Flytta från en stad till en annan – så hittar du den bästa flyttfirman!

Ska du flytta från en stad till en annan? Här är några saker du bör tänka på för att få en så billig och smidig flytt som möjligt! Dessutom delar vi med oss av våra bästa tips på hur du väljer bäst flyttfirma för jobbet!

flytta från en stad till en annan

Planera din flytt

Att flytta från en stad till en annan, eller kanske till och med ett annat land är oftast en stressig och jobbig process, även om känslorna är positiva. Man kanske ska flytta för att studera i en annan stad, köpt drömbostaden eller flytta ihop med en partner. I och med flytten finns det en del att ta hand om; adressändra, kontakta försäkringsbolag, bredband, TV och telefoni-leverantör och granska elavtal. Utöver detta så tillkommer även den praktiska flytten! Packa ner tillhörigheter, hyra transport, transportera, flyttstäda och kontakta personer som kan hjälpa till med flytten.

Vid en flytt från en annan stad till en annan är planering a och o. När det gäller allt som måste tas hand som är kopplat till bostaden så rekommenderar vi att du skapar en att göra-lista och bockar för en sak i taget. Inför den praktiska flytten bör du kontakta seriösa flyttfirmor i Stockholm (eller den staden där du bor) och jämföra offerter och omdömen. En fördel med att anlita en professionell flyttfirma är att du slipper packa, montera, transportera, bära och slutligen städa. Du kan också välja att anlita ett företag för ett moment, exempelvis transport eller flyttstädning. Då flytthjälp numera ingår i rutavdraget så kan du dra upp till 50% av arbetskostnaden, så det behöver inte bli dyrt!

Tänk på att rutavdrag endast medges för arbetskostnaden, hyrbil och kartonger ingår inte.

Klicka här för att jämföra omdömen och offerter från seriösa flyttfirmor!

lytta från en stad till en annan

Vad kostar det att anlita en flyttfirma?

Kostnaden för en flyttfirma varierar och många faktorer påverkar. Det allra vanligaste är att en flyttfirma tar ett timpris. Priset grundas i antalet personer (flyttpersonal) och storlek på transportmedlet. Det kan vara smart att sätta ett maxtak vid timpris, så att priset inte skenar iväg allt för mycket. Oavsett har du bäst chans att få ett bra pris om du vänder dig till flera flyttfirmor och jämför offerter. Tänk på att billigast inte alltid är bäst! Enligt kollektivavtalet får priset för flyttpersonal inte understiga 300 kr i timmen så kontrollera detta  i offerten.

Hur kommer jag i kontakt med seriösa flyttfirmor?

Du bör alltid kontrollera att flyttfirman du vill anlita har rätt försäkringar (trafikförsäkring för att ge ett exempel), det är extra viktigt när du ska flytta från en stad till en annan.

Servicefinder kontrollerar att anslutna flyttfirmor är godkända för F-skatt och är momsregistrerade. Du kan också läsa omdömen från tidigare kunder innan du gör ditt val. Som nämnt ovan bör du dock alltid kontrollera att flyttfirmorna har rätt försäkringar. Här nedanför följer några punkter som påverkar priset för en flyttfirma!

Klicka här för att jämföra omdömen och offerter från seriösa flyttfirmor!

flytta från en stad till en annan

Bostadens storlek

Storleken på din bostad påverkar priset när du ska anlita flytthjälp. Antalet kvadratmeter gör nämligen att flyttfirmorna kan beräkna hur mycket tillhörigheter och möbler som ska flyttas. Här bör du även kalkylera att vind- och källarförråd eller garage kommer att ta tid, framför allt om en hiss inte är tillgänglig. Har du möjlighet att flytta in dina tillhörigheter från dessa utrymmen till bostaden är det därför att rekommendera om du vill dra ner på kostnaderna för flytten.

När ska flytten ske?

Det är billigare att flytta på en vardag än en helg eller udda tider! Ett bra sätt att få ner kostnaden är därför att schemalägga flytten mellan 08.00- 18.00 på en vardag.

Hur långt ska du flytta?

Hur långt du ska flytta påverkar helt klart priset när du ska anlita en flyttfirma. Att flytta från en stad till en annan är därför dyrare än om du flytten hade skett inom samma stad.

Specialgods

Har du ömtåliga eller tunga föremål som ska flyttas (t ex en flygel) bör du alltid meddela flyttfirman om det,  då det oftast kostar extra. Detta för att flyttfirman behöver rätt utrustning för tyngre föremål. Ibland vill de till och med transportera specialgodset separat.

Hiss eller trappor

Bor du i lägenhet påverkas priset om du har hiss eller trappor. Även hissens storlek spelar roll. Flyttföretag  brukar även vilja veta hur nära det går att parkera flyttbilen till entrén.

Klicka här för att jämföra omdömen och offerter från seriösa flyttfirmor!