Renovering av träfasader på radhus i Stockholm

Den här förfrågan lämnades våren 2023 i kategorin Fasadrenovering.

Du kan också få hjälp med Fasadrenovering i Stockholm!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad kostar det att renovera fasaden på din ort?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Ange fasadtyp
Du måste välja minst ett alternativ
Vad skall göras?
Du måste välja minst ett alternativ
Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
Det är dags att se över vår träfasad på vårt radhus. Några plankor behöver bytas och sen målas. Först behöver man se över fasaden och mäta vilka delar som behöver bytas ut och vilka som klarar några år till. Det är en mindre renovering men vi vill göra åtgärder nu så inte närliggande plankor ruttnar.
Vad som ska utföras
Fasadrenovering
Antal våningar
sutteränghus, 2 våningar
Angiven fasadtyp
Trä
När ska arbetet utföras?
När vädret tillåter, från juni -september
Renovering av träfasader på radhus i Stockholm
Fasad

Proffsigt bemötande, väl utfört arbete!
Dom hjälpte oss renovera en del av vår träfasad och byggde en helt ny trätrappa i trädgården. Jättebra kommunikation … Visa mer

Proffsigt bemötande, väl utfört arbete!
Dom hjälpte oss renovera en del av vår träfasad och byggde en helt ny trätrappa i trädgården. Jättebra kommunikation genom hela processen med proffsiga Katrina! Vi fick en tydlig offert där dom förklarade vad som kostar vad och vi är mycket nöjda med vår fina nya trappa och renoverade fasad. Vi kommer absolut att använda dom igen!

5 företag svarade på jobbet

Konsumenten fick svar från 5 företag och valde M BOOM AB för jobbet. M BOOM AB har utfört 10 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.0.

Övriga företag som svarade:
 • LIMPEZA BYGG & INREDNING DJURSHOLM AB
 • NG Bygg
 • Ultimata Tak & Renovering Södertälje AB
 • Homebuilder AB

Andra som fått hjälp med fasadrenoveringsjobb

Renovering av träfasader på radhus i Stockholm

Fasadtvätt i Älvsjö

Vi behöver hjälp med att tvätta bort rester från ägg på hög höjd, ca 9 meter.
Renovering av träfasader på radhus i Stockholm

Omputsning av husgrund i Stockholm

Puts på husgrund som vittrat sönder pga. fukt som behöver återställas. Ca 5kvm yta längst med framsida hus.
Fasad

Byte av fasad i Göteborg, inom 12 månader

Plocka ner lock (50x50) bytafasadbrädor sätta tillbaka locken (nya finns).
Renovering av träfasader på radhus i Stockholm

kalkning och eller omputsning av fasad i Trelleborg

Äldre kalkat hus där fasaden skadats av regn och storm.
Renovering av träfasader på radhus i Stockholm

Fasadrenovering i Stockholm

Sprickor i husgrunden plus gjutning av ny trappa.
Renovering av träfasader på radhus i Stockholm

Renovering av fasad och dörrar på komplementbyggnader i Skarpnäck, Stockholm

Vi är en bostadsrättsförening med radhus på 20 hushåll, samt två komplementbyggnader bestående av en förrådslänga och en byggnad för sopor. Enligt vår underhållsplan ska fasaden samt…

Vanliga frågor och svar om fasadrenoveringsjobb

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.