Så vill vi renovera badrummet 2020 – 3 starka nyheter!

De grå färgskalorna har hängt med oss ett tag, men 2020 står vi med öppna armar och välkomnar in naturen in i hemmet. Här är 3 starka badrumstrender att ha koll på för dig som vill uppdatera eller renovera ditt badrum!

1. Jordnära färger

Jordnära toner som beige och ljusbrunt med inslag av grönt är de stora trendkulörerna och det är inget vi direkt deppar över. Finns det något mer rofyllt än naturkänsla i hemmet?  Har du planer på att renovera badrummet så vet du nu vilka färger du ska snegla åt. I annat fall är det enkelt att byta ut eller addera inredningsdetaljer i beiga toner för en mer uppdaterad look, t ex duschdraperi, doftljus, handdukar eller flätade förvaringskorgar.

2. Grönt

inredningstrend 2020 badrum

Vi pratade om beiga toner här ovan,  men låt oss dedikera en stund åt färgen grönt. Det här året ser vi gröna inslag i badrummet på kommoder, väggar, kakel och klinker, förvaringsskåp och stora gröna växter. Att även grönt dominerar visar att 2020 är året då vi hyllar naturen i våra hem.

3. Hållbart

Fler och fler väljer att renovera hållbart – heja heja! Vi både tror och hoppas att det hållbara tänket är mer än bara en trend. Idag finns det allt ifrån vattensnåla duschar och toaletter till återvinningsbara handfat. När möjligheterna blir större (och billigare) tror vi att de flesta kommer att göra klimatsmarta val vid renoveringar. Det finns dock simpla sätt att vara klimatsmart utan att tömma plånboken. Om du ska måla kan du välja målarfärg med miljömärkningar. Vid materialval – välj material från Sverige i största möjliga mån. Planerar du ingen större renovering av badrummet? Kika i badrumsskåpet och se till så att alla dina hår- och kroppsprodukter är ekologiska!

Vill du ha hjälp med badrumsrenoveringen? Skicka en förfrågan och ta emot offerter från våra professionella hantverkare. 

skapa en förfrågan här