Totalentreprenad till renovering i Stockholm

Den här förfrågan lämnades vintern 2020 i kategorin hantverkare/totalentreprenad

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vill du också ha gratis prisförslag?

Börja med att ange ditt postnummer så att vi kan se vilka hantverkare vi ska matcha ditt uppdrag med.

Ange postnummer

Få prisförslag från företag i ditt område

Vad skall göras?
Du måste välja minst ett alternativ
Fler detaljer?

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
1. Förbered underlag i hall/vardagsrum samt sovalkov inför läggning av heltäckningsmatta och stavparkett i fiskbensmönster. Eventuellt aktuellt att flytspackla allt. Jag saknar förmåga att bedöma nuvarande underlagets kvalitet.
2. Sätta upp gipsvägg och dörr vid nuvarande sovalkov så att det blir ett riktigt sovrum. Dörr och dörrkarm finns.
3. Upprätta platsbyggd förvaring i anslutning till det nya sovrummet. (se framtida planlösning)
4. Upprätta en platsbyggd garderob i hall. 2 st IKEA-stommar finns på plats, behövs specialbyggd lösning där väggen är i vinkel.
5. Lägga ny stavparkett i fiskbensmönster och behandla med hårdvaxolja i hall/vardagsrum. Cirka 25 kvm.
6. Lägga heltäckningsmatta i nya sovrummet. Cirka 5 kvm
7. Sätta socklar i hall och vardagsrum/kök.
8. Sätta socklar i nya sovrummet.
9. Avslutningsvis spackla ytskikt där behov finns och färdigställ för målning av tak och väggar (vi tänkte måla själva men spackling av gipshörn, skarvar, m.m. tar vi gärna hjälp med)

Elektriker kommer behöva involveras då det finns några eluttag och strömbrytare där tidigare väggar stått.
Vad som ska genomföras
Renovering
Önskat startdatum
2021-01-04
Om bygglov finns
Ja
Totalentreprenad

Professionell firma. Snabba och effektiva till ett överkomligt pris. Trevliga och tillmötesgående snickare, blev nästan lite kompis med dem. Dialogen direkt … Visa mer

Professionell firma. Snabba och effektiva till ett överkomligt pris. Trevliga och tillmötesgående snickare, blev nästan lite kompis med dem. Dialogen direkt med snickarna underlättades av att jag kunde lite skolspanska eftersom de hade spanska som modersmål. Överlag bra dialog med kontoret och arbetsledare. Hade uppskattat 10 % mer dialog och uppdatering från arbetsledare. Har rekommenderat DA Sweden till vänner.

10 företag svarade på jobbet

Konsumenten fick svar från 10 företag och valde DA Sweden AB för jobbet. DA Sweden AB har utfört 91 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.5.

Övriga företag som svarade:
 • Vanadis Städ Service HB
 • ESTEFAN GROUP ENTREPRENAD AB
 • Fanco AB
 • Lhanda Hus
 • Marina Fastighetstjänst AB
 • Tribu, Arkitektur och Design
 • Safe Entreprenad AB
 • M BOOM STHLM Filial
 • Silvas Bygg AB

Vanliga frågor och svar om totalentreprenadsjobb

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om totalentreprenadsjobb

2022-01-04
En pågående pandemi och mer hemmatid. Det har fått svenskarna att renovera och fixa i hemmet flitigt. Det märks i både byggvaruhus och hos oss på Servicefinder. Ditt län är inget undantag. Men det finns såklart vissa renoveringar som varit mer populära än andra. Här är en lista på de mest populära hemmaprojekten under året som gått – län för län.
2020-11-13
Vad betyder egentligen totalentreprenad? Här går vi igenom vad totalentreprenad betyder och varför entreprenörsformen är att föredra vid större byggprojekt.
2022-02-14
Din källare kan bli ett värdefullt och uppskattat rum i ditt hem. Skapa ett sällskapsrum för hela familjen, bygg en hemmabio eller ett gym. Möjligheterna är oändliga. Här delar vi med oss av 5 smarta tips som du kan inspireras av!