Renovering av liten lägenhet i Stockholm

Den här förfrågan lämnades hösten 2022 i kategorin Totalentreprenad i Stockholm

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Få prisförslag från företag{{#if county}} {{county}}{{else}} i ditt område{{/if}}

Vad skall göras?
Du måste välja minst ett alternativ
Fler detaljer?

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
Jag har köpt en ny lägenhet som jag vill renovera så snart som möjligt. De åtgärder jag önskar göra är:

1. Renovera badrummet: Jag vill ta ut badkaret, sätta upp en duschvägg, ta bort kaklet och göra hela badrummet i microcement, byta handfat, spegel osv.

2. Kök: Byta kyl, frys och fläkt i samt sätta in diskmaskin. Eventuellt även måla om luckorna.

3. Riva skåpet/pelaren som står i mitten av köket och som delar av kök och vardagsrum. Här önskar jag sätta in en köksö istället om det går. Väggen är inte bärande.

4. Sätta upp en vägg som delar av vardagsrummet för att på så sätt skapa ett vardagsrum och ett sovrum. Jag vill göra lägenheten till en 2:a.

5. Slipa golvet i hela lägenheten

Länk till lägenheten: https://aliciaedelman.se/bostader/obj12911_1948352264/?fbclid=IwAR2XqUh9HeH4qaHqWbQ5Q02tuWvxuLeMQpqFS-sgsESd-W3O0ioshYU24kU
Vad som ska genomföras
Renovering
Om bygglov finns
Nej, det behövs inte för detta bygge
Önskat startdatum
Enligt överenskommelse
Renovering av liten lägenhet i Stockholm
Totalentreprenad

Jag är mycket nöjd att jag valde Ecolab interiors vid totalrenovering av min lägenhet på Kungsholmen. Tidigare kök blev nytt sovrum och ett nytt kök byggdes … Visa mer

Jag är mycket nöjd att jag valde Ecolab interiors vid totalrenovering av min lägenhet på Kungsholmen. Tidigare kök blev nytt sovrum och ett nytt kök byggdes upp som blev jättefint. Ny vägg sattes upp, nya golv, slipning av golv och div. målning utfördes. Även badrummet totalrenoverades med microcement. Traian är mycket mån om att allt ska bli bra och att kunden ska bli nöjd. Hela processen har varit mycket behaglig med suverän löpande återkoppling. Tydlighet, fin koordination av hantverkare, bemötande, punktlighet, noggrannhet. Traian och Ecolab Interiors rekommenderas varmt!

10 företag svarade på jobbet

Konsumenten fick svar från 10 företag och valde Ecolab Interiors för jobbet. Ecolab Interiors har utfört 23 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.9.

Övriga företag som svarade:
 • Stockholms Bad & Byggmästarlag AB
 • Renohjälten VVS och Bygg AB
 • Rent A Helper Nordic AB
 • PROKA BYGG AB
 • Ecodooria Mätteknik AB
 • Homebuilder AB
 • ESTEFAN GROUP ENTREPRENAD AB
 • Danis Bygg
 • CECAR HEM & TRÄDGÅRD

Andra som fått hjälp med totalentreprenadsjobb

Renovering av liten lägenhet i Stockholm
Riva befintlig byggnad och bygga ny i Kumla
Riva befintlig byggnad och bygga ny, cirka 9 meter gånger 5 meter.
Renovering av liten lägenhet i Stockholm
Totalentreprenad till renovering av lägenhet i Vasastan, Stockholm, inom 3 månader
Arbetsbeskrivning: För- och efterarbeten: • Arbetsledning. • Bil- och transportavgifter. • Hantering byggmaterial. • Trapphus skyddas. • Golv skyddas. • Dammskydd hängs. •…
Renovering av liten lägenhet i Stockholm
Liten bostadsrätt (47 kvadrat) med totalt renovering i Stockholm, inom 3 månader
Renovering ska helst till största delen ske mellan 20 september till 25 oktober då lägenheten står tom då. Efter 26:e eller 27:e oktober kommer jag ha flyttat in i lägenheten. Det viktigaste…
Renovering av liten lägenhet i Stockholm
Totalentreprenad till renovering i Stockholm, Inom 3 månader
Vi behöver hjälp i sommar med byggnation i vår kommande källare. Det är en väldigt stor fördel om arbetet kan starta 19 juli – önskvärt minst 2 personer som utför arbetet. OMLÄGGNING AV…
Renovering av liten lägenhet i Stockholm
Bygga upp ett nytt rum för att bytta upp ett nytt kök i Stockholm, Inom 3 månader
Jag vill ha hjälp med att bygga upp ett nytt rum för att bytta upp ett nytt kök. Renoveringen kommer att gå ut på att: 1. Riva befintligt kök och riva en vägg mellan sovrum och befintligt kök…
Totalentreprenad
Totalentreprenad till renovering och tillbyggnad i Österåker, inom 3 månader
Vi bor i Nyhagen utanför Åkersberga i en gammal sommarstuga på 55kvm. Den ska tilläggsisoleras/renoveras till ett riktigt hem så byta isolering i golv osv (är plintgrund) renovera/bygga ut…

Vanliga frågor och svar om totalentreprenadsjobb

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om totalentreprenadsjobb

2022-01-04
En pågående pandemi och mer hemmatid. Det har fått svenskarna att renovera och fixa i hemmet flitigt. Det märks i både byggvaruhus och hos oss på Servicefinder. Ditt län är inget undantag. Men det finns såklart vissa renoveringar som varit mer populära än andra. Här är en lista på de mest populära hemmaprojekten under året som gått – län för län.
2020-11-13
Vad betyder egentligen totalentreprenad? Här går vi igenom vad totalentreprenad betyder och varför entreprenörsformen är att föredra vid större byggprojekt.
2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!