Bygge av nytt rym i allrum samt flytt av vindslucka på Värmdö

Den här förfrågan lämnades våren 2024 i kategorin Snickare.

Du kan också få hjälp med Snickare på Värmdö!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
På övervåningen har jag ett allrum där jag vill bygga ett rum på 6 kvm, 2*3 m. Två väggar behövs, varav en vägg ska ha en skjutdörr. Jag vill att väggarna ska vara flytande, dvs. inte spikas fast i golvet utan byggas som om de är tillfälliga. Jag spacklar och målar själv. Till bygget behövs förmodligen s.k. reglar, träfiberskiva och gipsskiva samt isolering (för att få en bra ljudisolering), skjutdörrskarm /pocketkarm, dörr, foder och golvlist. Jag har redan foder och golvlist.

Förutom detta behöver en vindslucka/inspektionslucka vridas 90 grader och fästas på nytt mellan två befintliga takstolar. Material är förmodligen takgipsskiva, om inte delar av befintliga takgipsskiva går att använda.
Önskat startdatum
Enligt överenskommelse
Bygge av nytt rym i allrum samt flytt av vindslucka på Värmdö
Snickeri

Jag kan verkligen rekommendera Solsidan Bygg. Jag fick hjälp att bygga om inomhus. De har ett trevligt och proffesionellt bemötande, kommer med egna lösningar … Visa mer

Jag kan verkligen rekommendera Solsidan Bygg. Jag fick hjälp att bygga om inomhus. De har ett trevligt och proffesionellt bemötande, kommer med egna lösningar på byggproblem, har ett konkurrenskraftigt pris, generös med sin tid, pålitlig, ärlig, samt ger den där lite extra servicen som verkligen uppskattas.

3 företag svarade på jobbet

Konsumenten fick svar från 3 företag och valde Solsidan Bygg för jobbet. Solsidan Bygg har utfört 3 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.0.

Övriga företag som svarade:
  • MM Bygg och Allservice
  • Alberr Kvalité Snickeri AB

Andra som fått hjälp med snickeri

Bygge av nytt rym i allrum samt flytt av vindslucka på Värmdö

Bygga om köksskåp i Skurup

Inbyggt skåp till elcentral. Ska byggas så att det även blir små hyllor till kök. Kan beskriva/visa tydligare med bilder
Snickeri

Enklare arbete - golvläggning (16kvm) + montering av lister och socklar i Värmdö

Vi har ett rum i källaren där parkettgolv behöver läggas, samt montering av lister och socklar i golv och tak. Rummet är ca 16 kvm. Vi ser gärna att arbetet utförs så snart som möjligt. Vi…
Bygge av nytt rym i allrum samt flytt av vindslucka på Värmdö

Installation av altandörr och fönster på Värmdö

Jag behöver hjälp med att: - Sätta in en altandörr på ett gästhus, ingen befintligt hål i väggen utan det måste tas upp. - Sätta in ett litet fönster i ett badrum, inget befintligt hål i…
Snickeri

Utbyggnad av altan på Värmdö

Utbyggnad av min altan.
Snickeri

Reparera trädäck i Uppsala

Konstruktionen på ett trädäck som hänger utöver vattnet har delvis skadats av isen. Behöver hjälp att reparera skadan samt stabilisera räcket runtom däcket.
Bygge av nytt rym i allrum samt flytt av vindslucka på Värmdö

Utbyggnad av altan med staket runt hela i Värmdö, inom 3 månader

Utbyggnad av altan, fortsätt runt sidan av huset. Högre altan i vänstra delen där den ansluter till den gamla för att sedan ha kanske två trappsteg ner för att vara i nivå med…

Vanliga frågor och svar om snickeri

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.