Liten bostadsrätt (47 kvadrat) med totalt renovering i Stockholm

Den här förfrågan lämnades sommaren 2023 i kategorin Totalentreprenad i Stockholm

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Få prisförslag från företag{{#if county}} {{county}}{{else}} i ditt område{{/if}}

Vad skall göras?
Du måste välja minst ett alternativ
Fler detaljer?

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
Renovering ska helst till största delen ske mellan 20 september till 25 oktober då lägenheten står tom då. Efter 26:e eller 27:e oktober kommer jag ha flyttat in i lägenheten.

Det viktigaste är att få klart första delen, dvs punkt ett som är badrummet samt avlopp till kök som ska byggas utanför badrummet där vatten och avlopp inte finns idag.

I år:

1. Totalrenovering av ett litet badrum, ca 3-3,5 kvadrat. (Samt dragning av vatten, el och avlopp till kommande kök). Se bifogad planlösning, lila färg där avlopp och vatten ska vara, grönt där spis och kyl/frys ska placeras.

Ev nästa år eller i år om möjligt:

2. Renovering kök där hela köket ska sättas upp på nytt ställe. Så först och främst i samband med totalrenoveringen av badrum, även vatten, el och avlopp till intill liggande sovalkov där köket sedan ska kunna byggas. Bygga upp nytt kök.

3. Nedtagning av gammalt kök. Ska bli sovrum. (Avlopp, vatten etc, antar att det ska sättas igen etc.)

4. Ev utbyte av golv i hela lägenheten minus badrummet. Ca 44 kvadrat. Dvs både riva upp gammalt golv, slänga samt lägga nytt.

5. Vägg mellan sovrum och vardagsrum. (Som idag på planritningen är ett kök.)

6. Eventuellt bortforsling av gamla garderober

Beroende på vad kostnaden blir för hela renoveringen så kan vissa punkter ev tas bort. Tex kan golv ev ej bytas ut i sin helhet om budget ej täcker det. Jag kan också tänka mig att göra första punkten i år, sedan göra resten nästa år. Och då utnyttja rotavdrag i två olika år.

Vad som ska genomföras
Renovering
Om bygglov finns
Nej, det behövs inte för detta bygge
Önskat startdatum
Inom 3 månader
Liten bostadsrätt (47 kvadrat) med totalt renovering i Stockholm
Totalentreprenad

12 företag svarade på jobbet

Konsumenten fick svar från 12 företag och valde Emkjell Tak & Byggnads AB för jobbet. Emkjell Tak & Byggnads AB har utfört 49 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.9.

Övriga företag som svarade:
 • Stockholms Bad & Byggmästarlag AB
 • NG Entreprenad AB
 • DA Sweden AB
 • Adlatus AB
 • Kloka Tjänster AB
 • BG TOTALENTREPRENAD I STOCKHOLM AB
 • 12 Tum Bygg AB
 • Ecolab Interiors
 • Firma Ryad Alsabak Byggservice
 • PROKA BYGG AB
 • Nälsta Bygg AB

Andra som fått hjälp med totalentreprenadsjobb

Liten bostadsrätt (47 kvadrat) med totalt renovering i Stockholm
Totalentreprenad till renovering i Stockholm, Inom 3 månader
Vi behöver hjälp i sommar med byggnation i vår kommande källare. Det är en väldigt stor fördel om arbetet kan starta 19 juli – önskvärt minst 2 personer som utför arbetet. OMLÄGGNING AV…
Totalentreprenad
Renovering av badrum och tvättstuga i Uddevalla
Åtgärda badrum på entréplan samt i källare . Källare även tvättstuga . Skickar med beskrivning frånbesiktningsprotokoll. Entréplan badrum: -Avloppsrör ligger placerad nära vägg. -…
Liten bostadsrätt (47 kvadrat) med totalt renovering i Stockholm
Renovering av liten lägenhet på Kungsholmen i Stockholm
Jag har köpt en ny lägenhet som jag vill renovera så snart som möjligt. De åtgärder jag önskar göra är: 1. Renovera badrummet: Jag vill ta ut badkaret, sätta upp en duschvägg, ta bort…
Totalentreprenad
Bygga en altan i Norrköping, inom 6 månader
We wish to built an altan at our house in svärtinge Norrköping.
Mått ca: 2,1x7m+4,8m långsida hus, 4,8x9m kortsida hus = ca 69m2.
Liten bostadsrätt (47 kvadrat) med totalt renovering i Stockholm
Renovering av 98 kvm lägenhet i Stockholm, inom 3 månader
Offert för renovering av vår nya lägenhet på Fyrskeppsvägen, 98 kvm. Slipning av golv, slipa och måla väggar, bygga för dörrar, sätta upp väggar och nya dörrar, lägga mattor, kakla och…
Liten bostadsrätt (47 kvadrat) med totalt renovering i Stockholm
Renovering och tillbyggnad av lägenhet i Stockholm
Rivning av gammal kök samt icke bärande vägg mot vardagsrum. Flyttning av diskho cirka 1m. Uppbyggnad av nytt Ikea kök. Montering av glasvägg med skjutdörr i matrum. Stänga/bygga igen dörr…

Vanliga frågor och svar om totalentreprenadsjobb

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om totalentreprenadsjobb

2022-01-04
En pågående pandemi och mer hemmatid. Det har fått svenskarna att renovera och fixa i hemmet flitigt. Det märks i både byggvaruhus och hos oss på Servicefinder. Ditt län är inget undantag. Men det finns såklart vissa renoveringar som varit mer populära än andra. Här är en lista på de mest populära hemmaprojekten under året som gått – län för län.
2020-11-13
Vad betyder egentligen totalentreprenad? Här går vi igenom vad totalentreprenad betyder och varför entreprenörsformen är att föredra vid större byggprojekt.
2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!