Elektriker i Danderyd

Anlita alltid en elektriker om du behöver hjälp med elarbeten som elinstallationer och kabeldragning. De har rätt kompetens för att utföra arbetet på ett tryggt och säkert sätt. Lämna en förfrågan här för att få offerter från elektriker i ditt område.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,7

  Kommer helt klart använda igen om jag behöver flytta igen!

  Lpwloden , November 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 5 433
  Pågående jobb
 • 21 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar elektriker i Danderyd

 • Badrumsrenovering i Danderyd

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Danderyd som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Slipa golv i Danderyd

  ROT

  Dags att slipa eller renovera golvet? Hos Servicefinder får du kontakt med professionella företag i Danderyd som arbetar med golvslipning.

 • Målare i Danderyd

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Danderyd? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Danderyd

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Danderyd.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar elektriker i Danderyd

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra elektriker

Några av våra populära elektriker

AA Group Bygg AB
Hässelby

BLUE DEEP
Upplands Väsby

Monada AB
Enköping

Landys Eltjänst ab
Vällingby

Ekoby Studio
Stehag

Sleckta kraft AB
Västerhaninge

Vanliga frågor och svar om elektriker

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om elektriker

Elektriker

Vad sysslar en elektriker med? Det är mycket som är eldrivet i dagens samhälle; köksmaskin, diskmaskin, uttag med mera. Det förekommer inte endast arbetsuppgifter inom eluttag och diverse, utan även hantering av stora maskiner, sladdbyten, elinstallationer och mycket annat. Det är inte en bra idé att försöka sig på elinstallationer på egen hand om man inte är utbildad elektriker.

För att hitta rätt elektriker i Danderyd, fyll i en förfrågan här på Servicefinder, så kontaktas du inom kort med minst en offert.

Inom benämningen elektriker finns det olika kompetensområden som nedan sammanfattas kort:

Det finns flera typer av elektriker. Serviceelektriker tar hand om tidigare insatta installationer inom hushåll medan kommunikationselektriker oftast ser över svagströmsinstallationer som rör tele och larm som exempel. En tekniker kan vara specialiserad inom ett visst område såsom säkerhetsfrågor. Industrielektriker jobbar allt som oftast med installationer i fabriker och elektriker råder över installationer i fastigheter. Distributionselektriker jobbar invid energiföretag som utdelar el, såsom kraftverk. Installationselektriker ser till så att svagströmsinstallationer inom larm såsom tele är funktionella.

Först genomgår den blivande elektrikern tre år på gymnasiet via elprogrammet på gymnasiet. Under utbildningen lär man sig underlag kring vad en elektriker får genomföra och vilka behörigheter en elektriker innehar. Under gymnasietiden blandas teori och praktik, där man först läser sig till vad som sedan utförs i praktisk tillämpning. Elbranschens Centrala Yrkesnämnd kräver att elektrikern har godkänt i kärnämnen och elkurser och därmed även 2500 godkända gymnasiepoäng.

När man har avklarat elprogrammet på gymnasiet, söker man jobb som lärling på ett elföretag. Den kommande elektrikern är lärling under sitt första år hos företaget. Detta för att denne ska få mer kött på benen i ytterligare arbetsmoment inom el. Det tar ett år att mottaga certifikat som elektriker. Lärlingen får lön under tiden på företaget. När perioden är över får lärlingen ett certifikat över att han eller hon numera är fulländad elektriker.

Danderyd

Djursholm är centralort i Danderyds kommun. I kommunen är befolkningsmängden på 31000. Danderyd kommun har flera fornminnen såsom gravfältet i Ekeby som ett av alla sevärdheter. Det finns även flertalet arkitektoniskt intressanta villor i Danderyd. Det finns uppåt 15.000 arbetstillfällen inom Danderyds kommun. Danderyds sjukhus och kommunen förmedlar flest jobb. Det finns omkring 2450 aktiva aktiebolag i Danderyds kommun.