligger under täckbrädan. Det är ca 150 korta panelbrädor.
1.2 Byt dåliga brädor på resten av väggen (ca 10 brädor).
Brädor på väggen är bytta i omgångar så större delen av väggen är bra. Några brädor behöver dock bytas, ca 10 stycken. Jag får dock gärna ert utlåtande om vad som behöver bytas.
1.3 Balken som panelen spikas fast i nertill mot marken (syllen?) har vittrat en del vid ett ställe där det finns en plåt under (vilket antagligen gör att det stänker upp mycket vatten bakom panelen). Det skulle vara bra att lyfta på några brädor och undersöka om man behöver göra något åt detta.
1.4 Måla väggen med två strykningar.

2. Balkongen: Spjälorna på balkongen ska bytas (ca 65 brädor)
Inkl. målning med två strykningar.
Målning och renovering av radhus i Göteborg
Fasad

10 företag svarade på jobbet

 • AB Perfekt Måleri & Bygg i Göteborg
 • GN Måleri och Bygg AB
 • Firma Milan Milutinovic
 • Dana Tjänster
 • TMF SNICKERI AB
 • ByggService MK
 • Grande Måleri Göteborg AB
 • Firma Grzegorz Wilusz
 • Bygglösningar Norden AB
 • SR GROUP

Andra som fått hjälp med fasadrenoveringsjobb

Målning och renovering av radhus i Göteborg
Fasadmålning en ny carport i Västerås
Måla plintar och allt trä till en ny carport som är grundat 2 gånger och 1 täckfärg, behöver målas om från dagens vitt till grått.
Målning och renovering av radhus i Göteborg
Fasadmålning Skaftö
Målning skaftö 2023 ( Adress Skaftö 102 , 451 78 Fiskebäckskil ) Öster Söder och Norr ( Väster är klart ) • Skrapa o slipa all färg som flagnat på : - Väggen samt lock - Nederkant ,…
Fasad
Fasadrenovering i Göteborg
Stugan är på ca22kvm. Fasadrenovering med lockläckt.
Målning och renovering av radhus i Göteborg
Fasadrenovering och målning i Göteborg
Tvåvåningshus, med träpanel. Panelen är målad med slamfärg(Falu röd), med brunsvarta snickerier och vindskivor(akrylfärg). Tidigare ägare har haft klängväxt utmed norra kortsidan av huset,…
Målning och renovering av radhus i Göteborg
Fasadmålning av ett hus i Göteborg
Målning av träpanel på gavel under taket på ett tegelhus i lasyrfärg, samt vindskivorna och takfot i vitt.
Målning och renovering av radhus i Göteborg
Fasadrenovering och målning i Höör
Måla träfasad samt ev byta vissa brädor, 2-våningshus.

Vanliga frågor och svar om fasadrenoveringsjobb

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om fasadrenoveringsjobb

2022-10-26
Det finns några saker som är viktiga att tänka på inför den annalkande årstiden. Du kan nämligen spara mycket tid och pengar genom att vintersäkra din bostad. Svenska hus utsätts för stora påfrestningar med tanke på vårt omväxlande klimat. Här kommer några saker som du alltid bör gå igenom innan vintern anländer!
2021-06-17
Om du ska välja fasad till ditt hus gör du helt rätt i att göra din research. En fasad är inte bara en smakfråga, den ska också underhållas och passa med omgivningen. Här går vi igenom olika fasadtyper som förhoppningsvis gör valet lite enklare.
2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!