Bygga ett uterum till sommarstuga i Norrköping

Den här förfrågan lämnades våren 2023 i kategorin Totalentreprenad i Norrköping

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Få prisförslag från företag{{#if county}} {{county}}{{else}} i ditt område{{/if}}

Vad skall göras?
Du måste välja minst ett alternativ
Fler detaljer?

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
Jag vill ha hjälp med att bygga ett uterum till min sommarstuga.
Byggyta 15m2 för att det ska gå som atterfallstillbyggnad
Uterummet ska byggas i lösvirke för att anpassas till befintligt hus.
Underlaget är berghäll och jag tänker mig platsgjutna plintar som grund.
Tak av plåt.
Det jag vill ha hjälp med är att bygga grund, stom-verk och tak.
Övrigt arbete när stomme är klar gör jag själv.
Jag behöver även hjälp med att ta fram underlag till bygglov om ni har möjlighet till det annars tar jag det via annan källa.
Vad som ska genomföras
Tillbyggnad
Om bygglov finns
Nej, önskar hjälp med detta
Önskat startdatum
Enligt överenskommelse
Bygga ett uterum till sommarstuga i Norrköping
Totalentreprenad

2 företag svarade på jobbet

Konsumenten fick svar från 2 företag och valde Högstads bygg och våtrum AB för jobbet. Högstads bygg och våtrum AB har utfört 13 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.9.

Övriga företag som svarade:
  • Hantverkservice i Norrköping AB

Andra som fått hjälp med totalentreprenadsjobb

Totalentreprenad
Renovering, målning och tapetsering av ett hus i Norrköping
1 rok där köket/pentryt ska målas inklusive snickerier samt kaklas över diskbänk. 2 rok full renovering med målning, tapetsering, skåpsluckor, tak, lister etc. Samt öppna upp en vägg och…
Totalentreprenad
Renovering av vägg och golv efter fukskada i Vallentuna, inom 3 månader
Varmvattenberedaren i rummet har läckt och delar av väggen och delar av golvet är skadade. Uppdraget innebär att demontera varmvattenberedaren, riva cirka 2 kvm vägg (gips/spån) och 2 kvm golv…
Totalentreprenad
Totalrenovering av sovrum/hemma kontor i Stockholm, inom 6 månader
Totalrenovering av nedre sovrum 12 m2. Rummet är redan utrivet och det är frågan om att bygga upp rummet igen. Isolering, inneväggar, el arbete, tarkett golvläggning montering av ny innedörr…
Bygga ett uterum till sommarstuga i Norrköping
Bygga gästtoalett eller tvättmaskinrum i Norrköping
I en bostadsrätt en hav trappa upp vill vi bygga en gästtoalett i ett garderobsutrymme. Vi vet inte om det är tekniskt möjligt. I andra hand vill vi installera en tvättmaskin i utrymmet. I ett…
Bygga ett uterum till sommarstuga i Norrköping
Renovering av hus i Norrköping
Jag har köpt ett hus där jag vill slipa golv, måla och tapetsera väggar, måla alla fönster och dörrar invändigt, samt tak. Sedan måla klinkergolv, byta klinker mot trä i kök, lägga…

Vanliga frågor och svar om totalentreprenadsjobb

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om totalentreprenadsjobb

2022-01-04
En pågående pandemi och mer hemmatid. Det har fått svenskarna att renovera och fixa i hemmet flitigt. Det märks i både byggvaruhus och hos oss på Servicefinder. Ditt län är inget undantag. Men det finns såklart vissa renoveringar som varit mer populära än andra. Här är en lista på de mest populära hemmaprojekten under året som gått – län för län.
2020-11-13
Vad betyder egentligen totalentreprenad? Här går vi igenom vad totalentreprenad betyder och varför entreprenörsformen är att föredra vid större byggprojekt.
2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!