Maxa det tillfälligt höjda rotavdraget – planera och prioritera dina renoveringar 2024!

Det nya året närmar sig, och för många innebär det en tid för förnyelse och förbättring av hemmet. Att planera för renoveringar kräver tanke och strategi, och 2024 är särskilt spännande med det höjda rotavdraget. Här är några kloka råd för att planera dina renoveringar och dra nytta av de ekonomiska fördelarna som det nya avdraget erbjuder.

1. Grundlig inventering:

Börja med att göra en noggrann inventering av ditt hem. Identifiera områden som behöver uppdateras eller förbättras. Detta kan inkludera allt från de mest synliga områdena som vardagsrum och kök till de mindre synliga, som tak eller isolering.

2. Prioritera är A & O:

Separera dina renoveringsidéer i två kategorier: ”behov” och ”önskan”. Fokusera först på det som verkligen behöver fixas för att säkerställa funktionalitet och säkerhet. Därefter kan du ta itu med de mer estetiska förbättringarna som du önskar.

3. Ta fram en budget:

Upprätta en realistisk budget för dina renoveringar. Inkludera allt från material och arbetskraft till eventuella oväntade kostnader. Ett väldesignat budgetramverk kommer att hjälpa dig att hålla dig inom dina ekonomiska gränser och undvika onödiga stressmoment. Ett tips är att börja med att ta in flera offerter från flera kompetenta företag och jämföra pris, certifikat och tidigare kundomdömen. Detta gör du snabbt, enkelt och helt grattis här.

4. Hämta inspiration

Ta dig tid att söka efter inspiration och olika stilar som passar din smak och personlighet. Skapa en moodboard eller samla bilder för att visualisera hur du vill att ditt hem ska se ut efter renoveringen.

5. Utnyttja det tillfälligt höjda rotavdraget 2024

Med det höjda rotavdraget 2024 finns det en extra anledning att sätta renoveringsplanerna i rörelse. Detta avdrag gör det mer överkomligt att anlita professionell hjälp och genomföra större projekt. Se till att dra nytta av denna möjlighet och få ut det mesta av ditt budgetutrymme.

  • Rotavdraget: Med den ökade skattereduktionen för renoveringar kan du dra av 30% av arbetskostnaden, 2024 upp till 75 000 kr per person.

6. Planera för framtiden

Tänk på lång sikt när du planerar dina renoveringar. Överväg hållbara och energieffektiva lösningar som inte bara kommer att gynna miljön utan också minska dina framtida kostnader.

Att planera för renoveringar kräver noggrannhet och övervägande. Med det höjda rotavdraget 2024 får du en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar om ett förbättrat hem. Genom att följa dessa steg och utnyttja avdragen kan du inte bara skapa ett mer funktionellt och vackert hem utan också göra det på ett ekonomiskt fördelaktigt sätt. Så varför vänta? Påbörja din renoveringsresa hos Servicefinder redan idag!