Byte papptak på ett radhus 70 kvm i Stockholm

Den här förfrågan lämnades sommaren 2023 i kategorin Takläggare.

Du kan också få hjälp med Tak i Stockholm!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Ange taktyp
Du måste välja minst ett alternativ
Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
Byte papp och läkt på ett radhus 70kvm
Taktyp
Tegel
Typ av fastighet
Parhus / Radhus
Önskat startdatum
Inom 12 månader
Tak

12 företag svarade på jobbet

Konsumenten fick svar från 12 företag och valde Christer Holmlund Byggservice för jobbet. Christer Holmlund Byggservice har utfört 23 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.9.

Övriga företag som svarade:
  • DK Bygg
  • One Punch AB
  • Volux Tak & Plåt AB
  • Thomsen & Frank Byggentreprenad AB
  • Ultimata Tak & Renovering Södertälje AB
  • V&F TAK I STOCKHOLM AB
  • Bisha Bygg&Service AB
  • Scandinavia Tak&Bygg AB
  • Takfokus Sverige AB
  • Bygg Technology's Sverige Kommanditbolag
  • Akulla bygg AB

Andra som fått hjälp med tak

Tak

Byte av ca 186 kvm tegeltak och ca 43 kvm garage tak i Håbo

Arbetsbeskrivning: byte av tegeltak cirka 186m2 Bygga ställning Demontering av befintligt tak (pannor, läkt, masonitskivor) Montering av ny råspont Montering av ny fotplåt Montering av ny…
Byte papptak på ett radhus 70 kvm i Stockholm

Småhustak i södra Stockholm

Enplans småhus i Enskede cirka 110 m2 takyta i form av sadeltak med utbyggnad i vinkel och med cirka 22 graders lutning. Ytmaterial skall vara röda betongpannor på ny underlagspapp och läkt.…
Byte papptak på ett radhus 70 kvm i Stockholm

Takbyte på garage i Stockholm, inom 3 månader

Läckande papptak på ett garage behöver bytas.
Byte papptak på ett radhus 70 kvm i Stockholm

Taket har börjat få sprickor och tappa fäste i Stockholm

Jag behöver hjälp med mitt inifrån tak, har fått sprickor och det verkar som att taget har börjat komma ned lite. Man ser in i isoleringen, skulle kunna vara pga snön.
Byte papptak på ett radhus 70 kvm i Stockholm

Renovering av tak på 300 kvm i Norrköping

Halvvalmat mansardtak, uppskattad kvm runt 300. Huskroppen är 10x20m. Shingel från 1980. Oklart hur det ser ut under. Annat material än shingel är inte aktuellt. Takfönster 3 st, takkupa 1 st,…
Byte papptak på ett radhus 70 kvm i Stockholm

Renovera tak i Stockholm

Jag ska få solceller installerade på garagetaket. Metallplattorna (CW Lundberg) ska täckas av takpapp 60x60cm som svetsas fast runt kanterna. Det är 32st plattor som ska täckas. Skulle vilja ha…

Vanliga frågor och svar om tak

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.