Elinstallation i Oskarshamn

Anlita alltid en elektriker om du behöver hjälp med elarbeten som elinstallationer och kabeldragning. De har rätt kompetens för att utföra arbetet på ett tryggt och säkert sätt. Lämna en förfrågan här för att få offerter från kvalitetssäkrade elektriker.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar elinstallation i Oskarshamn

 • Badrumsrenovering i Oskarshamn

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Oskarshamn som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Målare i Oskarshamn

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Oskarshamn? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Oskarshamn

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Oskarshamn.

 • Byggare i Oskarshamn

  ROT

  Letar du efter en seriös byggare för renovering av huset eller diverse byggarbeten? Då har du hittat rätt! Lämna en förfrågan och få offerter från yrk

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar elinstallation i Oskarshamn

Alla förfrågningar

Vanliga frågor och svar om uppdrag

 • Jämför hantverkare via Servicefinder, utan att tumma på varken kvaliteten eller din budget. Vår ambition är att du ska hitta bra hantverkare för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt! Rent praktiskt går det till så att du skapar en kostnadsfri förfrågan på vår hemsida och beskriver vad som ska göras. Din förfrågan matchas sedan ut till kvalitetssäkrade hantverkare i ditt område. Därefter får du svar från intresserade och kompetenta hantverkare. Det som återstår är att jämföra de hantverkare som svarat dig – både till pris och kvalité.
 • Självklart! Innan företag får ansluta sig till vår tjänst så kontrollerar vi alltid att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Dessutom kontrollerar vi varje dag att företagen inte är i konkurs. En annan viktig del i vårt kvalitetsarbete är insamling av omdömen från tidigare kunder. Alla konsumenter som använder vår tjänst blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att alla omdömen är baserade på verkliga upplevelser. Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

  Klicka här för att läsa mer om rut- och rotavdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du kommer i kontakt med hantverkare via Servicefinder är det en god idé att boka in ett möte med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla omfattningen av projektet. På så sätt kan de ge en så korrekt offert som möjligt. Begär skriftliga offerter från företagen och kontrollera offerten noga, innefattar offerten hela eller delar av arbetet? Kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis resa, städning och material?
 • Tack vare rotavdraget är det betydligt mer prisvärt att anlita hantverkarhjälp än tidigare. Priset för hantverkare varierar dock, beroende på en rad olika faktorer, t ex projektets storlek och din förhandlingssituation. Pratar du med flera hantverkare samtidigt är det en god möjlighet för dig att förhandla och komma med prisförslag.

  En annan faktor som påverkar är vart du bor i landet – hantverkare i storstäderna tar oftast mer betalt än de i mindre orter. Bor du i en storstad kan du däremot utnyttja det i förhandlingen, då du oftast har fler hantverkare att välja mellan. Hantverkaren som offererar bäst pris behöver nödvändigtvis inte vara den mest lämpliga för jobbet. Ta därför hänsyn till fler faktorer när du ska anlita hantverkare, t ex bra omdömen. Vill du ha fler tips på hur du ska tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 5 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om uppdrag

Elinstallation

Vad gör en elektriker? Det är mycket som är eldrivet i dagens hushåll; köksmaskin, diskmaskin, uttag och så vidare. Det förekommer inte endast arbetsuppgifter inom eluttag och diverse, utan även hantering av stora maskiner, sladdbyten, elinstallationer och mycket annat. Det är inte en bra idé att försöka sig på elinstallationer på egen hand om man inte är utbildad elektriker.

För att hitta få hjälp med elinstallation i Oskarshamn, fyll i en förfrågan här på Servicefinder, så kontaktas du inom kort med upp till fem kostnadsförslag.

Det finns olika områden inom elektriker, nedan följer kortfattad information kring dessa grenar:

En ordinär elektriker jobbar oftast med installationer i hem alltmedan en industrielektriker ser över runt industrier. Serviceelektriker hanterar jobb inom service och små utbyggnader kring tidigare förekommande installationer medan kommunikationselektriker arbetar med svagströmsinstallationer såsom dator och larm med mera. Distributionselektriker verkar inom elinstallation från framställning i kraftverk till elmätare hos brukaren. En tekniker sköter oftast om installationer i nya byggen.

Först genomgår den blivande elektrikern tre år på gymnasiet via elprogrammet på gymnasiet. Under utbildningen lär man sig grunderna kring vad en elektriker får genomföra och vilka erforderliga kvalifikationer en elektriker innehar. Under gymnasietiden blandas teori och praktik, där man först läser sig till vad som sedan genomförs i praktiken. ECY kräver att elektrikern har godkänt i kärnämnen och elkurser och därmed även 2500 godkända gymnasiepoäng.

När man är färdig på gymnasiet, söker man jobb som lärling på en elfirma. Den framtida elektrikern räknas som lärling under sitt första år i branschen. Detta för att denne ska få mer kött på benen i ytterligare arbetsmoment inom el. Det tar ett år att få certifikat som elektriker. Lärlingen får lön under tiden på företaget. När perioden är över får lärlingen ett certifikat över att han eller hon numera är fullbordad elektriker.

Oskarshamn

Hamnstaden Oskarshamn är centralorten i Oskarshamns kommun. Den ligger belägen i Kalmar län och således tillhör den landskapet Småland. Oskarshamn kommun besitter en folkmängd på 26000 invånare. Till Oskarshamn finns det flera resealternativ. Du kan resa med bil och buss, ta flyget, båten eller det spårbundna alternativet i form av tåget. Allt beroende på bekvämlighet och vilket väderstreck du kommer från. Från hamnen går det bra att åka färja till både Gotland och Öland, något som bidrar till att många turister befinner sig i Oskarshamn. Oskarshamn är en ort med industrianor och står för en betydande mängd godstrafik både inom Sverige och till andra länder. Här finns även Oskarshamnfabriken, som står för en produktion av hela 6.000 ton stearinljus årligen. Från början, med andra ord på 1830-talet, låg fabriken i Liljeholmen strax utanför Stockholm. Tillverkningen flyttades 1970 till Oskarshamn. En annan framgång för näringslivet är kärnkraften. Vid Oskarshamns kärnkraftverk finns tre reaktorer.

Med ett tycke för svunna tider kan det vara intressant att gå en runda på kolerakyrkogården som har varit etablerad sedan 1834. I samband med att filmen The Simpsons hade svensk premiär, blev Oskarshamn vald till Springfields svenska motsvarighet, familjen Simpsons hemstad.