Elektriker i Avesta

Anlita alltid en elektriker om du behöver hjälp med elarbeten som elinstallationer och kabeldragning. De har rätt kompetens för att utföra arbetet på ett tryggt och säkert sätt. Lämna en förfrågan här för att få offerter från elektriker i ditt område.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Hittade rätt person för jobbet inom en timme.

  Johan L, Juli 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 5 656
  Pågående jobb
 • 16 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar elektriker i Avesta

 • Badrumsrenovering i Avesta

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Avesta som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Målare i Avesta

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Avesta? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Avesta

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Avesta.

 • Rörmokare i Avesta

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Avesta.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar elektriker i Avesta

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra elektriker

Några av våra populära elektriker

Vanliga frågor och svar om elektriker

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om elektriker

Elektriker

Vad gör en elektriker? Det är mycket som drivs med el i dagens hushåll; spis, diskmaskin, uttag och så vidare. Det förekommer inte endast arbetsuppgifter inom eluttag och diverse, utan även hantering av stora maskiner, sladdbyten, elinstallationer och mycket annat. Det är rent av farligt att försöka genomföra elinstallationer på egen hand om man inte jobbar inom branschen.

Få kontakt med en elektriker i Avesta genom att skicka iväg en förfrågan genom oss på Servicefinder.

Det finns olika områden inom elektriker, nedan följer kortfattad information kring dessa grenar:

- Elektriker utför installationer i hushåll.
- Industrielektriker arbetar med skötsel gällande fabriker och industrier.
- Distributionselektriker hanterar elinstallationer från produktion i kraftverk till elmätare hos användaren.
- Serviceelektriker sköter om tillbyggnader av redan existerande installationer.
- Tekniker arbetar oftast inom ett specifikt område, exempelvis säkerhet.
- Installationselektriker bearbetar i stort sett elinstallation i nybyggda fastigheter.
- Kommunikationselektriker underhåller främst svagströmsinstallationer inom tele, dator, larm och dylikt.

För att bli elektriker läser man först elprogrammet via gymnasiet som innebär tre år. På elprogrammet lär man sig underlag kring vad en elektriker utför och vilka behörigheter en elektriker besitter. Under gymnasietiden blandas teori och praktik, där man först läser sig till vad som sedan utförs i praktisk tillämpning. Elbranschens Centrala Yrkesnämnd kräver att elektrikern har godkänt i kärnämnen och elkurser och därmed även 2500 godkända gymnasiepoäng.

När man har avklarat elprogrammet på gymnasiet, söker man jobb som lärling på ett elföretag. Den framtida elektrikern räknas som lärling under sitt första år hos företaget. Detta för att denne ska få mer kött på benen i ytterligare arbetsmoment inom el. Det tar ett år att få certifikat som elektriker. Under det året får lärlingen lön. Efter avslutad lärlingsperiod får lärlingen ett certifikat över att denne är fullbordad elektriker.

Avesta

Avesta är tätort i Avesta kommun, beläget i Dalarnas län. Folkmängden i Avesta är 22000. Avesta tillhör Bergslagenområdet. Inte långt från Avesta ligger Hedemora kommun och Säters kommun, som i sällskap med Avesta utgör Österbergslagen. I Avesta kan du besöka Trångsundsberget med en höjd på 235 m.ö.h. Genom Avesta rinner Dalälven. Under 1600-talet fanns ett kopparverk näst intill Avestaforsen. Det fanns också ett myntverk i Avesta som tillverkade kopparmynt. Markus Kock, myntmästare i mitten av 1600-talet, är idag ett känt namn i staden. Numera finns ett museum i myntverkets lokaler, där den intresserade kan lära sig mer om Avestas industrihistoria.

På järnvägens södra sida hittar du Markustorget som är Avestas huvudtorg. Norr om torget ligger gallerian Plushuset. Det blåa huset, vid namn Aaltohuset, är en hög fastighet som 1960 upprättades av byggmästaren Ernst Sundh. För arkitekturen stod den finske arkitekten Alvar Aalto. Avesta är en ort med bra kommunikationer. Järnvägsstationen i Avesta Krylbo korsas av Dalabanan och Godsstråket genom Bergslagen. Avesta har ett område vid namn Gamla byn, platsen där Avesta som ort tog form. I Gamla byn finns många välbevarade trähus från 1600-talet och en bruksherrgård.

Ett flertal kända personer kommer från Avesta, däribland Ola Salo, sångaren i bandet The Ark.